*Nettavisen* Livsstil.

Disse landene har billigst øl og alkohol i Europa

Vil ta deg en skikkelig fest kan du spare mye på å reise til disse landene.

Vil ta deg en skikkelig fest kan du spare mye på å reise til disse landene.

Se Nettavisens oversikt over hvor du bør dra for å ha råd til en skikkelig fest.

24.11.19 11:59

Det er ingen hemmelighet at Norge har noen av verdens høyeste alkoholpriser, men du trenger ikke reise så langt for å spare mye på de fuktige kveldene.

Se hele oversikten nederst i saken.

Norge og Island befinner seg i en helt egen klasse om du skal ut og drikke. Faktisk sparer du minst 24 kroner på hver øl om du stikker et hvilket som helst annet sted.

Mange steder sparer du mye mer.

Billigst i Skandinavia

En øl i Norge koster i gjennomsnitt 85 kroner på bar og 27 kroner i butikk, ifølge Eurostats alkoholindeks. Derfor trenger du ikke reise så langt for å ha litt bedre samvittighet dagen derpå.

Allerede ved grensen til Sverige faller prisene til et nivå lommeboken nok finner hakket mer bærekraftig. Der må du ut med 51 kroner på bar og 16 kroner i butikk.

Tar du turen over Skagerak nærmer du deg et normalt nivå på kontinentet, nemlig 42 kroner på bar og 13 kroner i butikk hos våre danske naboer.

Billigste sydentur

For reisevante nordmenn blir kanskje Skandinavia likevel litt kjedelig i lengden. Da er den gode nyheten at med mindre du reiser til Hellas, Irland eller Storbritannia er det enda mer penger å spare på turen.

Men populære reisemål for deg som liker sommer og sol, som Kypros, Portugal, Kroatia og Malta, er ikke så veldig mye billigere, dessverre.

Du kan likevel spare på øl fra 34 til 37 kroner på bar og rundt 12 kroner i butikk i alle disse landene.

Drar du derimot til Spania koster en øl bare 28 kroner på bar og 9 kroner i butikk, klart minst av de tradisjonelle sydenturene.

En sydentur skiller seg likevel ut som suverent billigst på fest.

Drar du til Bulgaria koster nemlig en øl plutselig bare 25 kroner på bar og 8 kroner i butikk. Ikke rart landet har blitt et populært reisemål for ungdom.

Billigste reisemål

Vil du i stedet ha storbyferie og tenker å ta deg en fest mens du er der er det ingen tvil om hvor du bør da.

Mens store land med vakre byer som Italia, Frankrike og Nederland ikke utgjør den største forskjellen for lommeboken, alle med øl-priser rundt 32 kroner på bar og 11 kroner i butikk, er det to land som er i en egen klasse.

Både i Ungarn og i Tsjekkia kan du nemlig slippe unna med knappe 26 kroner på bar og 8 kroner i butikk, uten å måtte ofre noe på opplevelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag