Se video: Deltakerne avslører deres største konkurrent:

TV 2- og programlederduoen Kristian Ødegård (47) og Dag Otto Lauritzen (64) skal igjen gjenskape TV-suksessen «Kompani Lauritzen» med splitter nye deltakere.

Tidligere denne uken ble årets gjeng sendt inn på rekruttskolen, der de skal bli testet i både psykiske og fysiske øvelser «i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial», slik Lauritzen selv beskriver TV-konseptet.

Den neste sesongen av «Kompani Lauritzen» kommer ikke på TV før neste vår, men allerede nå kan kanalen røpe hvilke kjendiser som skal kjenne blodsmak, svette og tårer de kommende ukene:

Emilie Stordalen (29)

Kommer fra: Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Prosjektleder i Nordic Choice Hotels

Emilie Stordalen er datter av hotellkongen Petter Stordalen, og har de siste årene virkelig satt sine spor både i faren hotellkjede, Choice, og i medienes søkelys. Nå skal hun teste noe helt annet i «Kompani Lauritzen», og komme seg ut av egen komfortsone.

Før hun skal inn har hun ikke gjort noen voldsomme forberedelser, men forteller til Nettavisen at hun har prøvd å holde følge med sine to brødres treningsregime gjennom sommeren.

- Jeg har to brødre som er veldig aktive, så jeg har prøvd å holde følge med dem. Men det gikk opp for dem veldig tidlig at «Oi, her er det en søster som skal møte Bob», og det tok de veldig bokstavelig. Så jeg har fått skikkelig god hjelp gjennom sommeren, jeg har rett og slett blitt litt banka med sklitaklinger på plenen og dytta i vannet. Det har vært en litt brutal sommer rett og slett, sier Stordalen.

Med en far som elsker mandag, og to brødre som har gitt henne juling sommeren gjennom er Stordalen nå klar for å ta utfordringene som henter henne på strak arm. Selv med en skrekk for høyder, er hun forberedt på at det er noe som rett og slett bare må gjennomføres.

- Jeg tror at vi alltid har sagt at man skal gjøre så godt man kan uansett hvilken situasjon man er i, det hjelper med den mentaliteten. Uavhengig av hvor godt resultatet blir, så lenge du har gitt alt så får det gå som det går, det tror jeg er en fin innstilling. Man skal gjøre så godt man kan, og da blir det bra eller så går det som det går.

Tone Damli (33)

Kommer fra: Sogndal
Bor: Blommenholm
Yrke: Artist

Tone Damli har reist fra både mann og barn for å delta i den nye sesongen av «Kompani Lauritzen», og tror selv hun vil ha veldig godt av et opphold på rekruttskolen.

- De siste årene har jeg blitt litt redd og bekymra, så jeg tenker at her i «Kompani Lauritzen» får jeg utfordret meg selv og kanskje komme litt tilbake til den uredde jeg var. Som småbarnsmor er jeg vant til lite søvn og lite mat, så det kommer til å gå bra. Det pleier i alle fall det i hverdagen, sier hun.

Damli tror det blir mange utfordringer de neste ukene i «Kompani Lauritzen», og selv om hun har hoppet i fallskjerm flere ganger tidligere er det likevel høyder som vil være hennes største utfordring.

- For min del er det nok høyder som er det skumleste. Jeg har nok ikke høydeskrekk, men jeg har nok en sunn skepsis til høyder. Om jeg skulle være så dyktig og komme så langt, så gruer jeg meg veldig til det fallskjermhoppet. Det syntes jeg egentlig er litt drøyt.

Med ingen militærerfaring annet enn at hun har hatt konsert på Madla militærleir tidligere, sier hun at det blir greit å skulle forholde seg til autoritære personer i tiden framover.

- Jeg kan godt like å bli bosset litt rundt, så lenge folk prater fint til meg. Jeg liker ikke å bli pratet hardt til. Men han fenriken, han er jo egentlig ganske snill, sier hun med et smil.

Daniel Franck (42)

Kommer fra: Rotløs
Bor: Oslo
Yrke: Kunstner/snowboardkjører for alltid

Energibomben Daniel Franck har for lengst lagt opp som idrettsutøver, men det betyr ikke at formen har falt siden. Selv sier han at man har aldri dårlig samvittighet over treningsøktene man tar, men tror at det er det mentale som blir viktig i «Kompani Lauritzen».

