Durek Verrett (48) sendte i slutten av februar i fjor inn en søknad om retten til varemerket «The Princess and the Shaman» i USA. Det har han ikke fått, melder TV 2 torsdag.

Søknaden har vært under behandling frem til 1. mai i år hos det amerikanske pantentstyret, USPTO. Dette til tross for at det tidligere har blitt uttalt at søknaden ville trekkes tilbake.

Som følge av at prinsesse Märtha Louise (51) i november i fjor kunngjorde at hun ville slutte å representere kongehuset, ble det nemlig også kjent at hun og Verrett ville tydeliggjøre skillet mellom egne aktiviteter og kongehuset.

Dette innebærer at prinsessetittelen hennes ikke kan brukes i sosiale medier, ei heller i kommersiell aktivitet.

Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, uttalte i fjor høst til TV 2 at det var naturlig at søknaden ville trekkes, da Märtha Louise ikke lenger skulle bruke «The Princess and the Shaman»-varemerket. Likevel fortsatte søkeprosessen, da for å sikre at ingen ville misbruke navnet noe annet sted.

Nå er imidlertid ikke søknaden aktiv, viser dokumenter TV 2 har tilgang til.

«Denne varemerkesøknaden ble avvist eller gjort ugyldig av kontoret, og søknaden er ikke lenger aktiv», står det som status på søknaden, ifølge kanalen. Årsaken til avslaget skal være at søknaden manglet etterspurt informasjon før frist.

Det har dog ikke vært Verretts intensjon. Det sier manageren hans, Simon Eriksen Valvik, til TV 2.

– Det er fortsatt et ønske om det samme, nemlig å hindre at noen andre tar dette varemerket i bruk. Så nå vil vi undersøke hva som kan ha skjedd, og forsøke å gjenoppta søknadsbehandlingen, uttaler manageren til Durek Verrett.