Det var glitter og glamour da 17 land var i ilden for å bli blant de 10 finalenasjonene som går videre fra den første semifinalen tirsdag.

Blant landene som gikk videre til den 64. utgaven av Eurovision Song Contest, som avholdes i Tel Aviv lørdag, var Island. Også Finland var med i konkurransen om å gå videre, men fikk ikke nok stemmer.

Finland stilte med 90-talls DJ-en Darude, som sammen med Sebastian Rejman skal fremføre låten «Se bort». Island gikk i en litt annen retning, nemlig det mer mørke og sadomasochistiske, med låten «Hatrið mun sigra» (Hatet vil seire) av techno-punkrock performance-bandet Hatari.

De 10 nasjonene som gikk videre, var Hellas, Hviterussland, Serbia, Kypros, Estland, Tsjekkia, Australia, Island, San Marino og Slovenia, mens Montenegro, Finland, Polen, Ungarn, Belgia, Georgia og Portugal røk ut.

Norge representeres med låten «Spirit in the Sky» og gruppen KEiiNO, som skal delta i den andre semifinalen torsdag.

I finalen skal 26 land delta i konkurransen, hvor seks land er direktekvalifisert. Det er vertslandet Israel og «de fem store», som Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

I både semifinalene og finalen gir deltakerlandene to sett med 1-8, 10 og 12 poeng, med ett sett ut fra seernes telefonstemmer og ett sett fra en nasjonal fagjury.