Før den kjente varsleren Edward Snowden informerte verden om USAs omfattende overvåkningsprogram, benyttet han sin omfattende tilgang til hemmelige, statlige arkiver til noe ganske annet.

Han gikk på jakt etter spor av kontakt med intelligent, utenomjordisk liv.

Som ansatt i National Security Agency (NSA) og tidligere ansatt i CIA hadde Snowden tilgang til noen av USA dypeste hemmeligheter.

For alle som tror at USA skjuler «små, grønne menn» på Area 51, har Snowden dårlige nyheter: Ingen av de hemmelighetene handlet om utenomjordise vesener.

«Latterlig» god tilgang til hemmeligheter

I september 2019 ga Snowden ut biografien «Permanent Record». Her skriver han:

For orden skyld, så vidt meg bekjent har utenomjordiske aldri kontaktet jorden, eller i det minste har de ikke kontaktet USAs etterretning.

Og mens han først er i gang:

I tilfelle du lurer: Ja, mennesker landet virkelige på månen. Klimaendringer er reelle. Chemtrails finnes ikke.

Les også: Astronom stikker hull i «den største oppdagelsen i menneskehetens historie»

Konspirasjonsteorien om chemtrails går ut på at halene vi kan se etter fly på himmelen er «kjemiske eller biologiske stoffer som bevisst blir sprayet over himmelen av årsaker som holdes hemmelig for offentligheten og ledes av ulike myndigheter», ifølge Wikipedia.

Onsdag denne uken var Snowden gjest i podkasten «The Joe Rogan Experience» . Her ble konspirasjonsteoriene på ny tema.

Les også: Snowden i ordkrig med Clinton

– Det finnes ingen bevis for at utenomjordisk liv, chemtrails eller noe slikt, sier han til Joe Rogan, ifølge CNN.

Han sier som astrofysiker Neil deGrasse Tyson at intelligent, utenomjordisk mest sannsynlig eksisterer.

– Men ideen om at vi skjuler dem ... Jeg hadde latterlig [god] tilgang til nettverkene til NSA, CIA, militæret og alle disse gruppene. Jeg kunne ikke finne noe som helst. Så hvis det er skjult, og det kan være skjult, så er det skjult ekstremt godt, selv for mennesker på innsiden, sier Snowden.

– Derfor tror vi på konspirasjonsteorier

At verdens myndigheter skjuler utenomjordiske vesener, at månelandingen er en bløff og at mennesker kontrolleres gjennom biologiske stoffer sprayet fra rutefly er konspirasjonsteorier som nekter å dø uansett hvor fjerne de kan høres ut.

Snowden tror han vet hvorfor noen så gjerne vil tro på slike påstander.

– Alle har lyst til å tro på konspirasjonsteorier fordi det hjelper med å gi livet mening. De hjelper oss til å tro at noen har kontroll, og at det er noen som trekker i trådene, sier Snowden.

Det var i 2013 at Edward Snowden offentliggjorde en mengde hemmeligstemplede dokumenter om USAs omfattende overvåkning av mennesker både nasjonalt og internasjonalt i et prosjekt kalt PRISM.

Snowden var ansatt i NSA inntil han lekket disse dokumentene til The Guardian og Washington Post. Han holder nå til i Russland, hvor han har fått midlertidig asyl.