– Romøglene er her for å hjelpe menneskeheten å finne sann frigjøring, melder Durek Verrett på Instagram.

I innlegget skriver han at han er forberedt på at enkelte kan være uenige i budskapet, men forsøker seg likevel med en forklaring:

– Jeg er en hybridart av romøgle («reptilian») og Andromedia (prinsesse fra gresk mytologi, journ.anm), og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden. Det har blitt fortalt løgner om vår art som jeg ønsker å adressere. Vi er en klynge av vesener, og det betyr at vi har kommet hit for å skape strukturer som hjelper mennesker til frigjøring. Romøgler er her for å røske løs systemet på en betydelig måte. Alt som er låst i strukturer som faktisk begrenser eller hindrer folk fra å se frigjøring ryster vi ved. Vi kommer som forstyrrere for å forstyrre frekvenser, skriver den selverklærte sjamanen på Instagram ifølge ABC Nyheter.

Etter å ha erklært seg selv om en øgle fra verdensrommet kommer angrepet mot 5G-nettet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– De som trellbinder planeten, om du vil gå inn på et mer udefinert synspunkt, er de grå. De har tatt mennesker bort fra planeten for å lære om vår svakhet, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss. De har lært hvordan å forstyrre våre frekvenser ved å sende bestemte frekvenser, som 5G og alt det som blir puttet inn, skriver sjamanen på Instagram.

De «grå» er ondsinnede utenomjordiske av den typen vi kjenner fra mange UFO-beretningerer og er ifølge Durek, de som egentlig styrer verden.

– Det er ganske spesielt. Det høres ut som det tar utgangspunkt i ideene til David Icke. Han mener verden styres av øgler fra verdensrommet, og av hybrider mellom mennesker og øgler, som er det Durek altså mener at han er, forklarer John Færseth til ABC Nyheter. Færseth er frilansjournalist og har skrevet flere bøker om konspirasjonsteorier.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

David Icke er tidligere sportsjournalist, men er mest kjent for reptil-teorien sin. Han har skrevet et 20-tall bøker, og har tilhengere over hele verden.

Icke sa allerede i 2001 at den britiske dronningmoren var reptil, og så sent som i 2016 at hele den britiske kongefamilien er det. En rekke mektige politikere og familier har blitt beskyldt for å være øgler, deriblant Bush-familien.

– Jeg var på et foredrag med Icke i Oslo, der han tydelig forsøkte å knytte seg til alt-right-bevegelsen, og snakket om hvordan hvite menn blir undertrykt. Mange mener også at «øglene» er kodeord for jøder. De siste par årene har han også inspirerthærverk mot 5G-master og angrep på montører. Icke er farlig, mener John Færseth.

5G-stråling spiller en viktig rolle for mange koronafornektere, noe som også var tydelig under demonstrasjonene i Oslo i vinter. I Storbritannia har disse forestillingene ført til hærverk og til dels alvorlige personskader, påpeker han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Durek må gjerne rable i vei om utenomjordiske, men når han trekker inn dette blir det litt mindre morsomt, sier Færseth til ABC Nyheter.

Færseth tror den selverklærte sjamanen er ute etter å få oppmerksomhet.

– Det hadde vært ganske morsomt hvis han ikke hadde kastet seg på det med 5G, som ikke er så veldig morsomt lenger etter at det ble en del av korona-konspirasjonene. Det er faktisk ganske alvorlig, sier Færseth til NRK.

– Det med 5G er faktisk såpass alvorlig at det hadde vært fint om Märtha eller Slottet kunne sagt fra at de ikke stilte seg bak dette, ettersom Durek er et assosiert medlem av kongefamilien.

Slottet vil ikke kommentere Durek Verretts utsagn overfor verken ABC Nyheter eller NRK. Prinsesse Märtha Louises sekretær, Carina Scheele Carlsen, sier de heller ikke ønsker å kommentere saken.