Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal spille Egon, Kjell og Benny

Opptakene til «Olsenbanden – Siste skrik» er i gang.

Anders Baasmo spiller Egon, med nok en plan. Benny spilles av John Carew og Elias Holmen Sørensen spiller Kjell.

Det er onsdag bekreftet etter et døgn med spekulering på sosiale medier.

Anders Baasmo er kjent fra Børning, Kon-Tiki, Kongens nei og sin gjennombruddsfilm, Buddy.

Elias Holm Sørensen er blant annet kjent som Pål fra de to norske Askeladden-filmene, mens John Carew, best kjent fra Vålerenga, Rosenborg, Valencia og Aston Villa, har gjort seg mest bemerket som skuespiller i Heimebane.

På spørsmål fra Nettavisen om Dynamitt-Harry dukker opp, og hvem som eventuelt skal spille ham, svarer pressekontakt Martine Borring:

– Beklager. Har ikke flere navn i dag!

Baasmo er spent:

– Jeg har alltid vært opptatt av vår bransjes historie, og skuespillerkollegaene som har gått foran oss i generasjoner, så det er både ærefullt og artig å få være med på et sånt prosjekt. Hallvard (Bræin, regisør, journ.anm.) kjenner jeg fra før; alltid full fres og dedikasjon. Og med John og Elias i banden er det virkelig en fryd å gå på jobben om dagen, sier Anders Baasmo.

Regissør Hallvard Bræin (Børning-filmene) er svært glad for å kunne sette i gang og lover at publikum vil få en ny Olsenbanden verdig sine forgjengere.

– Da jeg ble spurt om jeg ville lage en ny film om Olsenbanden var min umiddelbare reaksjon, selvfølgelig vil jeg det! Jeg har jo vokst opp med de opprinnelige filmene, som jeg fortsatt elsker å se. Det er en fantastisk mulighet til å videreføre noe av det gjeveste vi har i norsk filmhistorie! Det er enorme sko å fylle, men med et stjernelag av motiverte skuespillere og filmfolk, så er jeg trygg på at kinopublikum vil få en helmaks opplevelse på kino!» sier Bræin i en pressemelding.

Noe har forandret seg siden sist Olsenbanden gjorde sine forrige kupp. Oslo er blitt en moderne by, men Egon, Benny og Kjell er stadig på jakt etter det store kuppet som skal gjøre dem til millionærer, lover filmselskapet.

Nå har Egon lagt den perfekte plan: de skal bryte seg inn i det nye Munchmuseet i Bjørvika og stjele «Skrik». Alt er taima og tilrettelagt, men det er også andre som har fått kjennskap til planene og lovens lange arm med Hermansen i spissen gjør det de kan for å stoppe banden.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk