Durek Verrett klager inn Se og Hør for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Det melder Dagbladet.

Helsetilstanden

Artikkelen ble publisert 17. desember 2021, under tittelen «Avslører: Durek er alvorlig syk».

Blant annet hevdet Se og Hør at han lider av en nyresykdom og trenger dialysebehandling flere ganger i uken. Verrett mener magasinet har brutt følgende paragrafer i Vær Varsom-plakaten:

* 3.9 Opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet. Misbruk ikke andres følelser, manglende medieerfaring, uvitenhet eller sviktende dømmekraft. Husk at mennesker i sjokk eller sorg er mer sårbare enn andre.
* 4.1 Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.
* 4.3 Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.

Les også: Durek Verrett: – Folk vil ikke se en svart mann i kongefamilien

I klagen skriver advokat Kyrre Engen blant annet at artikkelen er «et massivt oppslag om svært personlige og sensitive helseopplysninger publisert mot sjaman Dureks ønske».

Les mer: Nyforlovede Märtha Louise og Durek Verrett feirer kjærligheten

Forlovet

Verrett og prinsesse Märtha Louise annonserte at de er forlovet tidligere i juni. Det førte til ny oppmerksomhet rundt det som skal bli det nye medlemmet av kongefamilien – og kommentarer fra Verrett om både media om nordmenn.

I en livesending på Instagram i midten av juni der begge deltok, fortalte paret blant annet om rasisme.

– For det første vil de ikke ha en svart mann i kongefamilien. Det har aldri vært noen svarte i historien til de europeiske kongefamilien, så det er en veldig stor sak, sier Durek Verrett i sendingen, ifølge Expressens referat.

Les også: Mads Hansen ble blokkert på Instagram av Durek Verrett etter dette

Sammen siden 2019

Det er ennå ikke satt noen dato for bryllupet, og paret kommer fortsatt til å bo på ulike kontinenter i tiden framover.

Prinsessen og Verrett bekreftet sitt forhold i mai 2019. Kort tid senere dro de sammen ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman», noe de fikk en del kritikk for, blant annet for å blande sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. I ettertid har prinsessen sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Märtha Louise har barna Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (13), som hun fikk sammen med eksmannen, forfatter Ari Behn.