Den svenske Hollywood-stjernen Noomi Rapace (42) er kjent for å gjøre stuntene selv i filmene hun er med i. Denne gangen gikk ikke opptakene helt etter planen.

Se intervju øverst!

Rapace slo for alvor gjennom som den kyndige hackeren Lisbeth Salander, en rolle hun spilte i filmatiseringen av Stieg Larssons «Millennium»-trilogi. Prestasjonen gikk ikke upåaktet hen og hun ble fort et ettertraktet navn i Hollywood med roller i storfilmer som «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» og «Prometheus». Hun er også aktuell på norske kinoer med den Oscar-nominerte, mystiske thrilleren «Lamb».

Den aktive skuespilleren hviler ikke på laurbærene og bekler hovedrollen i den nye krigsfilmen «Svart krabbe». Her spiller hun en soldat som må jobbe med en løytnant (Jakob Oftebro) som hun ikke stoler på.

Rapace kan ikke få fullrost sin norske kollega nok.

− Han er så fin, snill og profesjonell. Også er han alltid positiv, smiler hun da Nettavisen møter henne over Zoom en sen ettermiddag.

Hyller den norske duoen:

Smittende humør

Hun er langt fra fremmed for norske skuespillere og regissører. Senest spilte hun mot Aksel Hennie i thrillerkomedien «The Trip», regissert av Tommy Wirkola som hun også jobbet med på «What Happened to Monday».

Hun lot seg begeistre av Oftebros smittende humør på settet til «Svart krabbe».

− Jeg fikk mye energi av ham. Jakob er en energisjel. Dette visste jeg ikke før jeg begynte å jobbe med ham. Man vet aldri hvordan det vil gå og hvordan han ville oppføre seg. Kanskje ville han ha en holdning til en megastjerne og være arrogant. Men det hadde han heldigvis ikke, ler hun.

Modig

Den svenske skuespilleren forteller at hun aldri er redd for å kaste seg inn i nye utfordringer.

Hun er særlig glad i fysisk krevende roller.

− Filmopptakene får meg til å overkomme frykter. Jeg elsker å lære nye ting. Det gjør også at man vokser inn i karakteren. Dermed føler man karakteren inne i kroppen sin, sier hun. Denne gangen var opptakene ekstra krevende.

− Det var veldig tungt, bokstavelig talt! Vi måtte bære sekker, våpen og lære å gå på isen. Utrustningen var veldig tung, noe som gjør at balansepunktet endres. Vi terpet mange tekniker.

Hun ble også skadet under innspillingen.

− Ulykken skjedde vet at jeg fikk et kamera i ansiktet. Jeg fikk knekt nesen min på to steder, sier hun.

Se hele intervjuet øverst i saken!