Dronning Elizabeth har bedt prins Harry, prins Charles og prins William til et møte i Sandrinham Estate mandag.

Det vil være første gang de snakker sammen ansikt til ansikt siden prins Harry og hertuginne Meghan onsdag kunngjorde intensjonene deres om å «skjære ut en ny, progressiv rolle innen institusjonen».

Les også: Kritikken hagler mot Meghan etter meldingen som sjokkerte kongehuset

– Står overfor en rekke alternativer

En kilde forteller til Sky News at familien står overfor en rekke alternativer og muligheter for hva neste steg i prosessen blir, etter en rekke konsultasjoner og andre møter de siste dagene.

Hva slags alternativer det er snakk om, og hva som eventuelt skjer med paret, er ikke klart.

Det britiske kongehuset har tidligere uttalt at en endring i parets arbeidsliv og rolle i monarkiet vil kreve komplekse og gjennomtenkte diskusjoner.

Sjokkerte

Prins Harry og Meghan sjokkerte både Storbritannia og det britiske kongehuset onsdag kveld da de annonserte at de ønsker å trekke seg tilbake fra sine roller i kongefamilien og bli økonomisk uavhengige.

Det viste seg snart at paret ikke hadde konsultert de andre medlemmene av kongefamilien før de kom med sin annonsering.

Evening Standard skriver at de har flere kilder på følgende hendelsesforløp:

  • Harry tok først kontakt med Prins Charles like før jul, hvor han ga uttrykk for at han og Meghan ønsket å tilbringe mer tid i Canada og Amerika, men at han ble bedt om å komme opp med en mer gjennomtenkt plan på dette.
  • På nyåret tok han på nytt kontakt med faren, men ble da fortalt at man trengte mer tid til å gå gjennom planen, blant annet finansieringen av planen.
  • Harry ba deretter om et møte med Dronningen med en gang han og Meghan og sønnen Archie kom tilbake fra juleferien i Canada.
  • Harry fikk da vite at Dronningen ville møte ham, men at hun ikke ville diskutere denne ønskelisten med ham før Harry hadde diskutert dette med faren.
  • Det planlagte møtet ble derimot blokkert av hoffet, men Dronningen gjorde det klart at Harry ikke måtte gå offentlig ut med disse planene på det nåværende tidspunkt.
  • Prins Charles og Prins William fikk tilsendt en kopi av uttalelsen til Harry og Meghan bare ti minutter før den ble offentliggjort, og uten noen som helst annen konsultasjon.
  • Ledelsen ved hoffet har gitt uttrykk for at «Harry og Meghan vil bli straffet for dette», skriver Evening Standard.