Gå til sidens hovedinnhold

Disse kjendisene har én ting til felles

Selv de største stjernene har fått fyken på et tidspunkt i karrieren.

Etter at Chrissy Teigen (35) tidligere denne måneden ble beskyldt for å være en mobber, tok det ikke lang tid før både fans og ulike samarbeidspartnere snudde ryggen til henne.

Nå skal det sies at modellen også har fått mye støtte fra både kolleger og fans, men det er ikke til å stikke under stol at negativ omtale kan påvirke kjendisenes karriere – i stor grad.

Les også: Realitystjernen endte på sykehus etter TikTok-trend: – Vær så snill, ikke prøv dette

Opp gjennom finnes det nemlig flere eksempler på kjendiser som brått står uten arbeid av ulike årsaker.

«Avskyelig og uakseptabel» oppførsel

Skuespiller Gina Carano (39) ble i februar 2021 sparket fra den populære tv-serien «The Mandalorian».

Dette som følge av et innlegg hun delte på Instagram, der hun i forbindelse med presidentvalget i USA sammenliknet behandlingen av republikanere med hvordan jødene ble behandlet rundt om i verden før andre verdenskrig brøt ut.

Som følge av dette trendet skuespilleren på Twitter, der flere krevde å få henne fjernet.

Ikke lenge etter ble det kjent at Gina Carano fikk sparken.

«Gina Carano er ikke ansatt av Lucasfilm på nåværende tidspunkt, og lite tyder på at hun vil være det i fremtiden heller. Innleggene hennes i sosiale medier – som vanærer folk basert på deres kulturelle og religiøse identitet – er avskyelige og uakseptable», het det i en uttalelse fra det amerikanske filmselskapet Lucasfilm – som produserer serien, den gang.

Rasistiske kommentarer

Kommentarer om religioner eller raser har vist seg å være en årsak til at flere har mistet jobber i Hollywood.

Blant annet ble Stassi Schroeder (32), Kristen Doute (38), Max Boyens (27) ogBrett Caprioni (31) sparket fra realityserien «Vanderpump Rules» sommeren 2020, etter at tidligere kommentarer med rasistiske undertoner kom til overflaten i forbindelse med Black Lives Matter-bevegelsen.

Også skuespiller Hartley Sawyer (36) mistet jobben som følge av at tidligere kommentarer kom til overflaten i 2020.

Ifølge UsWeekly hadde Hartley Sawyer delt flere rasistiske og homofobiske innlegg på Twitter, og han ble sparket fra tv-serien «The Flash» etter at innleggene nådde offentligheten.

Les også: Victoria's Secret kvitter seg med «englene» for godt: – Må slutte å være det menn vil ha

«Vi tolererer ikke nedsettende bemerkninger rettet mot rase, etnisitet, opprinnelse, kjønn eller seksuell legning. Slike bemerkninger går imot våre verdier, da vi streber etter å fremme et trygt, inkluderende og produktivt miljø», het det i en uttalelse fra CW, Warner Bros. og Berlanti Productions den gang – gjengitt av blant andre The Hollywood Reporter.

36-åringen delte siden et innlegg på Instagram og beklaget.

Hundedrap med følger

Jenelle (29) og David Eason (33) mistet på sin side jobben i MTV av en helt annen grunn.

Ekteparet medvirket i MTV-serien «Teen Mom» i mange år, men i 2019 sa det stopp. Da sto nemlig David Eason frem og innrømmet at han hadde skutt og drept hunden til familien.

I en uttalelse fra MTV kom det den gang frem at de hadde sluttet å filme 33-åringen allerede året før, men som følge av hundedrapet droppet de også konas kontrakt umiddelbart.

Les også: Ulrika Jonsson (53) kaster klærne på Instagram

David Eason var mente han hadde all rett til å drepe hunden, da den hadde bitt datteren deres.

«Jeg driter i hvilket dyr som biter babyen min. Enten det er din hund eller min, jeg tolererer ikke den dritten. Jeg må beskytte familien min, det er oppdraget mitt. (...) Dere kan hate meg alt dere vil, men dette er ikke første gang hunden har bitt Ensley, skrev han på Instagram da, ifølge UsWeekly.

