«God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappel (59) blir mye å se på tv-skjermen fremover.

Skappel er nemlig én av de tolv nye «Farmen»-kjendisene som tirsdag flytter inn på Bøensætre gård i Aremark, der gårdsdriften foregår på samme måte som for 100 år siden. I seks uker skal de tolv holde gården i gang – samtidig som de skal konkurrere om å beholde plassen sin i tv-programmet.

Les også: «Farmen kjendis»-aktuelle Vebjørn Selbekk til Nettavisen: – Følte jeg hadde ekstra mye bagasje

«God kveld Norge»-programlederen er trolig den av deltakerne som har mest tv-erfaring, men hun legger likevel ikke skjul på at hun gruer seg til premieren. Overfor Nettavisen forteller nemlig 59-åringen at hun aldri hadde planer om å bli med på et tv-konsept som «Farmen kjendis»:

– Jeg gleder meg, men gruer meg også ganske mye. Jeg har tenkt at jeg aldri skulle være med på noen form for reality, så det er litt sånn... Jeg tror vi alle har en oppfatning av oss selv om hvordan vi er og hvem vi er. Så for meg er det det skumleste. Hvem er jeg? Eller hvordan vil de fremstille meg?

– Vet jeg kan være «bossy»

Skappel er nemlig ikke blant kjendisene som har vært å se i så mange realitykonsepter opp gjennom.

Hun har tidligere vært med i TV 2-programmet «Skal vi danse», men det er det. Dermed har ikke seerne fått bli kjent med programlederen på den måten man får gjennom et realityprogram som for eksempel «Farmen kjendis». Nå er hun spent på hvordan totalpakka blir gjennom tv-skjermen.

– Jeg vil jo komme frem på best mulig måte, og jeg vet jo at jeg har mine svakheter som alle andre. Så det å se hvor utpreget det er, det er egentlig det jeg gruer meg til. Jeg vet at jeg kan ha et temperament, og jeg vet at jeg kan være «bossy», forteller Dorthe Skappel til Nettavisen og legger til:

– Men i hvor stor grad?

Skappel er derimot ikke bekymret for å bli fremstilt «feil».

– At det er sider av meg som jeg kanskje ikke er så stolt av, men som jeg må innrømme at jeg har, det vet jeg jo. Men det er jo ikke å fremstille meg feil. Så det er vel mer at det blir et sjokk å se hvordan man er. Det er jo det som er skummelt.

– Også gruer jeg meg til å se hvordan alle de andre oppfatter meg, sier programlederen.

Fryktet av enkelte deltakere

I forkant av tirsdagens premiere har TV 2 delt en sniktitt på årets sesong i sosiale medier, der det blant annet kommer tydelig frem i et av klippene nettopp hva de andre deltakerne tenkte da de fikk se at Skappel dukket opp på realitygården.

– Herregud, Dorthe. Hun er jo dronningen. Og dritskummel, sier den tidligere «Sommerhytta»-vinneren Øyunn Krogh (26) i et Instagram-klipp delt av TV 2 i forkant av premieren.

Les også: Nå er «Farmen»-paret offisielt kjærester

For Skappel selv tok det imidlertid litt tid før hun oppfattet at enkelte fryktet henne i starten av gårdsoppholdet.

– Da jeg kom inn var jeg bare veldig spent, egentlig. Så det tok litt tid før jeg oppfattet det, det var vel først da Øyunn kom og sa til meg at hun var livredd da jeg kom inn, ler hun.

Hva det kom av vet hun ikke, men hun har en mistanke:

– Jeg tror nok det handler om at man har vært lenge offentlig og at folk dermed har en oppfatning av deg. Jeg har tross alt vært på tv i 25 år, og da får man kanskje et bilde av og en opplevelse av å møte noe stort? Jeg vet ikke. Men den dronning-tittelen jeg fikk, den forsvant ganske fort, ler hun.