- Jeg har filosofert mer enn jeg pleier. Det har vært en kaotisk sommer, så jeg har ikke fått tid til å ordentlig la det synke inn før den siste uken. Men jeg holder på med mitt, og tar alltid ansvar for min mentale og fysiske helse, så jeg holder meg i form. Det eneste er nok at jeg har lagt inn i et ekstra gir når det kommer til kondisjon, for det er greit å vite hvor mye du har i tanken, sier han til Nettavisen.

Franck, som har hatt en karriere som snowboardkjører og tatt både gull og sølv i X Games, overrasker kanskje mange når han sier til Nettavisen at han sier han ikke er spesielt glad i høyder.

- Jeg bruker aldri tid på å tenke på hva jeg frykter, men jeg har faktisk aldri vært glad i høyder. Det er ikke noe utpreget høydeskrekk, men da føler jeg på et ubehag. Men det er et deilig ubehag, det er som naturlig rus som man ikke nødvendigvis blir skadet av, men det er den deilige pirringen du får av å kjenne på din egen frykt.

Med en karriere som startet tidlig, ble det en kort tur innom førstegangstjeneste for Franck.

- Jeg i militæret i to dager, og jeg dimmet med glans. Så denne gangen kan det jo bare gå én vei. Det var ikke fordi jeg var spesielt vanskelig, men jeg var midt i en karriere og man kunne ikke holde meg inne på et område. Det var ganske traumatisk for meg, for jeg fikk jo en liten følelse av hva det innebar, og den gangen var jeg ikke klar for det.

Selv om Franck i karrieren ikke har spilt på noe lag, tyder alt på at han er en lagspiller når han nå skal inn på rekruttskolen på ordentlig for første gang.

- Jeg er en sucker for andres suksess. Du kommer kjappere fram alene, men du kommer lengre med fler, er det et ordtak som sier. Sånn tenker jeg.

Marius Skjelbæk (30)

Kommer fra: Ottestad
Bor: Oslo
Yrke: Programleder og kommentator i TV 2

Marius Skjelbæk kan fortelle til Nettavisen at han egentlig er utslitt allerede før rekruttperioden starter, da han faktisk gruer seg til alt han har i vente inne på «Kompani Lauritzen».

- Det er ikke så veldig ofte som voksen man kan få være med på et konsept der man blir fratatt all frihet og myndighet, men jeg tenkte dette blir moro. Etter jeg har takket ja, så har jeg egentlig gått hele sommeren og vært rolig rundt det, men nå siste uken har jeg følt veldig på nerver. Jeg sover dårlig, har vondt i nakken og jeg er sliten allerede, så jeg er egentlig litt ferdig nå. Det er jo en god start, sier han spøkefullt.

Han har heller ikke vært i Forsvaret og tror både han selv og Forsvaret er fornøyde med det.

- Jeg er jo ikke noe naturmann. Det har jeg aldri vært, og kommer helt sikkert aldri til å bli heller. Det å gå ute og bli møkkete er ikke noe jeg er veldig vant med. Ikke har jeg gjort noen spesielle forberedelser, verken kjøpt meg fallskjerm, telt eller ryggsekk. Jeg har bare tenkt at jeg må komme inn her med litt energi og overskudd, og det har jeg heller ikke klart.

Dennis Siva Lie (27)

Kommer fra: Oslo
Bor: Trondheim
Yrke: Programleder

Dennis Siva Lie skal begi seg ut på utfordringene i «Kompani Lauritzen» til tross for at det er bare ett år siden han måtte operere det ene kneet for korsbånd og meniskskade, men selv tror han at deltagelsen i programmet ikke blir noe stress.

- Jeg går for å ha det gøy. Om jeg får til å ikke skade meg, så er jeg veldig fornøyd, og hvis jeg får fenriken til å le, er jeg superfornøyd. Og ikke minst, om jeg får til å ha fenrikens stemme i hodet, mens det er uryddig på rommet og jeg hører hans stemme i hodet som sier at nå er det på tide å rydde, da er jeg super-megafonøyd.

Siva Lie er en lagspiller uten like, og sier han kun vil fokusere på at gruppa sammen skal gjøre det så bra som mulig.

- Jeg tror ikke det blir så mye intern konkurranse, jeg kommer til å gå for at det skal være så mye lagspill som mulig, og ha det så mye gøy som mulig. Jeg er ikke så interessert i se på de andre deltakerne som konkurrenter eller fiender.

Lydia Gieselmann (28)

Kommer fra: Skjerstad i Bodø Kommune
Bor: Trondheim
Yrke: Programleder i NRK Unormal

Lydia Gieselmann kan avsløre til Nettavisen at hun har brukt litt tid i sommer på å forberede seg til den kommende tiden på rekruttskolen. Ved å fylle en sekk med 15 kilo ved, og gå tur i «pissvær» i Nord-Norge er hun i alle fall godt forberedt på det scenarioet.

