Disse ti lydene irriterer nordmenn mest

SØTE, MEN... Disse er ordentlige irritasjonsmomenter, skal vi tro nordmenn. Barnegråt og gneldring fra hunder og andre dyr troner nemlig listen over hva nordmenn ergrer seg over.

SØTE, MEN... Disse er ordentlige irritasjonsmomenter, skal vi tro nordmenn. Barnegråt og gneldring fra hunder og andre dyr troner nemlig listen over hva nordmenn ergrer seg over. Foto: Unsplash:Jonny Mclaren/Shelbey Miller

Noen lyder gjør nordmenn litt ekstra mugne, og her er de som tyner oss ekstra mye i hverdagen.

Rapporten viser at hele seks av ti nordmenn blir irritert av lyd minst én gang i uken, og barneskrik er det som opprører mest. Det oppgir i overkant av hver tredje nordmann, altså 39 prosent.

Nesten like mange oppgir at de blir forstyrret av folk som snakker høyt i mobiltelefonen, så det er kanskje noe å tenke på neste gang du tar en samtale på bussen eller i åpent landskap?

Det kommer frem i rapporten Lyd på vei, som er basert på en undersøkelse fra YouGov, utført på oppdrag av Goodyear. Her har over 1.000 nordmenn svart på spørsmål om deres innstilling til lyd i hverdagen.

LES OGSÅ: Apple-video vekker oppsikt: - Viser alt som er galt med selskapet

Vekkerklokken slipper unna

Nordmenn er glad i dyr, men vi er ikke like ivrige når det gjelder lyder fra gneldrende hunder eller andre høylytte dyr.

Selv om dette er ting som irriterer nordmenn grenseløst, ligger nordmenn ganske jevnt med andre land som er spurt i undersøkelsen både når det gjelder barn og hund.

Lengre ned på listen finner vi noe overraskende vekkerklokken og monotone lyder, mens på bunnen av listen ligger knatring fra tastatur, radio i bakgrunnen og kremting.

Fakta

Topp ti lyder som irriterer nordmenn

Forskjell på hva menn og kvinner irriterer seg over

Undersøkelsen viser også at kvinner lar seg lettere irritere av snorking og høylytt tygging.

– Snorking er en lavfrekvent buldring som forstyrrer veldig mye. Regelmessig lyd kan hjernen lettere legge til side mens man sover. Snorking er ikke regelmessig, og menns snorking har dessuten lavere frekvens og kan derfor oppleves som mer irriterende, sier lydekspert Dr. Tomas Lagö.

Trafikkstøy er derimot mindre problematisk for kvinner. Det er det ikke for det motsatte kjønn, mennene som har svart på undersøkelsen irriterer seg nemlig vanvittig over trafikkstøy.

LES OGSÅ: Prins Harry advarer mot Fortnite: - Burde vært forbudt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.