Denne uken kom den gledelige nyheten om at prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verrett (47) hadde forlovet seg, tre år etter at de bekreftet at de var et par.

Les også: – Nå er hun forlovet med sex-sjamanen

Med en svær forlovelsesring med både diamanter og en grønn smaragd, fridde Verrett til sin kjære i vakre omgivelser.

– Han spurte meg under dette enorme treet med hester omkring oss, og det var veldig spesielt for meg. Min forbindelse til naturen og hester sitter dypt i hjertet mitt. Jeg var overveldet over hvor spesielt og hellig han gjorde det øyeblikket for oss. Jeg klarte ikke slutte å gråte, fortalte prinsessen åpenhjertig til People denne uken.

– Jeg var sjokkert, og denne massive bølgen med følelser gikk gjennom meg, og fikk meg til å skjelve. Det var så rørende og fantastisk at mannen jeg elsker mer enn noe annet i denne verden hadde gått ned på kne og fridde til meg.

– Han var veldig motvillig

Torsdag kveld hadde paret også en direktesending på Instagram, hvor de snakket om både forlovelsen og forholdet. Der svarte de ærlig på flere spørsmål fra følgerne.

Flere var nysgjerrige på hvordan prinsessen og sjamanen og møttes, hva de tenkte om hverandre ved første øyekast og hvordan de ble kjærester - og paret svarer både grundig og åpenhjertig.

Paret forteller at de ble spleiset av en felles venn, og at de møttes for første gang i Verretts bolig under en lunsjavtale.

– Han var veldig motvillig, så han hadde bare satt av en time til lunsj og vi hadde takeaway, flirer prinsessen.

Les også: Derfor fridde Durek Verrett til prinsesse Märtha Louise

Verrett hadde vært tydelig med assistenten sin om at de kun skulle møtes en time, før hun måtte komme inn i rommet og avbryte og si at Verrett måtte videre til sine mange andre avtaler den dagen.

- Han hadde sagt til henne at «etter en time må du komme inn og si at hun må gå, for dette kommer ikke til å gå bra», forteller Märtha Louise til en god latter fra sin forlovede som bekrefter historien.

Videre forteller han at bare det å få stelt i stand det første møte hadde tatt lang tid, og at deres felles venn hadde mast på han flere ganger om at han snart måtte ta kontakt med prinsessen. Til slutt bestemte han seg altså for å invitere sin framtidige forlovede på besøk.

– Og så gikk hun inn døren og...

– Det var det, skyter Märtha Louise inn med et stort smil.

– De er mine «ride or die»

Selv om paret forteller at de tidlig ble interessert i hverandre, tok det derimot lang tid før de faktisk fikk et romantisk forhold. Prinsessen forteller at de pratet mye i starten, og at det føltes som å snakke med en gammel venn hun hadde glemt at hun hadde.

Paret begynte å date i 2018, men avslører at de lenge holdt det skjult for både pressen og familien, inkludert prinsessens tre døtre, Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (13), som de fortalte de bare var venner til. Prinsessen legger imidlertid til at Verrett fikk møte døtrene lenge før de annonserte at de var blitt et par i pressen.

– Jeg måtte se hvordan barna reagerte på han, for hvis de reagerte veldig negativt på han så ville det ikke vært aktuelt, sier hun.

Verret fortsetter og sier at det var gjensidig fra hans side, og at han hadde vært klar med prinsessen om at det var viktig for han at døtrene godkjente han også.

– Jeg måtte gå inn i meg selv og finne ut om jeg var klar for å bli pappa. En bonuspappa. Og jeg måtte se om barna i det hele tatt liker meg. Jeg ville ikke at de skulle møte meg som kjæresten hennes, jeg ville at de skulle møte meg som en venn og se, forteller han og sier at forlovedens døtre tok han godt i mot fra første stund.

Han legger ikke skjul på at han hadde tenkt godt gjennom hvordan det ville være å innlede et forhold til en kvinne med tre barn, og at han ville være riktig person til å være i både prinsessen og hennes døtres liv. Den dag i dag er det tydelig at Verrett bryr seg mye om forlovedens døtre.

– De er mine «ride or die», de er babyene mine og jeg elsker de. Og jeg er veldig beæret over å ha vært venn med Ari, faren deres, og å få kjenne hans energi og å kjenne de. Jeg føler et stort ansvar overfor Ari om å være den beste jeg kan være for hans barn. Jeg elsker han og kunne ønske han var her, sier han før han stopper seg selv og sier han ikke kan fortsette for da vil tårene komme.

Märtha Louises eksmann og far til hennes tre barn, Ari Behn, gikk bort julen 2019.

– Naturlig del av den norske kongefamilien

Det var altså denne uken at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett avslørte at de hadde forlovet seg. Det forelskede paret har møtt mye motbør siden de avslørte i 2019 at det var et par, og særlig har Verrett vakt oppsikt med overskrifter om alt fra påstander om kreft til private sex-detaljer.

Les også: Ble hatet, fordømt og kritisert: Dette blir Durek Verretts rolle nå

Nå som de skal bli mann og kone vil Verrett være en naturlig del av kongefamilien, selv om prinsessen ikke har den største rollen i det norske kongehuset.

– Prinsesse Märtha Louise har allerede en liten rolle i den norske kongefamilien. Det er for det meste under de store offentlige tilstelningene at hun deltar. Som 18-årsdagen til Ingrid Alexandra, kongelige bryllup og andre kongelige jubileer. Og det er i de typiske anledningene Durek naturlig vil få en rolle, som ektemannen til prinsessen, sa kongehusekspert Caroline Vagle til Nettavisen etter at forlovelsen ble kjent.

– Som ektemannen til prinsesse Märtha Louise blir han naturlig en del av den norske kongefamilien, men ikke en stor rolle.

Til tross for at Verrett har skapt både store overskrifter og hodebry, er han etter alt å dømme hjertelig velkommen inn i kongefamilien.

Les også: Durek Verrett sier kongefamilien gir ham råd

Da forlovelsen ble kjent sendte resten av kongefamilien gratulasjoner til de nyforlovede.

– Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tiden fremover, står det i pressemeldingen fra kongeparet.

Også kronprinsfamilien sendte en hilsen.

– Kronprinsfamilien sender Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett varme gratulasjoner i anledning forlovelsen. De ønsker hele familien alt det beste for framtiden.