Obs, spoiler! Saken inneholder hendelser fra onsdagens episode av «Farmen».

Tirsdag ble en ny sesong av «Farmen» sparket i gang på TV 2, der 15 nye deltakere skal kjempe for tilværelsen på en gård 100 år tilbake i tid.

Les også: Flere endringer i årets «Farmen»-sesong

Allerede har deltakerne sørget for dramatikk på gården.

I første episode skapte deltaker Einar Lund (21) rabalder da han kuttet seg på en øks, og måtte stripse fingeren. 21-åringen kom seg heldigvis helskinnet ut av det hele, men onsdag kveld får deltakerne opp pulsen igjen.

Denne gang er det kuene på gården som skaper dramatikk, og tvinger «Farmen»-deltaker Henrik Eijsink (26) til å ta grep.

Se video! Her blir «Farmen»-hunden reddet fra ku-drama:

Måtte redde «Farmen»-hunden

Samtidig som deltakerne jobber iherdig med sesongens aller første ukesoppdrag går det nesten galt for «Farmen»-hunden Taino.

Mens den lille valpen står bundet fast i et tre på gården blir en av kuene tilsynelatende så interessert i hunden at det nesten blir for mye nærkontakt mellom de to dyrene.

Ifølge deltakerne forsøkte den ene kuen å tråkke på Taino, før deltaker Henrik Eijsink kommer valpen til unnsetning og dytter vekk kuen.

Det hele eskalerer i en svært dramatisk situasjon der kuene løper etter Eijsink og valpen før 26-åringen omsider klarer å få valpen til et inngjerdet, trygt område.

Se hele sekvensen i videoen lenger opp i saken!

– Jeg prøvde egentlig bare å dytte vekk kuen, men jeg er ikke så glad i kuer så det funket litt dårlig, sier Eijsink i episoden.

Eijsink forteller at det var han som i utgangspunktet hadde knytt hunden fast i nærheten av kuene, og følte derfor på et ansvar for å redde den.

Les også: Bonderomantikk, anklager om juks og fylleskandale: Dette er «Farmen»-øyeblikkene vi aldri glemmer

– Det gikk jo såvidt bra, men de kuene er jo veldig svære. Det ble veldig mye dyr på kort tid. Det var ganske ubehagelig egentlig, uttaler han.

Redd for dyr

At Eijsink ble den som måtte ta grep og redde hunden skulle man kanskje ikke tro.

Før «Farmen»-innsjekk var nemlig 26-åringen fra Ås tydelig på at han er redd for dyr, spesielt store dyr som kuer. Og nettopp derfor meldte han seg på realityprogrammet, for eksponeringsterapi.

– Jeg er litt ukomfortabel med dyr. Eller redd, som det også heter. Så jeg håper å få litt eksponeringsterapi og bli litt bedre med dyr. Spesielt store. Jo større jo skumlere, sa han til Nettavisen før innspillingen startet.

– Jeg synes det er litt flaut, og sånn sett er det kanskje litt rart å skulle kureres på TV. Men det kan bli litt gøy, også. Nå skal jeg kureres og bli komfortabel, la Ejsink til.

– Ikke nødvendig med innblanding fra produksjonen

Nettavisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra Henrik Eijsink.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, kan derimot fortelle at deltakerne og Eijsink fikk god nok kontroll over situasjonen at produksjonen ikke så seg nødt til å gripe inn på noe som helst tidspunkt.

– Deltakerne hadde bundet hunden til et tre, og kuene syntes det var spennende med valpen. Henrik løste det ved å ta hunden ut av situasjonen og inn i hagen, og kuene løp etter, sier Dahl til Nettavisen og fortsetter:

– Deltakerne ble mer forsiktige med å ha valpen rundt kuene i ettertid. Det var ikke nødvendig å ta noen ytterligere grep fra produksjonens side.

«Farmen» sendes på TV 2 tirsdag, onsdag og søndag klokken 21:40 og 20:00.