Grunnet en prolaps i nakken kan ikke proffdanser Egor Filipenko (34) fortsette i den populære TV 2-konkurransen.

Les også: Fyrer opp under dommerkritikken

– Dette var det siste jeg ville, men nå gikk det dessverre ikke lenger, sier han i en pressemelding fra TV 2 torsdag.

Ifølge pressemeldingen har Filipenko slitt med smerter i nakken siden forrige uke, og i samråd med lege og støtteapparat har han nå tatt den vanskelige avgjørelsen om at han ikke kan danse videre med Katrine Moholt (49) i år.

– Har gjort alt jeg kunne

Smertene skal ha oppstått torsdag forrige uke, og Filipenko legger ikke skjul på at det er tøft å trekke seg.

– Jeg er ikke en person som gir meg, og har virkelig gjort alt jeg kunne for å fortsette å danse med Katrine, men siden torsdag i forrige uke har jeg hatt konstante smerter, sier han.

– Dette var det siste jeg ville, men nå gikk det dessverre ikke lenger, legger proffdanseren til.

Moholt er på sin side veldig lei seg på Filipenkos vegne.

– Det er fryktelig trist at Egor er blitt skadet, etter at vi har trent timevis hver dag i åtte uker sammen. Vi har hatt det så morsomt på hver eneste trening, og Egor har vært en fantastisk lærer og venn, som jeg er så glad i. Jeg ønsker han riktig god bedring og håper han blir frisk fort, sier Moholt.

Les også: Kom med stikk til dommerne etter danseexiten

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Egor Filipenko. Katrine Moholt ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer utover pressemeldingen, og heller ikke TV 2 har noe å tilføye til saken på nåværende tidspunkt.

Erstattes av utslått proffdanser

Egor Filipenko erstattes av Tarjei Svalastog (23), som har danset med utslåtte Martine Lunde (26) i år. Moholt gleder seg nå til å ta fatt på nye danseutfordringer med 23-åringen.

– Samtidig er jeg veldig glad for at Tarjei har lyst til å fortsette reisen sammen med meg. Det blir spennende for oss begge, å finne kjemien og bli samdanset bare på noen få dager. Tarjei er rågod, så jeg har trua, sier hun og legger til:

– På lørdag danser vi rumba for Egor.

Filipenko har stor tro på det nye danseparet i konkurransen.

– Jeg ønsker Katrine og Tarjei masse lykke til, og kommer til å sitte i salen og heie på dem på lørdag, sier han.