De siste ukene har flere kjente fjes verden over slått hardt ned på Russlands invasjon av Ukraina ved å donere store summer og hjelp til Ukraina.

Petter Stordalen (59) har åpnet hotelldørene til Ukrainske flyktninger i Vilnius og stjerneduoen Mila Kunis (38) og Ashton Kutcher (44) har samlet inn og donerte 3 millioner dollar. Nå er det dronning Elizabeth (95) som vekker oppsikt.

Les også: Gigi Hadid donerer månedslønnen sin: – Uskyldige liv betaler for krig

Dronningen, som til nå har holdt seg relativt taus om den russiske invasjonen av Ukraina, blir nå takket av veldedighets organisasjonen the DEC (Britisk veldedighets organisasjon som hjelper mennesker og land i krisesituasjoner, journ.anm.) for å ha donert en god slant med penger.

Takker dronningen

I en Twitter-melding torsdag skrev veldedighetsorganisasjonen en lenger hilsen til dronningen.

«Tusen takk til Hennes Majestet Dronningen for å fortsette å støtte katastrofeberedskapskomiteen og for å gi en sjenerøs donasjon til DEC Ukraine Humanitarian Appeal», skrev veldedighetsorganisasjonen på Twitter.

Buckingham Palace har bekreftet donasjonen overfor The Sun. Ifølge avisen skal dronningen ha donert penger fra hennes private fond. Beløpet er foreløpig ukjent.

Nyheten er blitt omtalt i en rekke britiske aviser. Ifølge Harpers Bazaar skal det være snakk om en nokså generøs sum.

Donerte til flere organisasjoner

Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio (47) har også tilsynelatende valgt å bidra til humanitære organisasjoner til støtte for Ukraina.

Akkurat hvor høy pengesummen skuespilleren har donert er ennå ikke kjent, men ifølge nære kilder av skuespilleren skal han ha donert til flere organisasjoner som CARE, Redd Barna og FN.

Les også: Det verdenskjente rockebandet bryter mangeårig regel: Slik svarer de Putin

Skuespilleren som er født og oppvokst i Los Angeles er kjent for sine tyske og italienske røtter, i tillegg til hans engasjement for veldedige formål.

Samlet inn 25 millioner dollar

Den amerikanske TV-profilen Bethenny Frankel (51) har heller ikke ligget på latsiden når det kommer til å samle inn penger for støtte til Ukraina.

Til sammen har Frankel samlet inn 25 millioner dollar gjennom hennes egne organisasjon B Strong i et samarbeid med veldedighets organisasjonen Global Empowerment Mission, som også jobber med å hjelpe mennesker i krisesituasjoner.

Ifølge Daily Mail. kunngjorde Frankel at hun har samlet inn over ti millioner dollar i bistand til å hjelpe ukrainske flyktninger, og 15 millioner dollar til humanitær hjelp.

Hun har vært aktiv med å dele oppdateringer om innsamlingen på sin egne Instagram-konto gjennom plattformens historiefunksjon.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken sto det at Leonardo DiCaprio donerte 10 millioner til den ukrainske regjeringen. Dette er i ettertid blitt avkreftet.