SLOTTSPARKEN (Nettavisen): Mandag ettermiddag var dronning Sonja (85) og kronprinsesse Mette-Marit (49) på plass i Slottsparken for å avduke den verdenskjente, monumentale edderkopplignende skulpturen Maman.

Den nesten ti ganger ti meter store skulpturen ble utstilt i Slottsparken fra 24. april og vil være tilgjengelig for publikum gjennom hele sommeren.

Den oppsiktsvekkende skulpturen, Maman er laget av den høyt anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois. Den har skapt reaksjoner i sosiale medier etter sin ankomst i Slottsparken.

Flere har påpekt at den er skummel, mens andre har gitt uttrykk for at den ikke er så hyggelig. Selv adresserte dronningen skulpturens utstråling:

– Mange syntes nok at dette verket er litt uhyggelig. Det kan jeg godt forstå, Maman er kontrastfylt, sa dronningen blant annet da hun holdt tale i forkant av avdukingen.

Nettavisen var til stede under avdukingen mandag ettermiddag. Verken dronning Sonja eller kronprinsesse Mette-Marit var tilgjengelig for å gi en kommentar til den oppmøtte pressen.

Det er første gang skulpturen vil bli vist i Norge. Skulpturen har tidligere stått i New York City, Bilbao, Tokyo, Paris og Stockholm.

Prosjektet inngår som del av kongehusets kulturformidling og er gjort i samarbeid med kunstnerens egen stiftelse The Easton Foundation og galleriet Peder Lund som representerer kunstneren i Skandinavia.