Selv tror hun derimot at hennes største utfordring vil være med fenriken selv.

- Jeg har respekt for autoriteter, så lenge de har respekt for de under seg. Jeg tror det blir bra å bli litt herset med, jeg merker jo på trening at jeg har godt av å bli fortalt hva jeg skal gjøre. Jeg tror fenriken egentlig er en trivelig kar, han har jo glimt i øyet. Han må bare kjøre på med den rollen han har som sterkt og autoritær, så jeg må bare passe på at jeg ikke kommer med for mange tullete kommentarer.

Emilie «Voe» Nereng (25)

Kommer fra: Hønefoss
Bor: Oslo
Yrke: Mat-influenser

Emilie Nereng gleder seg mye til det hun selv beskriver som «Norges kuleste TV-program». Vel vitende om at det blir noen harde uker med lite mat og lite søvn, er hun veldig spent på hva hun har i vente.

- Jeg er skikkelig positivt innstilt til hele opplegget, jeg tror det blir veldig gøy. Jeg har ikke forberedt meg på noen annen måte enn at jeg har vært på Norgesferie i sommer, og gått litt turer. Jeg tror det viktigste er at man er i grei fysisk form, også får man ikke forberedt så mye mer enn det.

Nereng ble kjent som Norges største blogger allerede som 14-åring, men har i dag lagt ned bloggen og jobber som influenser. Til vanlig består hverdagen hennes av å jobbe med mat, og hun forteller til Nettavisen at hun tror matmangel kan bli hennes største utfordring inne på «Kompani Lauritzen».

- Jeg vil si jeg tåler ganske dårlig å gå rundt sulten. Til daglig jobber jeg med mat, så å gå rundt sulten det gjør jeg aldri.

Utenom det har Nereng også et voldsomt konkurranseinstinkt, som til tider nesten kan ta over alle andre følelser i kroppen.

- Jeg blir så nervøs og opptatt av å prestere at jeg blir helt gal. Jeg får så vondt inni meg før en konkurranse. Det kunne vært hvilken som helst konkurranse, om det så var å spytte en drue lengst, blir jeg så nervøs fordi jeg vil vinne.

Espen P.A. Lervaag (44)

Kommer fra: Hurum
Bor: Sørumsand
Yrke: Skuespiller/manusforfatter/komiker

Espen Lervaag mener selv at han er castet til «Kompani Lauritzen» som baktropp, da fysikken ikke er på topp etter at han har bikket en viss alder. Med «vondter» når han våkner og når han skal ut av senga, er han spent på hvordan de neste ukene blir.

- Når tilbudet kom så var det ikke så vanskelig å takke ja, men så angrer man jo på det ja-et når det nærmer seg. Men, jeg er en tidligere idrettsmann, så jeg tenker inni meg bak denne BMI-en bor det en gammel topptrent fyr som jeg håper skal titte fram.

Som en av få deltakere har Lervaag vært i førstegangstjenesten tidligere, naturligvis i en yngre alder enn det han er nå. Den gang da var han «en godt trent fyr», som drev med idrett opptil flere ganger i uken. Da var det ikke noe problem.

- Jeg husker det som veldig fint og gøy. Problemet nå er at jeg ikke er den fyren lenger. Men jeg har gode erfaringer og opplevelser fra militæret, og husker spesielt godt den gjengen man blir.

Nå som voksen mann tror han opplevelsen kan bli litt annerledes.

- Jeg er jo ikke noe glad i voksenkjeft, det er det verste man kan få. Det gruer jeg meg til. Også er jeg konfliktsky, og prøver å unngå det for alt det er verdt. Så jeg vil nok ikke sette meg i noen situasjon her inne, for jeg er bare redd for å bli kjeft.

Daniel Kvammen (33)

Kommer fra: Geilo
Bor: Oslo
Yrke: Artist og låtskriver

Daniel Kvammen er litt usikker selv på hvorfor i all verden han har takket ja til «Kompani Lauritzen», og sier til Nettavisen da vi møter ham rett før han skal inn på rekruttskolen at han angrer seg litt.

- Om det er en form for selvhat eller om jeg vil straffe meg selv? Godt mulig. Akkurat nå har jeg en ubestemmelig følelse. Jeg merker jeg er spent, men det er også noe som føles ut som ekte frykt og jeg er ekstremt anspent for jeg vet det snart braker løs. Jeg både gruer og gleder meg.

