Se videoen med Durek Verrett sin tirade i vinduet overfor.

På Grunnlovsdagen brukte sjaman Durek noe av sin tid til å publisere en video, hvor han langer ut mot pressen.

- Hvorfor svarer jeg egentlig på spørsmål fra pressen? Det er latterlig, fordi det jeg har lært, er at pressen egentlig ikke vil lære noe om sjamanisme eller gavene mine, sier Verrett.

- Dere er blinde og uvitende

I videoen fortsetter Verrett sin tirade mot norsk presse som ikke «forstår» hans verden.

- Nei, de vil bare finne måter å fordømme det på. Og i vår kultur gjør det deg til en blind person. Så til alle dere dommere og hatere der ute, dere er blinde og uvitende, sier en oppgitt sjaman.

Blitt møtt med mye skepsis

Etter at prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste landet på norsk jord tidligere i uken, har det stormet rundt sjamanen. Det har blitt stilt kritiske spørsmål til hans virksomhet og meninger.

Han og prinsessen har allerede måttet avlyse et foredrag i Stavanger 20. mai, fordi biskopen i byen satte foten ned.

- Informasjonen biskopen legger til grunn for avgjørelsen, er basert på hjemmesiden til Durek Verrett, sa kommunikasjonsrådgiver Tove Marie Sortland i Stavanger bispedømme til NTB, onsdag ettermiddag.

Durek har tidligere uttalt han er en bro mellom den fysiske og åndelige verden, men er også sitert på langt sprekere ting - som at han kan snu atomer, helbrede syke, er synsk og har stått opp fra de døde.

Trengte en ny nyre

44-åringen har imidlertid selv hatt sin egen sykdomshistorikk. I 2012 trengte Verrett en nyretransplantasjon, og da startet ekskjæresten Hank Greenberg en innsamlingsaksjon.

- For syv år siden ble Durek Verrett diagnotisert med en uhelbredelig nyresvikt. Hjertet hans stoppet å slå. En lege erklærte ham død, men en annen nektet å gi opp og forsøkte gjenopplivning. Det var en suksess, i flere måneder etter operasjonen lå Durek i kunstig koma. Da han våknet, kunne han ikke gå på et år, skrev den daværende kjæresten på en innsamlingsnettside, der han beskrev historien til Durek.

Ifølge innsamlingssiden donerte 214 personer penger til saken som gikk under navnet «Hjelp Durek Verrett med en nyretransplantasjon». Totalt kom det inn 25.225 dollar, noe som tilsvarer i underkant av 200.000 norske kroner.