Etter å ha blitt grust ned i støvlene av svenskene i fjor er det duket for nok en sesong av «Landskampen» der Norge kan ta sin revansje.

– Med årets «Landskampen»-cast stiller vi med to toppete lag, med både aktive utøvere og tidligere stjerner som alle har hatt legendariske oppgjør i sporet. Vi er utrolig godt fornøyde med årets cast, og vi er stolte og takknemlige for at de alle sammen ønsker å delta i «Landskampen», til tross for at de aktive også er i oppladningen til vinterens OL, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen, i en pressemelding.

I år som i fjor blir «Landskampen» spilt inn på norsk jord. Denne gang på Oscarsborg festning i Oslofjorden.

Sammen med programleder Marit Bjørgen (41) og Gunde Svan (59) er TV 2 overbevist om at det nok en gang vil bli en forrykende sesong.

– Vi gleder oss stort til heftige konkurranser, gode samtaler og ydmykende «straffereaksjoner» på TV 2 i høst, sier Haldorsen.

Deltakerne som skal representere Norge i år er:

Skiskytter Johannes Thingnes Bø (28)

– Alle vi som er her er er jo veldig seriøse i det vi driver med til vanlig. Det skal bli fint med noen dager med lek og moro sammen med denne gjengen, sier Bø i pressemeldingen.

Tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (34)

– Jeg ser virkelig fram til å være med på «Landskampen»! Det er ikke alt av tv-programmer jeg har lyst til å være med på, men dette føles veldig riktig, alle har samme mentalitet og innstilling og er klare for en skikkelig konkurranse, sier Jacobsen.

Tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (49)

– Først og fremst er dette en mulighet til å treffe gamle kjente igjen. Jeg kjenner våre svenske konkurrenter veldig godt, og føler ikke så veldig på det såkalte «svenskehatet», men jeg er jo et konkurransemenneske, så jeg er uansett svært motivert til å gi alt i konkurransene, sier Alsgaard om deltakelsen.

Tidligere skiskytter Tora Berger (40)

– Jeg har holdt meg ganske lavt noen år og takket nei til en del ting på grunn av barn, jobb og studier, men nå hadde jeg tid og da tenkte jeg at «Landskampen» også kunne være en fin motivasjon til å begynne igjen med litt trening, sier Berger.

Ny vri

Den norske troppen får imidlertid god konkurranse i Sverige. På det svenske «Landslaget» stiller nemlig skiskytter (tidl. langrennsløper) Stina Nilsson (27), tidligere skiskytter Magdalena Forsberg (53), tidligere langrennsløper Anders Södergren og tidligere langrennsløper Marcus Hellner (35).

Nytt for den kommende sesong er at det blir enkelte utskiftninger på lagene underveis. I tillegg til den ovennevnte gjengen, vil det også dukke opp andre kjente fjes og utøvere.

På det norske «Landslaget» vil seerne blant annet få gjensyn med Therese Johaug (32), langrennsløper Emil Iversen (29), tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen (31) og tidligere kombinertløper Magnus Moan (37).

På det svenske «Landslaget» vil skiskytter Martin Ponsiluoma (25), skiskytter Elvira Öberg (22) og tidligere langrennsløper Jörgen Brink (47) dukke opp underveis i konkurransen.