Gå til sidens hovedinnhold

Drake kveldens store vinner på Billboard Music Awards - og Cardi B klinte til

Mariah Carey ble kveldens ikon, Drake tapetserte pallen og et boyband fra Korea fikk publikum til å hyle: Slik var årets Billboard Music Awards.

I natt gikk Billboard Music Awards (BBMAs) av stabelen på det fasjonable MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Showet ble ledet av Kelly Clarkson og var som vanlig stjernespekket.

Drake gjorde storeslem - og takket moren

Drake tok på sin side hjem en haug av priser; for beste mannlige artist, beste rap artist, beste mannlige rapartist, beste rapalbum, beste Billboard top 100 og top 200 album, Top Streaming Songs Artist, Top Streaming Songs Video og Top Song Sales Artist og Top Radio Songs Artist.

via GIPHY

Deretter rundet han like så godt av med å få den høythengende prisen for Billboard Top Artist. Der knivet «In my feelings»-sangeren med Ariana Grande, Cardi B, Post Malone og Kylie Jenners kjæreste Travis Scott.

– Jeg vil takke mamma for hennes utrettelige innsats i livet mitt. Å vinne pris her er utrolig, men å vinne denne prisen er uvirkelig. Jeg vil takke mamma for alle gangene du kjørte meg til pianotimer da jeg ikke ville det, alle gangene du kjørte meg til basket og hockey, det ble det tydeligvis ikke noe av, sa Drake til latter fra salen.

Blant stjernene som raskt markerte seg den kvelden var den amerikanske rapperen Cardi B. Når musikkbransjen nå skulle hylles kan hun sies å ha hatt litt av et år.

Hun har vært av-og-på med forloveden Offset, i fjor sommer fødte hun datteren Kulture, feiden med Nicki Minaj nådde nye høyder og i tillegg har Cardi B måtte svare for alvorlige anklager om at hun skal ha dopet ned og ranet menn.

Rundet av vilt år med prisdryss

På den røde løperen var det dog bare fryd og gammen. Forholdet til Offset ser ut til å være helt reparert og for å krone det klinte de bokstavelig talt til på løperen foran et digert pressekorps.

Det kan også se ut til at skandalenes tid er over for en stakket stund, for rapperen fra Bronx mottok prisen for beste rapper og beste raplåt for megahiten «I like it».

Cardi B kunne også hente prisen for beste top 100-låt på Billboards liste, låten «Girls like you» som hun gjorde med Maroon 5. Låta fikk også pris for beste samarbeid, beste radiolåt og bestselgende sang.

via GIPHY

– Jeg husker da Maroon 5 ba meg bli med på sangen, jeg svarte «jeg er fem måneder gravid og klarer såvidt å puste», men jeg skjønte det kom til å bli en hit, sa hun fra scenen.

Cardi B var heller ikke snau med å levere på kjolefronten, og stilte med hele tre kjoler i løpet av kvelden; gul, lilla og sølv.

Ariana Grande var nominert i hele ni kategorier og opptrådte med låta 7 Rings. Hun tok hjem prisen for beste kvinnelige artist og Billboard Chart Achievement Award.

Norske Kygo, også kjent som Kyrre Gørvell Dahl, var ikke tilstede på BBMAs i år. Han var nominert i kategorien beste dance/elektronika sammen med blant andre Calvin Harris og Marshmello. Til slutt var det The Chainsmokers som vant denne prisen.

Taylor Swift tilbake

Taylor Swift gjorde comeback forrige uke, og fikk æren av å åpne showet med den ferske låta «ME!». Den gjør hun sammen med Panic! at the Disco-vokalist Brendon Urie, som også deltok i den grandiose opptredenen.

via GIPHY

Swift fikk oppmerksomhet for sin syrinfargede kjole på den røde løperen, men naturlig nok var hun ikke på nominasjonslisten i år. Likevel heiet og sang hun ivrig med fra sidelinjen, tradisjonen tro.

via GIPHY

Brendon Urie hadde også en suksesskveld utenom det vanlige. Først opptrådte han med Swift, deretter med Panic! at the Disco og så hentet han hjem prisen Top Rock song for låta «High hopes» og Top Rock Album for «Pray For The Wicked».

– Dette hadde jeg ikke forventet. Se mamma, jeg klarte det!, strålte Brendon Urie fra scenen.

Koreanske BTS stjal oppmerksomheten

Den koreanske popgruppen BTS skapte utvilsomt mest oppstyr under prisutdelingen i Las Vegas.

De har for lengst gjort seg bemerket i USA og er det største boybandet i verden for tiden. På BBMAs opptrådte de sin nyeste låt «Boy with Luv» med Halsey, en låt som bare uker etter lanseringen har slått de fleste strømmerekorder som finnes der ute.

Som oppladning hentet boybandet hjem prisen for beste gruppe og takket fanskaren deres, ARMY.

– Vi kan ikke tro vi er her på scenen med så mange fantastiske artister. Det er bare mulig på grunn av BTS og ARMYs styrke. Vi er fortsatt de samme guttene som vi var for seks år siden, vi har fortsatt de samme drømmene og tankene. La oss fortsette å drømme de beste drømmer sammen, takket RM fra scenen.

I tillegg mottok BTS prisen for Top Social Artist, som fans over hele verden har stemt på i ukesvis. Her fikk de konkurranse av blant annet den koreanske jentegruppen Blackpink og Ariana Grande, men det var det syv gutta i BTS som til sist gikk seirende ut.

Gikk av scenen, så giftet han seg

Et annet boyband som gjorde seg bemerket var Jonas Brothers. Brødretrioen fra USA var i sin tid verdens største boyband, men de seneste årene har det vært stille på gruppen. På Billboard Music Awards fikk de vist at det fortsatt var krutt i tønna.

via GIPHY

Opptredenen kunne kanskje antas å være Jonas-familiens største øyeblikk på en stund, men Joe Jonas hadde andre planer.

Sangeren gikk rett av scenen og dro til et lokalt kapell hvor han giftet seg med sin kjæreste, den britiske skuespillerinnen Sophie Turner, kjent fra Game of Thrones.

E! News melder at det skal ha vært en Elvis-imitator som overvar seremonien, i ekte Las Vegas-stil.

Carey hedret med ikon-pris

Billboard Icon Award var det Mariah Carey som mottok og holdt en tale en diva verdig, etter en potpurri av hennes mest kjente sanger.

– Jeg er så nervøs! Seriøst, Billboard, takk for at jeg har fått vokse opp på listene med dere. Jeg ser ikke på meg selv som ikon, jeg startet med musikk for å kunne overleve og uttrykke meg selv.

– Uten å gå inn på alt dramaet i livet mitt, vi har alle sett det, vi gjør alle feil, det har vært noen få memes, spøkte ikonet fra scenen.

– Sannheten er at jeg har dedikert livet mitt til musikken og trodd på det, og fansen har dratt meg opp fra helvetes dybde. Vi har vært der sammen i deres og mine opp- og nedturer, takket Carey følelsesladd fra scenen.

via GIPHY

Billboard-scenen hadde dog plass til flere legender, for både Madonna og Paula Abdul fikk opptre på scenen i Las Vegas. Abdul fikk æren av å avslutte showet, ettersom det i år er 30 år siden megahiten «Straight Up».

via GIPHY

Kommentarer til denne saken