Deler av den berømte scenen der hovedrollen Kevin McCallister, spilt av Macaulay Culkin, spaserer gjennom Plaza Hotel i New York ble ikke vist for kanadiske seere i 2019. Trolig vil det samme skje i år også.

Flere seere av den kanadiske TV-kanalen CBC poengterte at avtroppende president Trump var borte fra filmen til jul i 2019, og mange reagerte på Twitter:

Brukeren «Zap_Davids» skriver følgende: «Så akkurat 'Hjemme Alene 2, Forlatt i New York' i opptak fra @CBC og de redigerte ut @realDonaldTrump-scenen. Gud velsigne oss ALLE #ChristmasEve».

Se bildene som ble kuttet bort fra filmen i videoen øverst i saken!

Samtidig var ikke alle like fornøyd med friheten CBC tok seg. «Jameseast_» skriver: «Dere er den største gjengen med annenrangs 'journalister' i verdenshistorien. Redigere ut Trumps opptreden i 'Hjemme Alene 2'. Hva slags statsponset dritt er det? #Defund»

Les også: Måtte få sex-kurs av kollegaen: – Hva er det du driver med?

- Tilpasset fjernsyn

Den høyreorienterte nettsiden The Daily Caller la ut ut en video som viser forskjellen på originalen (til høyre) og CBC sin versjon her:

CBC er delvis statlig finansiert, men supplerer også inntektene sine med TV-reklame.

Og nettopp dette skal være grunnen til at kanalen måtte kutte ut denne delen av filmen, forklarer TV-selskapet til Comicbook:

«Slik det ofte er med filmer som skal tilpasses fjernsyn så ble 'Hjemme Alene 2' redigert for å få plass til reklame innenfor formatet», er meldingen fra CBC.

Ifølge det konservative morgenprogrammet «Fox & Friends» er det kun de 6-7 sekundene med den amerikanske presidenten som er utelatt fra filmen. «Men det var en flott 6-7 sekunder lang reklame», sier en av paneldeltakerne, forfatter Mark Steyn, sarkastisk:

«Det er også sensur», legger kommentator Katie Pavlich til.

Avtroppende president Donald Trump var selv var ute på Twitter da saken spredte seg og kommenterte nyheten i to meldinger. I den ene skriver han «Jeg antar at Justin T (Trudeau, Canadas statsminister, red.anm.) ikke liker at jeg fikk ham til å betale for NATO eller handel». I den påfølgende meldingen sto det «Filmen vil aldri bli den samme! (bare tuller)»

CBC benekter anklagene

Den kanadiske kanalen forteller i ettertid at den redigerte versjonen ble laget før Trump ble president, og ikke var politisk motivert. I tillegg er det ikke bare de 6-7 sekundene med Trump som er fjernet fra filmen, men totalt åtte minutter, hevder de: «Scenen med Donald Trump var en av flere som ble kuttet fra filmen ettersom ingen av dem var viktig for plottet. Disse endringene ble gjort i 2014, da vi først skaffet oss filmen og før Mr. Trump ble valgt til president», forteller CBC sin talsperson Chuck Thompson.

Se her: Hva smaker krokodillene? Nå avsløres smakene etter enorm pågang

Trumps favorittjulefilm?

Den amerikanske presidenten uttalte i fjor at han var stolt av å være en del av filmen i en konferansesamtale med amerikanske styrker, melder Deadline. En sersjant spurte om den nevnte filmen var Trumps favorittjulefilm, noe han lot være å svare på direkte:

«Vel, jeg er jo med i den. Mange nevner det hvert år, spesielt rundt jul. De sier - spesielt små barn - de sier: 'Jeg så deg nettopp i filmen.' De ser meg ikke på fjernsyn slik de gjør i filmen. Men det er en bra film, og jeg var litt yngre, for å si det mildt. Og det var en ære å være med i den.»

Trump eide hotellet scenen ble spilt inn i på det aktuelle tidspunktet, etter at han kjøpte det for 400 millioner dollar i 1988.

Han solgte det syv år senere med et tap på 83 millioner dollar, skriver Business Insider.

Les også: Trump vil tilby benåding til enhver person som noensinne har pratet med ham