Seksuell trakassering

I 2017 mistet programleder Matt Lauer (63) jobben som følge av at en kvinnelig kollega anklaget ham for upassende seksuell oppførsel da de hadde dekket OL sammen i 2014.

Lauer hadde da jobbet på «Today» og «Today News» siden 1994, og sparkingen av ham ble annonsert live.

Ifølge New York Times sto ytterligere to kvinner frem med klager mot Lauer etter at han mistet jobben. En av dem hevdet at Lauer hadde forgrepet seg på henne tilbake i 2001.

Også filmprodusent Harvey Weinstein (69) ble sparket etter anklager om seksuell trakassering.

Flere kjendiser sto frem med sine historier, blant andre Cara Delevingne (28) og Gwyneth Paltrow (48).

Weinstein ble sparket fra sitt eget firma etter at New York Times og The New Yorker publiserte detaljerte rapporter med seksuell trakassering fra produsenten over flere år. Selv har Weinstein nektet for alle anklagene – til tross for at han i 2020 ble dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Nær 90 kvinner har anklaget ham.

«Halshugde» Trump

I 2017 skulle egentlig komiker Kathy Griffin (60) medvirke i CNNS nyttårsspesial, men det ble ikke noe av.

Dette fordi hun kort tid før delte et bilde på Twitter der hun holdt et avkappet hode av det som så ut til å være USAs daværende president, Donald Trump (75).

I tillegg til å miste CNN-jobben, mistet Griffin også samarbeidet hun hadde med selskapet Squatty Potty som følge av Twitter-innlegget. Komikeren gikk senere ut og beklaget for det hele, etter å ha fått flere negative reaksjoner.

Les også: Kjendislegen avkrefter TikTok-myte: – Absolutt ingen sannhet i dette

– Jeg beklager virkelig. Jeg er komiker, og jeg går over streken. Jeg flytter den, også går jeg over. Men jeg gikk altfor langt. Bildet er forstyrrende. Jeg forstår at det fornærmer folk. Det var ikke morsomt. Jeg skjønner det. Jeg ber om tilgivelse, sa hun i en video på Instagram, gjengitt av NPR.

Baksnakket regissøren

Megan Fox (35) fikk i 2009 sparken fra filmen «Transformers: Dark of the Moon» etter å ha snakket stygt om regissør Michael Bay (56). Ifølge Insider beskrev Fox regissøren «som Hitler på sett», før hun videre sa at «å jobbe med ham var som et mareritt». Deretter mistet hun jobben.

I ettertid har Fox sagt til britiske Cosmopolitan at dette var den største nedturen i karrieren hennes.

– Men uten det hadde jeg ikke lært like fort som jeg gjorde. Alt jeg måtte gjøre var å beklage, og jeg nektet. Jeg klarte ikke å se at det var for det beste, sa skuespilleren den gang.

Fox og Bay kom imidlertid over uenighetene, og har siden jobbet sammen på «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmene.

Les også

Bildene av en naken Irina Shayk kunne veltet karrieren: Nå er toppmodellen god for 200 millioner

Ble bedt om å gå

For Johnny Depp (58) førte en offentlig skilsmisse og siden rettssak til at han mistet en stor filmjobb.

Depp tapte i 2020 mot den britiske avisen The Sun i retten, som i en tidligere artikkel omtalte skuespilleren som «konebanker». Dette som følge av at Depps ekskone, Amber Heard (35), hadde anklaget ham for vold og mishandling.

Depp har hele veien nektet for å ha mishandlet ekskona, men gikk likevel med på å gi fra seg rollen som Grindewald i «Fantastic Beasts»-filmene. Nyheten delte han på Instagram.

«Jeg har blitt bedt om å trekke meg fra rollen min som Grindewald i 'Fantastic Beasts' av Warner Bros. – og jeg har respektert og akseptert dette ønsket», skrev han på Instagram i 2020, før han igjen påpekte at han er uskyldig i saken.