I denne saken finner du noen av de mest aktuelle kjendis-snakkisene fra inn- og utland akkurat nå.

Torsdag 10. juni, ville prins Philip, dronning Elizabeths avdøde ektemann, blitt 100 år gammel. Prinsen døde tidligere denne våren, drøye to måneder før den store dagen.

I anledning at prinsen ville fylt 100 år mottok dronningen en ny rose til hagen sin, oppkalt etter ektemannen, skriver US Weekly.

- Det var en gripende opplevelse, men veldig fint å kunne få overbringe hennes majestet dronning Elizabeth rosen etter hertugen av Edinburgh, for å markere det som ville vært hans 100-årsdag og huske hans bemerkelsesverdige liv, sier Keith Weed fra det kongelige hagesamfunn i en uttalelse til Reuters.

Rosen har blitt plantet i hagen på Windsor Castle, som også er der prins Philip døde, og dronningen har tilbragt mye tid det siste året.

Den nylig avlede rosen er lys rosa og vil være tilgengelig for kjøp i Storbritannia. Inntektene skal gå til «Duke of Edinburgh's Living Legacy Fund», som er prins Philips program dedikert til utdanning av unge mennesker.

Dronningen og prinsens eldste sønn, prins Charles, minnet faren med en melding på Twitter på hva som ville vært hans 100-årsdag.

«Minnes hertugen av Edinburgh, på hva som ville vært hans 100-årsdag.»

Turbulent tid

Det har vært noen krevende måneder for den britiske kongefamilien etter at dronningens barnebarn, prins Harry og hans kone hertuginne Meghan, trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i februar.

Like etterpå, nærmere bestemt i mars, stilte de opp i det svært omtalte intervjuet med Oprah Winfrey hvor paret kom med flere anklager mot det britiske kongehuset.

Blant annet beskylte paret det britiske kongehuset for rasisme.

Meghan sa i intervjuet at før hun og prins Harry fikk sitt første barn, ble ektemannen møtt med «bekymringer og samtaler» om «hvor mørk Archies hud ville bli». Hertuginnens mor og far har henholdsvis mørk og lys hudfarge. Ifølge Oprah kom imidlertid ikke kommentarene fra dronning Elizabeth eller prins Philip.

Ønsker ingen kontakt

Som nevnt har prins Harry og hertuginne Meghan skapt flere overskrifter etter at de forlot kongehuset. Men det gikk ikke rolig for seg i årene før heller.

Helt siden de to ble et par, har hertuginnens familie bidratt til flere overskrifter, hvor særlig hennes far og søster har vært svært åpen om hva de mener om hertuginnen i britisk presse, og det har sjeldent vært positivt.

Nå som hertugparet har bosatt seg i California i USA, er hertuginne Meghan, som er amerikaner, nærmere familien igjen geografisk enn det hun har vært på lang tid. Det betyr derimot ikke at hun har fått noe tettere forhold til dem.

Trolig er det ikke et ønske fra hertuginnens side å gjenoppta kontakten med familien uansett, men en ikke navngitt slektning av hertuginnen kan fortelle til Fox News at familien heller ikke har noen ønsker om å ha kontakt heller.

- Vi er tydeligvis i forskjellige sosiale klasser, så vi vil aldri snakke igjen, sier slektningen til kanalen.

Slektningen forteller at familien har vært splittet fra hertuginnen helt siden hennes anstrengte forhold til faren, Thomas Markle, ble kjent offentlig. Hertuginnen skal ha gjort det klart at hun mener hun er over familien sin og hvor hun kommer fra, mener den anonyme slektningen.

- Ekte familiebånd er det som er viktig for meg. Du skal ikke trenge å måtte være noen andre eller en annen sosial klasse for å bli akseptert og elsket.

Det skal ha vært hertuginnens valg ikke å ha kontakt med familien sin, men slektningen legger ikke skjul på at familien ikke har noen plan om å kontakte henne da det ikke vil resultere i noen gjenforening.

- Jeg jager ikke etter noen som ikke vil snakke med meg. Jeg har min egen familie, og vi kunne ikke vært lykkeligere med å dele den kjærligheten vi har. Så med andre ord, jeg kunne ikke brydd meg mindre.

Les også: Prins Harry truer med søksmål mot BBC etter navnedrama

Mistet faren

«Gossip Girl»-stjernen Blake Lively er i sorg etter at faren hennes, Ernie Lively, gikk bort forrige torsdag 74 år gammel.

Lively har vært syk i en årrekke og døde av hjertekomplikasjoner, skriver The Hollywood Reporter. Han skal ha vært omringet av sin nærmeste familie som inkluderer hans fem barn, Lori, Jason, Robyn, Eric og Blake.

Selv var også Lively en anerkjent skuespiller i Hollywood og spilte i filmer som «Mulholland Falls», «The Beverly Hillbillies», «Passenger 57» og en rekke TV-serier.

Han fikk blant annet mye oppmerksomhet for «The Sisterhood of the Traveling Pants» og dens oppfølger, der han spilte far til nettopp sin virkelige datter Blake.

Ble hjertesyk

Blake Lively har vært bekymret for farens helse i flere år etter at han fikk en sykdom som gjorde at bare halve hjertet hans fungerte.

I 2013 ble det imidlertid kjent at Lively senior, ved hjelp av en ny behandlingsmetode, hadde blitt mye bedre.

Han var nemlig den første kjente personen i verden til å prøve metoden, som gikk ut på å sprøyte inn stamceller i det skadde hjertet, som igjen bidro til å bygge opp de skadde musklene og arteriene, skriver Se og Hør.

Les også: Ser du hvorfor denne reklamen ble bannlyst?

Hør på Nettavisens podkast «Schendis» der du hører podkast! Ny episode hver tirsdag!