Obs, spoiler! Saken inneholder hendelser fra søndagens episode av «Farmen» på TV 2.

Etter en intens førsteuke på «Farmen» med storbonde Stine Engen (42), var det begravelsesagenten Dagny Vartdal (50) som ble valgt til førstekjempe under sesongens første tvekamp.

Les også: Dramatiske scener på «Farmen»-gården: – Ubehagelig

Storbonden baserte valget på personen hun ikke rakk å bli kjent med, noe som skapte flere reaksjoner inne på gården. Vartdal tok til tårene over valget og mente selv at beslutningen var urettferdig.

– Jeg synes det er litt urettferdig at hun valgte meg, men jeg vet at det er mange som støtter meg. Jeg setter veldig pris på «backingen» fra Lasse rundt bordet. Akkurat nå elsker jeg Lasse, sa Vartdal i episoden.

Lasse Fredheim (26) ga nemlig uttrykk for at Engen straffet den som hadde bidratt mest på gården i løpet av den første uken.

Til tvekamp valgte Vartdal å møte danseren Hanne Mathea Friis (22), og etter en nervepirrende øksekast-runde var det til slutt Vartdal som trakk det korteste strået og med det ble den første til å forlate «Farmen»-gården.

Skulle til finalen

Vartdal valgte den yngste jenta på gården til tvekamp, da hun selv tenkte det var en person hun hadde sjans til å slå. Det viste seg å ikke gå 50-åringens vei likevel, og kampen ble tyngre enn forventet.

Friis viste seg nemlig å være svært driftig under øksekastingen, og traff to av tre ganger, sammenlignet med Vartdal som kun traff én av gangene.

Nytt i årets sesong er at førstekjempen ikke får vite hvilken gren andrekjempen har valgt før tvekampen finner sted. Danseren fra Trøndelag valgte altså øksekast, og gikk seirende ut av årets første tvekamp. Det legger ikke Vartdal skjul på at er kjipt.

Les også: Avslører endringer i «Farmen»

– Ingen av oss ønsket å stå i denne situasjonen vi var i. Den kampen vi hadde var veldig rettferdig, og det er ingen vi kan skylde på, sier Vartdal i episoden.

Hun innser likevel at hun kunne prestert bedre for å forlenge gårdsoppholdet:

– Det var helt greit, men jeg skulle ha kastet litt bedre, sier hun.

Selv hadde hun planer om å komme helt til finalen, og innrømmer at tapet derfor føles ekstra bittert. Friis på den andre siden er klar for å fortsette hele veien mot finalen.

– Det føles helt fantastisk å være tilbake. Det var akkurat det jeg håpet på. Jeg er utrolig motivert, og skal jobbe hardt for å bevise at jeg fortjener å være her, sier 22-åringen.

Ny sjanse

Selv om Vartdal må forlate gården, betyr ikke det at «Farmen»-eventyret nødvendigvis er over. Nå venter nemlig «Torpet», og 50-åringen er klar for å kjempe om å komme inn på gården igjen.

– Nå må jeg bare snu meg et par ganger rundt og gønne på videre, så regner jeg med at jeg blir supermotivert til å bli med videre. Jeg skal komme inn på torpet og «kick some ass» der inne, sier hun.

På «Torpet» møter Vartdal tre tidligere «Farmen»-deltakere, som alle har flyttet inn på Rekstadhaugen, en gård som ligger idyllisk og usjenert til ved Mjøsa. Her får TV-seerne et gjensyn med Robert Scott (55), Thor Haavik (28) og Bjørn Mogenstad (44), som alle er motivert for å kjempe seg inn på «Farmen».

Der er det kun plass til tre personer, som betyr at hun må møte én av de andre deltakerne i kamp om kort tid.