Noen av de fremste skiløperne fra Norge og Sverige skal nå møtes til konkurranse i TV-programmet Landskampen» på TV 2.

På norsk side har vi Petter Northug, Emil Iversen, Tiril Eckhoff og Therese Johaug, som møter de svenske langrennsutøverne Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson og skiskytter-essene Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.

Varme forhold

Idrettsstjernene skal imidlertid ikke konkurrere i skisporet denne gang. Innspillingen gjøres på den greske øya Rhodos, hvor utøverne skal konkurrere i en rekke intense og fysisk krevende øvelser.

- Etter mitt syn er dette det sterkeste heatet med aktive idrettsutøvere i et konkurransedrevet realityprogram på tv. Vi er utrolig godt fornøyde og glade for at nettopp disse åtte utøverne har takket ja til å kjempe med flagget på brystet i « Landskampen» på TV 2. Rapportene fra opptakene i Hellas tyder på at dette blir en knalltøff batalje, og vi gleder oss til å vise resultatet til tv-seere i begge land, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken i en pressemelding.

Innspillingen av programmet, som ledes av Øyvind Mund, avsluttes onsdag etter halvannen uke.

Egen resultatliste

Det er kanskje spesielt to dueller TV-seerne gleder seg til å følge med på: Petter Northug vs. Calle Halfvarsson go Therese Johaug vs. Charlotte Kalla.

Northug forteller at han fører sin egen resultatliste.

- Vi har en egen resultatliste utenom den offisielle, hvor vi teller opp hvem av oss som har vunnet flest dueller. Jeg gleder meg til å avsløre den.Hvis jeg vinner, da. Hvis ikke, så blir den ikke publisert. Da forsvinner den bare, sier Northug til TV 2.

Det er foreløpig ikke bestemt om programmet sendes på TV 2 høsten 2019 eller våren 2020.