LØREN (Nettavisen): – Det er krevende å være i et forhold, det er ikke alltid det er 100 prosent bra, deler psykolog og TV-profil Benjamin Silseth (31) åpenhjertig med Nettavisen.

31-åringen er gift med radioprofil og kommende «Farmen»-programleder Niklas Baarli (32). Den populære duoen giftet seg i fjor sommer, etter nesten ti år sammen – men det så ikke alltid ut til at forholdet skulle ende med et stort bryllup.

Det har de begge vært ærlige om i podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi», og overfor Nettavisen legger de ikke skul på at de har hatt sine opp- og nedturer i løpet av årene.

– Jeg tror det er underkommunisert om forhold, at man innimellom går litt lei. Man går seg fast i en tralt, og det var kanskje den tralten som holdt på å ta livet av oss, sier Baarli.

– Både Benjamin og jeg følte at vi manglet inspirasjon, spenning og glede. Vi kom begge hjem til det samme gamle trynet, og det krever litt arbeid over tid. Man må huske at «ah, men det er jo det fjeset jeg elsker», legger 32-åringen til.

– Benjamin er sjefen

Det kjente ekteparet kom seg over kneika og gjennom «tralten», og er altså gift i dag. Og sammen har de med årene kommet frem til en måte å forsikre seg om at forholdet er verdt å jobbe for og ta vare på, forteller duoen til Nettavisen.

Les også: Gunhild Stordalen måtte oppsøke psykolog etter den traumatiske debuten

– Akkurat nå er det veldig bra, og det har vært bra lenge. Vi har jo giftet oss og vært gjennom en pandemi sammen, og er flinke til å snakke åpent om at forhold kommer med mange goder og noen ulemper. Og det er ekstra viktig å ta vare på de gode periodene og øyeblikkene, for så lenge det er flere av dem så er det et forhold som er verdt å jobbe for, sier Silseth.

– Et forhold er et slags «regnskap». Og så lenge du havner på plussiden så er det verdt å beholde, legger Baarli til.

Ekteparet bor i dag på Løren i Oslo sammen med hunden Bjarne – og på hjemmebane er det Silseth som tar styringen.

– Det er Benjamin som er sjefen i forholdet, absolutt. Jeg blir kastet rundt som en filledukke, sier Baarli.

– Utad er jeg kanskje en fyr som tar mye plass i forholdet, men internt er det faktisk Benjamin som hundre prosent er sjefen. Jeg får ikke lov til å bestemme noe som helst, i hvert fall ikke hva gjelder til praktiske ting, legger 32-åringen til.

Travel hverdag

Niklas Baarli og Benjamin Silseth er begge travle menn på hver sin side. For mens Baarli snart er aktuell med «Farmen», er Silseth snart å se som ekspert i den kommende sesongen av Discovery-programmet «Gift ved første blikk».

De trives begge godt i mediebransjen, men legger ikke skjul på at også dette har vært en utfordring for forholdet.

Les også: Dette er de nye «Mesternes mester»-deltakerne

– Det blir en veldig fullstappet kalender. Kalenderen er vår verste fiende, bare det å avtale dette intervjuet var helt grusomt. Kalenderen er vår største fiende, og hvis det noen gang blir skilsmisse så er det kalenderens skyld, sier Silseth.

– Ja, det stemmer hundre prosent, legger Baarli til.

Kalenderen må også gå opp dersom duoen skal ha mulighet til å ta et nytt steg i forholdet og utvide familien i fremtiden.

– Vi holder på med å bygge hytte, så det føler jeg er en milepæl, svarer Silseth på spørsmål om hva de gjør fremover.

– Og når hytta en vakker dag er ferdig, så går vi kanskje for enten en bikkje til – eller et barn, legger Baarli til.

– Har alltid snakket om barn

Baarli og Silseth har aldri vært i tvil om at de ønsker seg barn sammen, men de er klare på at tidspunktet må være riktig.

– Vi har alltid snakket om barn, det er et tema i forholdet vårt. Men nå jobber vi veldig mye og har fokus på jobb, som sikkert er kjedelig – men sånn er livet. Og det passer seg ikke akkurat nå. Men en vakker dag så skal det skje, tror jeg og håper jeg, tenker jeg, forteller Silseth om drømmen om barn.

Les også: Subwoolfer-medlem «avslørt» på radiosending

Det er imidlertid ikke bare lett for dem å oppfylle drømmen om å bli foreldre en gang i fremtiden.

– Det er en møysommelig prosess. Det er ikke bare-bare å adoptere, og Norge er jo ganske feige på disse adopsjonsavtalene. Vi tør ikke sette noen krav til landet vi inngår adopsjonsavtale med, at de kan adoptere bort til norske, homofile foreldre, så det er faktisk ganske få land vi faktisk kan adoptere fra, sier Benjamin Silseth og legger til:

– Og surrogati, du skal være ganske priviligert for å ha den muligheten, for det koster veldig mye penger. Surrogati er jo også litt uglesett blant enkelte deler av befolkningen. Så vi har jo diskutert begge deler, men har ikke bestemt oss ennå.

Nye TV-jobber

Men før de tar steget og trer inn i prosessen med å bli foreldre, skal de altså begge ut i store jobber på TV-skjermen.

Baarli returnerer som nevnt til «Farmen», denne gang som programleder. Det gleder han seg til:

– Jeg gleder meg til å observere andre folks slitasje fra avstand. For jeg har jo gått rundt der i seks uker selv og kjent på hvordan det er å bare spise potet og egg og være tett på andre mennesker man ellers ikke ville vært tett på. Så det å få lov til å gjøre akkurat det samme, bare på avstand og uten noen risiko for å bli hatet – det kommer til å bli kjempegøy.

Benjamin Silseth gleder seg på sin side til å tre inn i en TV-jobb der han ikke er «sidekicket til Niklas».

I «Gift ved første blikk» skal Silseth fungere som terapeut for parene, og lose dem gjennom jakten på kjærligheten.

– Vi har jo et felles mål om denne kjærligheten, men det er klart at veien til kjærligheten kan være strabasiøs innimellom, og det kommer til å komme utfordringer. Men som vi har snakket om så er kjærligheten også utfordrende, det kommer til å være vanskelig innimellom, men som regel finnes det løsninger eller måter å ta tak i det på, sier han.