– Utrolig belastende

På «Farmen kjendis» lever deltakerne og driver gården slik de gjorde for 100 år siden, og man skulle kanskje tro at det harde arbeidet og det begrensede kostholdet er det tøffeste.

For Dorthe Skappel var derimot utfordringen noe helt annet.

– Deler av det er mer brutalt enn man tror når man ser det på tv. Det sosiale og det å tvinges sammen var mer brutalt enn jeg så for meg, forteller 59-åringen ærlig til Nettavisen.

Les også: Dette er de nye «Camp kulinaris»-kjendisene

– Det å leve på gamlemåten og ha verktøy og alt der der som var 100 år tilbake i tid, det var helt ok. Det var mindre vanskelig enn jeg trodde, faktisk. Jeg synes ikke det var noe problem å leve på poteter og en fleskeknoke her og der. Vi fikk mat, og det var helt greit. Det synes jeg ikke var ille i det hele tatt. Det var det sosiale som var vanskeligst for meg der.

Uansett er Skappel glad hun var med, og hun ville aldri vært foruten. Men hun ville heller aldri gjort det igjen.

– Det er utrolig belastende å være tolv mennesker sammen, som egentlig bare er plassert der tilfeldig, forteller hun.

– Det å presse folk sammen på et lite område og kombinere det med lite søvn og mat... Da blir alt forsterket i veldig stor grad. Jeg var så frynsete på et tidspunkt at jeg omtrent skalv.

– Har svelget mange kameler

Med at alt blir forsterket refererer Skappel blant annet til konflikter inne på realitygården. Hun tror nemlig konflikter på gården blir langt større enn de ville blitt i det virkelige liv.

– Der inne er det en gjeng med mennesker som er pålagt å samarbeide og komme overens. Og det skjer ikke alltid. Og bagateller blir veldig store fordi vi har lite mat, mye arbeid og er veldig slitne. Da blir konfliktene som oppstår kanskje sterkere enn det de hadde blitt på utsiden, forteller Skappel.

Les også: «Farmen kjendis»-Øyunn avslører detaljer om den kommende sesongen

Selv beskriver Skappel seg som konfliktsky, men hun legger ikke skjul på at det ble litt diskusjoner på gården.

– Jeg har svelget mange kameler, og på utsiden ville jeg nok i mange tilfeller forlatt situasjonen, ler hun.

Har ikke kontakt med de andre

Tross konflikter og et intenst gårdsopphold, blir deltakerne i «Farmen kjendis» ofte en sammensveiset gjeng etter endt innspilling. Dette gjelder imidlertid ikke for Dorthe Skappel.

– I motsetning til de andre har jeg ikke hatt noe med de andre å gjøre siden jeg kom ut derfra, sier hun til Nettavisen.

Selv tror programlederen dette kommer av at hun ikke har så mye til felles med realitykollegene.

– Det handler nok mye om at hvis man er 24-25 år og kommer til et sånt sted der det er mange likesinnede og man er like gamle og sånt, da er det litt annerledes. Jeg var eldst, har levd lengst og har ikke så mye til felles med mange av dem, sier «God kveld Norge»-programlederen til Nettavisen.

– Så det er ikke helt sånn for meg, altså. De kom ut der og sa at: «Åh, jeg er så glad i dere alle sammen». Nei, jeg er ikke der i det hele tatt. Men jeg bryr meg jo om dem. Og jeg synes alle der inne var fine folk på hver sin måte, forklarer Skappel.

Med andre ord kommer nok ikke Skappel til å samle «Farmen kjendis»-gjengen for å se episodene sammen på tv.

– Jeg skal følge med, men jeg tror jeg skal gjøre det i stille og ro sammen med mennesker jeg bryr meg om, og ikke sammen med noen av de jeg var der med. Det er som et mareritt for meg. Så må man begynne å forsvare det man har gjordt, og... Nei, det er helt grusomt, forteller Skappel og ler.