Tirsdag kveld la prinsesse Märtha Louises forlovede, Durek Verrett, også kalt sjaman Durek, ut en video på Instagram, der han går hardt ut mot de norske mediene.

I videoen, som varer i én time og 37 minutter, nevner han blant annet Se og Hør, og snakker spesifikt om en artikkel som, ifølge Durek, skal ha blitt publisert både i Norge og i London.

– Mange folk i den norske pressen lyver om meg akkurat nå, og jeg er i ferd med å bli veldig, veldig lei av det, sier Durek i videoen.

Nettavisen har undersøkt Durek Verretts amuletter. Det kan du lese mer om her:

Les også

Dette skjuler seg inni Dureks amuletter: Forskerne er ikke i tvil om effekten

– Ingen i USA bryr seg

I videoen nekter han for at han bygger sin virksomhet rundt prinsesser Märtha Louise.

– Mediene prøver å si at jeg bygger virksomheten min rundt prinsesse Martha. Det er galskap, fordi ingen i USA bryr seg om norske kongelige eller kongelige generelt. De fleste i USA bryr seg ikke, fordi vi bare ikke bryr oss, sier Durek, og sier at folk heller følger med på folk som Karadashian-familien.

Durek sier også at han hadde bygget sitt liv og karriere lenge før han møtte prinsessen, og at han ikke trenger henne for å tjene penger.

Han sier også at han har vært ordknapp i intervjuer, fordi han mener pressen manipulerer ordene hans.

– Nok er nok, så derfor tar jeg opp dette her, sier Verrett.

Durek misliker også at pressen kaller ham en selverklært sjaman, noe han mener er rasistisk fordi han er utvalgt, og har fått evnene sine ved fødselen.

– Ville være tro mot den jeg er

I videoen hever Durek også at Märthas rolle som prinsesse gjorde ham tilbakeholden til å møte prinsessen.

Faktisk skal det ha vært grunnen til at han en gang avlyste et møte med henne.

– Da jeg møtte Martha, og jeg fant ut at hun var en prinsesse, avlyste jeg å møte henne. Det tok faktisk lengre tid for oss å møtes, fordi jeg bokstavelig talt ikke ville ha noe med den livsstilen å gjøre, fordi jeg ville være tro mot den jeg er, som sjaman Durek. Jeg visste ikke hva det ville medføre eller hvordan det ville være, sier han.

En venn av ham, skal likevel ha overtalt ham til å møte prinsessen., og sagt at han risikerte å gå glipp av å få en «fantastisk» person inn i livet sitt, om han ikke møtte prinsessen.

Har skapt flere kontroverser

Prinsesse Märtha og Durek har den siste tiden vært i hardt vær, og flere samarbeidspartnere og foreninger som prinsessen har hatt en tilknytning til, har valgt å avslutte samarbeidet med henne, grunnet hennes relasjon til Durek.

Durek har flere ganger fått kritikk for sine kontroversielle utsagn, som blant annet at kreft bare er noe som ligger mentalt hos folk. Han selger også kostbare amuletter som angivelig skal styrke folks organer, og hjelpe mot sykdom.

Han selger også kostbare amuletter som angivelig skal styrke folks organer, og hjelpe mot sykdom.

På bakgrunn av blant annet dette, fikk Nettavisen forskere ved Universitetet i Oslo til å analysere innholdet av amulettene.

Konklusjonen: Amulettene består hovedsakelig av plast, og det er kun ett fargestoff som skiller de to amulettene vi har analysert, «The Light Bringer» og «The Ancient Truth». Lege Wasim Zahid uttalte til Nettavisen at han ikke ser noen grunn til at de skal ha medisinske effekter. ”

I september mente også 51 prosent av de spurte i en NRK-undersøkelse at prinsessen burde slutte å representere kongehuset.

Nettavisens politiske redaktør, Erik Stephansen, har også tatt til orde for det samme. I en kommentar har han skrevet:

«Hun bør snarest fratas sine titler og fritas for sine kongelige plikter».

Nettavisen har forsøkt å kontakte Märtha Lousies manager, Carina Carlsen, tirsdag kveld. Hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.