I ukene fremover har TV 2 hentet inn en rekke tidligere «Skal vi danse»-kjendiser til en sesong som vil by på både revansje og tøff konkurranse for deltakerne.

Men mye har skjedd i mellomtiden for flere av deltakerne siden sist de svingte seg på parketten i underholdningsprogrammet, deriblant Eirik Søfteland (34).

Les også: Tilbake etter sju år: Dette har «Skal vi danse»-proffen gjort siden sist

34-åringen har nemlig rukket å stifte familie i hjembyen Bergen siden han vant «Skal vi danse» i 2013. I januar i fjor ble han pappa for første gang, og for en drøy måned siden giftet artisten seg med kjæresten Mia Helene Lindborg.

Med andre ord er det en travel småbarnspappa som nå returnerer til dansegulvet.

Flyttet hjemmefra

Da Nettavisen møter 34-åringen og dansepartneren hans, Ewa Trela, før lørdagens premiere, kan han fortelle at det blir lite tid med familien nå som han skal delta i programmet.

Han har nemlig flyttet midlertidig til Oslo mens han deltar i programmet.

– Ja, «Skal vi danse» tar all tid. Jeg bor jo i Oslo nå, og familien bor i Bergen. Så det blir mye FaceTime. Også prøver vi å være innstilt på at situasjonen er som den er, sier han til Nettavisen.

Videre forteller han planen er å få besøk av kona og datteren så mye som mulig, men at det naturligvis er utfordrende å få dette til å gå opp med tanke på at de har hverdagen sin i Bergen med både jobb og barnehage.

Borte i tre måneder

For at ikke savnet etter familien i Bergen skal bli altfor stort, har Søfteland lagt en kabal som gir ham så mye tid med familien som mulig i løpet av høsten.

– På den andre sendingen kommer kona mi bort mens datteren vår er hjemme med svigerbror, også kommer svigerbror ned på første sending, sier han, og legger til at målet er at kona og datteren skal komme til Oslo en hel uke i høstferien.

Øvingen til «Skal vi danse» begynte allerede tidlig i august, og varer etter planen frem til finalen i november, altså tre måneder.

Dette gjør at Søfteland blir borte nesten tre måneder fra familien. Til nå har han planlagt familiesammenkomster frem til høstferien, før resten av planleggingen følger dersom han når langt i dansekonkurransen.

Danset seg til førsteplass

Det var som nevnt i 2013 at Søfteland danset seg til førsteplass med dansepartneren sin Nadya Khamitskaya i «Skal vi danse». Den gang konkurrerte han om gullpokalen mot skuespilleren Kim Daniel Sannes.

Til tross for at Søfteland nå skal være med i All star-sesongen, har han trolig hakket mindre nerver enn sist. Han understreker at han går for seier, men at hovedfokuset er å ha det gøy.

– Jeg har liksom ikke noe å tape i år, for jeg allerede har vunnet. Dette er bare gøy å skal handle om å danse og kose seg, sier han.

Målet i år er blant annet å utføre fantastiske danser og bli enda bedre enn sist. Ifølge den tidligere vinneren kan man alltid strekke seg etter det lille ekstra. Han understreker at han skal gi alt, og selvfølgelig gå for seier.

– Man kan ikke være med i «Skal vi danse» og ikke gå for seier, det er bare tull.