Som mange av de andre deltakerne er og Kvammen redd for høyder, men han vet godt selv at det er noe han rett og slett bare blir nødt til å slite seg gjennom. Men han er tror også det å skulle leve med 14 andre kjendiser kan bli en utfordring.

- Jeg har tenkt ganske lenge på dette, men vi er 14 folk som til vanlig er vant med å høre at de er fantastiske. Det kan bli ganske spennende å omgås 14 andre kjendiser, og hvordan jeg går sammen med dem. I tillegg skal man putte inn en gjeng med litt halvpsykopatiske militærserjsanter oppi mixen og, så det blir god TV ut av dette, spøker han til Nettavisen.

Kvammen forteller at han tar deltagelsen i «Kompani Lauritzen» seriøst og ønsker absolutt å levere. Han sier han har forberedt seg til han skal inn på rekruttskolen, men tør ikke helt å si om han går for seier i den beinharde konkurransen.

- Det er mye tilfeldigheter her. Jeg har lyst til å levere og se hvor langt jeg kan komme. Men for all del, i min verden er alt mulig.

Ruben Markussen (26)

Kommer fra: Bjarkøy
Bor: Oslo
Yrke: Artist

Ruben Markussen har de siste årene bemerket seg på hitlistene her til lands, og har vunnet to Spellemannspriser for Årets Låt og Popsolist. Nå skal han inn på «Kompani Lauritzen» og sier til Nettavisen at han ikke er helt sikker på hva han begir seg ut på.

- Jeg har sett noen episoder de siste ukene, men aldri hele sesonger før. Da jeg begynte på første episode av sesong to, satt jeg i sofaen og skalv og tenke bare «hva er det jeg har meldt meg på?». Men jeg tror det blir veldig utfordrende, og gleder meg litt til å gå ned i kjelleren og kjenne på hvor mye jeg tåler. Det jeg gleder meg mest til er å kjenne på den mestringsfølelsen, sier han.

Markussen har heller ikke vært i militæret tidligere, og tror han kommer til å slite litt med hele opplegget. Når det kommer til fenriken, tror han selv han vil hate han litt i starten.

- Jeg blir nok å slite veldig i starten med autoritære personer, som skal bestemme over oss og kjefte og være strenge bare for å være det. Det takler jeg veldig dårlig. Man føler seg jo liten, og at alt man gjør er feil selv om man prøver sitt beste. Vi kommer jo inn med bare gode intensjoner, også blir man slaktet. Men det etter hvert blir det nok lettere å bare ta i mot beskjeder og gjøre det vi skal gjøre.

De siste ukene har Markussen lagt ned litt innsats for å være forberedt til rekruttskolen og forteller til Nettavisen at han fokusert på å trene kondisjonstrening og turer i skogen med sekk og vekter på ryggen.

- Også har jeg prøvd å lære meg å tenne bål med hjelp av naturens ressurser. Det gikk veldig bra, det klarte jeg på første forsøk. Med litt tørt gress, kvister så gikk det fint det, så jeg håper jeg kan klare det når jeg kommer inn og. Om det kommer da, det håper jeg jo når jeg har øvd på det, sier han.

Emilie Enger Mehl (28)

Kommer fra: Åsnes Finnskog og Rosendal
Bor: Elverum
Yrke: Jurist og stortingsrepresentant

Emilie Enger Mehl har stukket av fra valgkampen for Senterpartiet for å delta i «Kompani Lauritzen». Det utradisjonelle valget står hun støtt ved og har god tro på at Senterpartiet klarer seg uten henne de neste ukene.

- Det å bli med her var jo noe jeg måtte tenke over. Å forlate valgkampen og gå inn i en boble slik som det her, og ikke kunne delta i innspurten var noe jeg måtte tenke over. Men jeg syntes «Kompani Lauritzen» er et så positivt program, som handler om samhold og å bygge hverandre opp, så jeg tror deltakelsen kan være positivt på sikt.

Dette er forsåvidt ikke første gang hun er med i noe realityprogram. Tilbake i 2015 stakk hun nemlig av med seieren i NRK-programmet «Anno». Hun er ikke like sikker på om den tidligere erfaringen vil ta henne til seier i «Kompani Lauritzen».

- Alt kommer jo an på hvordan oppgaver man får. Det var ingen plan å vinne «Anno», det handlet bare om å løse de oppgavene man får underveis og prøve å komme seg videre til neste steg. Det smarteste er bare å fokusere på det man står i til en hver tid, sier hun.

