«Mesternes mester» fortsetter suksessen, og kjører snart i gang med innspillingen av sesong 13 – denne gang med tidligere alpinist Aksel Lund Svindal (38) som programleder.
I likhet med forrige sesong skal også sesong 13 av NRK-programmet spilles inn i Norge, nærmere bestemt i Kristiansand og Lillesand. Innspillingen starter i juni, og på nyåret får vi se ti nye idrettshelter konkurrere om pokalen.
Les også: Gjentar suksessen – spiller inn ny «Mesternes mester»-sesong i Norge
Programleder Aksel Lund Svindal er svært fornøyd med årets deltakere, og synes det er ekstra stas at Øystein «Pølsa» Pettersen (38) får en ny sjanse i den populære konkurransen. Pettersen deltok i fjor, men måtte trekke seg i program én etter å ha skadet leggen i en av konkurransene.
Historisk comeback
Med comebacket blir Øystein «Pølsa» Pettersen nå historisk.
– Det har jo aldri skjedd før at noen har returnert til «Mesternes mester», men så har heller aldri noen vært så uheldig så tidlig som Øystein. Det er mange som har ønsket ham tilbake. Jeg tipper Øystein nå er klar for å jage helt andre rekorder enn den han pådro seg forrige sesong, sier en svært spent Aksel Lund Svindal i en pressemelding fra NRK.
Øystein Pettersen er tidligere langrennsløper, og kan se tilbake på en karriere med svært gode resultater både i OL, verdenscupen og NM. I tillegg er han utøveren med flest seire i Toppidrettsveka og Blinkfestivalen på rulleski. I 2014 satset han på langløp, før Pettersen i 2019 la opp for godt.
Nå er 38–åringen klar for en ny sjanse i «Mesternes mester», der han får tøff konkurranse fra disse idrettsheltene:
Bjørn Einar Romøren
Den 40 år gamle tidligere skihipperen fra Bærum debuterte i verdenscupen i 2001, og vant NM kort tid etter.
Fra 2003 til 2009 sikret han seg åtte individuelle verdenscupseire, samt at Romøren i løpet av karrieren stakk av med flere gull-, sølv- og bronsemedaljer i både VM og OL.
Skihopperen hadde også fra 2005 til 2011 lengderekorden i Planica på 239 meter. Han la opp i 2014.
Les også: Dag Erik Pedersen gir seg i «Mesternes mester» etter tolv sesonger
I 2019 fikk Romøren sykdommen Ewing Sarkom, en alvorlig kreftform. Siden fulgte 13 cellegiftkurer og 36 strålebehandlinger, før han i mai 2020 fikk beskjeden om at behandlingen hadde gitt resultater – og at kreften var borte.
Innen oktober i fjor var han tilbake i jobben i Norges Skiforbund, og nå skal han prøve å bli «Mesternes mester».
Lars Bohinen
Med til sammen ti mål på totalt 49 A-lagskamper, var Lars Bohinen (51) sentral på det norske landslaget i fotball storhetstiden til tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen.
Bohinen gjorde også stor karriere i Premier League på 1990-tallet med Nottingham Forest og Blackburn.
Bohinen har også spilt for klubber som Bærum, Lyn, Vålerenga, Viking, BSC Young Boys, Derby, Lyngby og Farum.
Siden han la opp i 2002 har han blant annet vært sportsdirektør i Stabæk, ekspertkommentator i TV 2-sporten og trener for Sandefjord Fotball og Aalesunds Fotballklubb.
I 2011 deltok 51-åringen i sesong syv av «Skal vi danse», der han endte på en tredjeplass.
Anja Hammerseng-Edin
I 2018 ble den tidligere håndballspilleren Gro Hammerseng-Edin (41) historisk da hun ble den første og til nå eneste kvinnelige vinneren av «Mesternes mester». Nå er det kona sin tur til å prøve på det samme i det populære programmet.
I likhet med kona er også Anja Hammerseng-Edin (38) tidligere håndballspiller, med flere år og kamper på det norske håndballandslaget. Fra 2006 til 2014 spilte hun 59 landskamper og scoret 143 landslagsmål, og under EM i 2012 ble hun kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.
Les også: Halvor Bakke og Gro Hammerseng-Edin traff hverandre i en tung tid: – Vi er som familie
Med landslaget har hun vunnet blant annet VM-bronse og EM-sølv, og med Larvik Håndballklubb har hun vært med på å vinne to sølv i Champions League, fem NM-gull, fem sluttspillgull og fem seriemesterskap. Før Larvik spilte hun for klubbene Stridsklev, Herøya, Sola, Gjerpen og Storhamar.
Hammerseng-Edin la opp som proffspiller i 2017.
Nils Jakob Hoff
Nils Jakob Hoff (36) var rundt 15 år gammel da han begynte med roing, og har siden gjort det stort innen sporten.
36-åringen fra Bergen vant åtte NM og fem nordiske mesterskap som junior, og gikk senere over til dobbeltsculler og vant EM med Kjetil Borch (31) i både 2012 og 2013.
Duoen har også en verdenscupseier, og under VM i Korea i 2013 vant Hoff og Borch overlegent i tungvekt dobbeltsculler. Men Hoff har også individuelle seiere. I 2009 og 2012 vant han NM-gull og to kongepokaler i singelsculler.
Han la opp i 2019, og har siden jobbet som lege. Hoff er også kjent som kjæresten til Therese Johaug (32).
Les også: Johaug og kjæresten forteller om den vanskelige tiden i dokumentar
Nadya Khamitskaya
Mange kjenner nok igjen Nadya Khamitskaya (38) fra TV 2-programmet «Skal vi danse».
38-åringen kommer opprinnelig fra Hviterussland, og har flere gode resultater å se tilbake på som proffdanser. Blant annet ble hun hviterussisk mester ni ganger, og hun var også den første hviterusseren noensinne i en finale i junior-VM.
17 år gammel reiste Khamitskaya til Norge for å satse på dansen, og lenge var hun i topp i norgeseliten. Til sammen vant Khamitskaya fire NM-medaljer før hun la opp i 2008.
Samme år som hun la opp dukket Nadya Khamitskaya opp i «Skal vi danse» for første gang, og også der har hun flere gode resultater å se tilbake på. Frem til 2019 deltok hun i ni sesonger av TV 2-programmet, og gikk til topps i fire av dem.
Nå gjenstår det å se om hun også kan stikke av med seieren i den kommende sesongen av «Mesternes mester».
Ida Njåtun
Som skøyteløper har Ida Njåtun (30) fra Asker tatt totalt 25 NM-gull i NM på enkeltdistanser.
Njåtun slo gjennom internasjonalt med andre plass i verdenscupen i Berlin i 2010, og ble samtidig første norske kvinnelige skøyteløper på verdenscup-pallen siden 2006. I 2015 nådde hun nok en milepæl da hun tok Norges første medalje i allround-VM på kvinnesiden siden 1980 i Calgary.
30-åringen la opp i mars 2021, og er trolig en av deltakerne som er i best form før innspilling.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Anja Hammerseng-Edin er ikke den eneste håndballspilleren blant deltakerne i den neste sesongen.
Hun får konkurranse av Linn-Kristin Riegelruth Koren (36), som er en av landets mest meritterte håndballspillere med 279 kamper og 971 mål for landslaget. Riegelruth Koren var med på å vinne to OL-gull og én OL-bronse med landslaget.
Les også: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes mester»
36-åringen har, i likhet med Hammerseng-Edin, også spilt på Larvik, en klubb hun scoret 3470 mål for på 591 kamper og vant Champions League med i 2011. Håndballspilleren har også 13 seriemesterskap og tolv NM-titler med klubben.
I 2008 ble Riegelruth Koren kåret til verdens beste håndballspiller, og i 2018 la hun opp som spiller på toppnivå.
Tommy Rustad
Den eldste deltakeren i neste sesong av «Mesternes mester» er bilsport-utøver Tommy Rustad (52).
Tommy Rustad startet karrieren med gokart i 1984, før han som 18-åring gikk over til standardbil og kjørte i mange ulike bilsportgrener og klasser. 52-åringen har i løpet av karrieren kjørt 562 løp i både inn- og utland – og vunnet 124 av dem.
Opp gjennom årene har Rustad fått flere utmerkelser – blant annet Årets Bilsportutøver to ganger. Han la opp i 2018.
Madelene Rubinstein
Neste sesongs yngste deltaker, er Madeleine Rubinstein (26) fra Fredrikstad.
26-åringen drev med alle mulige kampsporter fra fireårsalderen, før hun som tolvåring landet på judo. Derfra tok det ikke lang tid før det skulle vise seg at hun var god.
Rubinstein tok Norges første pallplass i World Cup for ungdom, og deltok også i ungdoms-OL. Som junior tok hun fire pallplasser i World Cup, før hun som senior ble den første nordmannen på topp i et World Cup-stevne på ni år.
Som fire ganger nordisk mester, innehaver av 21 NM-titler og vinner av tre kongepokaler, har Rubinstein en imponerende karriere å se tilbake på. I utgangspunktet skulle hun også representere Norge i OL i 2020, men da det ble utsatt valgte 26-åringen å operere en skadet skulder.
Våren 2020 la Rubinstein opp for godt.