Nok en gang skal ti kjendiser inn på kjøkkenet og konkurrere i en splitter ny sesong av «Camp kulinaris».

Sammen skal de drive en restaurant i Portør, og stjernekokk Kjartan Skjelde (45) skal som vanlig være både dommer og mentor i den intense kokkekonkurransen.

Se de første bildene fra den nye sesongen i videoen under:


Oppfordret av kjæresten til å bli med

Deltakerne skal som nevnt rett inn på kjøkkenet i Portør, og etter beste evne drive en restaurant sammen.

En av de som har begitt seg ut på kokkeeventyret er Håvard Lilleheie (48), som tidligere også har vært med på realitykonsept som «Kompani Lauritzen» og «Skal vi danse».

Les også: Håvard Lilleheie avslører diagnose: – Har sagt nei til medisiner

Han kunne fortelle til Nettavisen da vi møtte ham og de andre deltakerne under innspillingen i sommer at det er samboeren, Randi Liodden (32), som oppfordret han til å være med på programmet.

- Hun er veldig glad i å se på «Camp kulinaris». Så da forespørselen kom sa hun «jeg skal se deg rote rundt på det kjøkkenet der».

Lilleheie forteller at han så den forrige sesongen av programmet sammen med samboeren, og synes selv det er god underholdning.

- Det er jo et veldig underholdende program. Lavterskel og det er gøy å se hva man kan få til på kjøkkenet.

Les også: Håvard Lilleheie er blitt pappa for andre gang

Måtte ta en prat med sjefen

Også tidligere «Paradise Hotel»-deltager og influenser Sofie Caroline Nilsen (26) trer inn på «Camp kulinaris»-kjøkkenet denne våren. Hun forteller til Nettavisen at hun har gjort noen forberedelser før hun dro til Portør.

- Jeg har lært meg å åpne østers og å sløye fisk. Også øvde jeg meg på å lage hollandaisesaus, og sånne ting som jeg vet kan være vanskelig.

Les også: Sofie Caroline Nilsen avslører blogg-løgn: – Jeg var villig til å ofre alt

Nilsen får også selskap av Sebastian Solberg (30) på kjøkkenet. TV-profilen og kreativ leder i Eccentric People forteller til Nettavisen at han måtte ta en prat med sjefen, kjendismanager David Eriksen, før han takket ja til TV-konkurransen.

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg takket ja til dette, men jeg trengte rett og slett en liten pause fra hverdagen. Stikke av gårde og steke noen burgere, det kan da ikke være så veldig vanskelig? sier han med et smil.

- Men sjefen min er jo David Eriksen, og han sa «greit, du får dra på det her da, men du blir jo maks åtte dager, du kan jo ikke det her. Du kommer nok fort hjem igjen», fortsetter han med en god latter.

Fra «Farmen kjendis» til «Camp Kulinaris»

Lilleheie og Nilsen er ikke de eneste deltakerne som tidligere har deltatt i realityprogrammer. Også Kathrine Sørland (41) og Thomas Felberg (49), som begge har vært med i «Farmen kjendis» i løpet av de siste årene har tatt turen til Portør.

Sørland forteller til Nettavisen at hun er ikke spesielt god til å lage mat fra før, men håper konkurransen kunne gi henne litt mer selvtillit på kjøkkenet.

- Det hadde vært veldig kjekt å være litt mer selvdrevet og få litt mer selvtillit på kjøkkenet. Og kunne lage noe litt annet enn bare fiskepinner og taco, sier hun og legger til:

- Men jeg har alltid likt å lage mat!

Les også: Kathrine Sørland om valget som vakte oppsikt, Miss World-avsløringer, «dickpics» og veien ut av pillemisbruket

Selv om Sørland har god erfaring fra reality fra «Farmen kjendis»-oppholdet i 2018, var hun ikke interessert i å være med i «dramafullt» TV-konsept denne gangen.

- Jeg ga beskjed på forhånd at jeg hadde veldig lyst til å være med, men at jeg ikke vil være med i noen «dramaleir». Men produksjonen forsikret meg om at de trodde det var en veldig fin gjeng og da takket jeg ja. Jeg tenker om man er ute etter å lage drama så kan man dra på noe annet reality, også kan man heller konsentrere seg om å lage mat her.

Les også: Fansen så rødt da Kathrine Sørland delte dette bildet: – Jeg fikk så mye refs

En som derimot har bidratt til dramatikk på TV-skjermen før er Thomas Felberg. Selv om han har vært med på reality tidligere, er det denne gangen maten som har drevet ham til å takke ja.

- Jeg er litt hobbykokk hjemme. Jeg syntes det er veldig gøy med mat og krydder, og å lage ting. Så det fristet litt og det å finne ut hvilket nivå jeg egentlig ligger på. Jeg vet jeg ikke er proff, sier han og fortsetter:

- Vi gikk inn veldig mange matinteresserte inn denne sesongen, og vi lagde en avtale med en gang om at her er vi for å lage mat, det skal ikke være noe sabotasje eller å ødelegge for noen restaurantsjefer. Vi skal lage den beste maten til enhver tid, også ser vi hvem som er den beste kokken til slutt.

Les også: Thomas Felberg nektet å gjennomføre «Farmen kjendis»-tvekampen: – En parodi

I tillegg er Linda Johansen (54) med i den nye sesongen av «Camp kulinaris». Den tidligere glamourmodellen og gründeren har de siste årene satset på hudpleie gjennom sitt eget merke «Linda Johansen Skincare».

Les også: Linda Johansen inviterer til kjendisfest med aldersgrense: – En hyllest til de voksne

Realitydebut

To som derimot ikke har vært å se noe særlig på skjermen tidligere, er Omer Bhatti (36) og Christopher Mørch Husby (32). Selv om Mørch Husby var å se på «Skal vi danse» tilbake i 2015, og er godt kjent blant det norske folk for sitt tidligere ekteskap til kjendisstylist Jan Thomas, får vi nå se ham i en ny rolle på kjøkkenet.

Bhatti gjør derimot sin realitydebut med «Camp kulinaris»-deltakelsen. Men han er ikke helt ukjent for det norske folk, da han nemlig har vært å se på TV-skjermen tidligere som blant annet dommer i «Norske Talenter».

Nå er han tilbake på skjermen, og kan fortelle til Nettavisen at de siste årene har vært nok så innholdsrike til tross for at han ikke har vært på TV.

- De siste årene har jeg jobbet mye med meg selv, en liten indre reise, forteller han, og legger til at han også har blitt veganer.

- Jeg har blitt veldig glad i å lage vegansk mat, det endret mye i livsstilen min.

I tillegg til de ovennevnte skal Nora Angeltveit (30) og Henrik Thodesen (41) konkurrere på kjøkkenet.

Førstnevnte gjør også sin realitydebut med deltakelsen i «Camp kulinaris» og kan fortelle til Nettavisen at det absolutt har gitt mersmak.

- Jeg tenkte at dette skulle være første og siste, men jeg har blitt litt hekta, altså. Jeg tenkte at jeg ikke skulle være med, fordi jeg har tenkt at «Camp kulinaris» er litt harry, eller hvertfall ikke noe for meg, men det er veldig gøy.

Utover disse ti ankommer også tre utfordrere restauranten i løpet av sesongen, men hvem dette er gjenstår å se.

Programmet sendes på Viaplay, Viafree og TV3 fra februar.