Mayoo Indiran (31)

Kommer fra: Stovner
Bor: Oslo
Yrke: IT-konsulent

Også Mayoo Indiran har deltatt i realityprogram før. I 2016 deltok han i skandaleprogrammet «Paradise Hotel» og i vår var han aktuell i TV 2-suksessen «Sofa». Nå skal han begi seg ut på «Kompani Lauritzen» og håper deltakelsen vil bringe med seg at han blir sterkere og mer selvsikker.

- Jeg ønsker å bli bedre kjent med meg selv, og vil se om jeg er så sterk som jeg tror jeg. Planen var jeg skulle forberede meg masse, men det går bra for jeg kjenner meg selv og vet at om jeg klarer å få et langt opphold her så klarer jeg å bli bedre og bedre for hver dag.

Indiran tror han største utfordring inne på rekruttskolen vil bli det å gå tur, med ryggsekk fordi det er noe han aldri har gjort tidligere.

- Og det å eventuelt måtte hoppe fra høyder, bade og svømme. Der blir mange utfordringer, men jeg skal prøve å gjøre det, sier han.

Rikke-Mari Isaksen (26)

Kommer fra: Bodø
Bor: Bodø
Yrke: Fisker

Rikke Isaksen er også kjent fra sin tidligere karriere i skandaleprogram. Både i første og andre sesong av «Ex on the Beach» var hun å se på skjermen. Selv trodde hun at hun hadde lagt realitykarrieren på hylla, men da muligheten for «Kompani Lauritzen» kom, kunne hun ikke si nei.

- Da jeg så «Kompani Lauritzen» første gang tenkte jeg bare at det var helt rått. De fikk gjøre og oppleve så mye syke ting, og det man kan få ut av det og lære er hovedgrunnen til at jeg takket ja.

Siden sist vi så Isaksen i rampelyset har hun fått seg ny jobb på fiskebåt. Hun forteller til Nettavisen at etter et halvt år med jobb som fisker, er det mange erfaringer hun kan ta med seg inn på «Kompani Lauritzen».

- Det siste halve året har jeg kjobbet på båt med 80% russere og fire timer søvn i døgnet. Så jeg føler jeg har forberedt meg litt på det å være oppå folk hele tiden og lite søvn, så jeg tror kanskje jeg har en liten fordel der. Men mat må jeg ha, hvis ikke blir jeg «grumpy».

Målet til Isaksen er at hun skal gjennomføre alt, for om ikke blir hun veldig skuffet over seg selv. Hun forteller til Nettavisen at hun også kan bli veldig fort stressa, og at hennes største utfordring vil være å holde hodet kaldt i stressende situasjoner.

- Jeg skal ikke ryke først, det er bestemt.

Jan Tore Kjær (52)

Kommer fra: Oslo
Bor: Fjellhamar
Yrke: Salgs- & Markedsdirektør

Jan Tore Kjær fyker inn som tidenes eldste deltaker i «Kompani Lauritzen». Han sier til Nettavisen at da han takket ja gledet han seg veldig til å være med, men når vi møter han rett før han skal inn har pipa fått en annen lyd.

- Dette er galskap. Jeg begynte å se noen episoder nå de siste dagene og det ble bare verre og verre. Angsten knøt seg i magen og det ble bare verre, så nå gruer jeg meg skikkelig.

Kjær legger ikke skjul på at deltakelsen vil bli tøff på både den ene og den andre måten. Selv om han hadde tenkt til å legge ned litt innsats med forberedelser gjennom sommeren, ble det ikke slik da han bristet ribbeinet. Derfor har det ikke blitt noen tur med sekk, men han har bevegd seg mer enn vanlig.

Det er derimot ikke det bristne ribbeinet som bekymret Kjær før han skal inn på «Kompani Lauritzen».

- Jeg er livredd for å gå på tur ute i naturen og hater å få møkk på fingrene. Ikke minst, også sovesal. Hjemme har kona og jeg tre dyner og syv puter, hvor jeg holder rundt den ene dynen og den andre over og puter over og under. Her er det én tynn dyne og pute, det kommer til å bli et helvete.

Som nevnt er Kjær den eldste deltakeren som har deltatt i «Kompani Lauritzen», og det betydde at han måtte ordne litt mer på før han dro avgårde enn de andre deltagerne.

- Jeg er den eneste deltakeren som måtte til legen for full legeundersøkelse og stempel fra legen på at jeg kan være med for at forsikringen skulle gjelde. Så jeg har gått den lange veien for å få lov til å delta.