Formel 1-sesongen er i gang, og helt frem til desember skal førerne og lagene deres konkurrere verden over.

Det er mye interesse rundt Formel 1, og førerne er også populære ansikter utover sporten. Naturlig nok er det derfor også mye interesse rundt privatlivene deres, og også deres «bedre halvdeler» får oppmerksomhet i medier verden over.

Les også: Program, resultater og vinnerodds i Formel 1

Så hvem er disse kvinnene som årlig ser kjærestene og ektemennene sine kjøre rundt på en bane i 300 kilometer i timen? I denne saken ser vi nærmere på «Formel 1-fruene».

Flyvertinne og modell

Finske Kimi Raïkkönen (41), som kjører for Alfa Romeo-laget, møtte i 2013 det som skulle bli hans fremtidige kone.

41-åringen møtte da den tidligere flyvertinnen og modellen Minttu Virtanen (34) gjennom felles venner, og tre år senere giftet de seg. Sammen har de barna Robin (6) og Rianna (3).

Selv har Virtanen som nevnt jobbet som flyvertinne og modell, og ifølge The Sun er hun også personlig trener. I likhet med ektemannen er hun opprinnelig fra Finland, men familien er per nå bosatt i Wollerau i Höfe-distriktet i Sveits.

Les også: «Tenåringsbruden» identifiserer seg verken som mann eller kvinne

Minttu Virtanen er svært aktiv i sosiale medier, der hun til stadighet deler bilder av både ektemannen og barna. Etter 34-åringens Instagram-profil å dømme er hun glad i å være i aktivitet, og familien ser ut til å trives i de sveitsiske alpene.

Giftet seg med ungdomskjæresten

Tyske Sebastian Vettel (33) giftet seg i 2019 med Hanna Prater (34), som han har kjent helt siden de gikk på skolen.

Ifølge Essential Sports møttes de to i 2006, da de gikk på samme skole, og i 2010 ble de samboere. Paret har tre barn.

Vettel og Prater er kjent for å verne godt om privatlivet, og det er sjelden Formel 1-føreren uttaler seg om familien. Han har imidlertid gjort noen unntak opp gjennom, og i 2019 fortalte han blant annet til Autoweek at han først og fremst definerer seg som en familiemann – ikke som Formel 1-fører.

– Formel 1 er åpenbart livet mitt, men hvis noen spør meg hvem jeg er, så er jeg ektemannen til Hanna og faren til barna mine. Det jeg gjør definerer meg ikke, fortalte han da.

Familien er bosatt i en liten landsby utenfor byen Konstanz i Tyskland, like ved den sveitsiske grensen.

Selv har Hanna Prater tidligere studert industridesign, men utover dette er det ikke mye offentligheten vet. 34-åringen er også helt fraværende i sosiale medier, og hun er nesten aldri å se på sidelinjen når ektemannen kjører Formel 1-løp.

Holdt forholdet hemmelig

Da Fernando Alonso (39) og Linda Morselli (32) gjorde forholdet sitt «Instagram-official» i 2017, hadde de ifølge El Pais allerede holdt forholdet sitt hemmelig i noen måneder.

Det var Morselli som den gang bekreftet forholdet med et bilde på Instagram, og siden har hun delt flere bilder av dem.

Morselli jobber ifølge Daily Mail som modell, og har over 200.000 følgere på Instagram. Der beskriver hun seg selv som en «eventyrer, sports- og velvære-entusiast og lavkarbo-eksperimentator», og deler bilder av alt fra reiser og fotoshoots til hverdagen og livet med Formel 1-kjæresten.

Business-student

Franske Esteban Ocons (24) kjæreste, italienske Elena Berri (22), jobber også som modell.

22-åringen ble ifølge nettstedet Stuffs that Matter født i Torino i Italia, men hun har i løpet av oppveksten vært bosatt både i Frankrike, Dubai og Singapore. Med andre ord er modellen godt vant med reising, noe som trolig passer bra når hun er kjæreste med en som reiser verden rundt på jobb.

Ocon og Berri ble først koblet til hverandre tidlig i 2018, og da de i mai samme år dukket opp på rød løper i Cannes sammen tolket mange dette som en bekreftelse på forholdet.

Berri delte også et bilde fra kvelden på Instagram, og siden har det både titt og ofte dukket opp bilder av de to sammen.

I tillegg til å jobbe som modell studerer 22-åringen business management, ifølge Instagram-bioen hennes.

Les også: Jon Almaas og Erik Follestad blir TV-makkere

Koblet til flere kjendiskvinner

Lewis Hamilton (36) er kanskje den mest kjente innen Formel 1-sporten, og han er også regjerende verdensmester.

Hamilton er for tiden singel, men har ifølge Express uttalt at han er «åpen for å finne kjærligheten».

Og selv om han ikke har en kvinne i livet sitt akkurat nå, har det ikke manglet på oppmerksomhet fra det motsatte kjønn opp gjennom årene. 36-åringen har også flere berømte ekser.

Hamiltons mest kjente forhold var med den amerikanske sangstjernen Nicole Scherzinger (42). Duoen datet av-og-på fra 2007 til 2015, og forholdet skal omsider ha tatt slutt fordi de reiste for mye i jobbene sine og fikk for lite tid sammen.

Etter bruddet har Hamilton blitt koblet til flere kjendiskvinner, uten at det har blitt noe mer. Blant andre skal både modellen Winnie Harlow (26) og sangstjernen Rita Ora (30) ha hatt en flørt med 36-åringen det siste året.

Les også: Dette bildet får nettet til å klikke: Slik svarer motehuset på kritikken

Ny kjæreste etter skilsmissen

Finske Valtteri Bottas (31) var tidligere gift med den olympiske svømmeren Emilia Pikkarainen (28), men i 2019 gikk ekteparet hver til sitt. Det tok derimot ikke lange tiden før han fant lykken på ny med en annen idrettsutøver.

Bare fire måneder etter at skilsmissen ble kjent, på valentinsdagen i 2020, bekreftet nemlig Bottas i et innlegg på Twitter at han hadde fått seg ny kjæreste, ifølge The Sun.

31-åringens utvalgte var den australske landeveissyklisten Tiffany Cromwell (32), og hun delte det samme bildet.

Åpenbart så de to for seg at de kom til å få noen kommentarer på at de hadde blitt sammen såpass kort tid etter skilsmissen, ettersom Bottas tagget innlegget sitt med #hatersgonnahate. Cromwell skrev følgende i sitt innlegg:

«Til de det måtte gjelde... Vi er lykkelige sammen, og det er alt som betyr noe for oss».

Tiffany Cromwell er som nevnt profesjonell landeveissyklist, en idrett hun har drevet med i tolv år.