NEW YORK (Nettavisen): Tom Cruise og filmen suksessfilmen «Top Gun: Maverick» er på alles lepper for tiden.

Filmen ligger an til å bli den største suksessen for Tom Cruise noen sinne, og ifølge Forbes liggen den an til å kunne tjene inn hele 1 milliarder dollar, eller rundt 9,9 milliarder norske kroner.

Til sammenligning kostet det ifølge Reuters «bare» 170 millioner dollar, eller rundt 1,7 milliarder norske kroner, å lage filmen.

– En farlig kult som ødela min familie

Suksessen har igjen gjort Tom Cruise til et av det heteste, om ikke det heteste, navnet i filmverden akkurat nå. Men ikke alle er like fornøyd med det.

En av dem som nå går ut mot Tom Cruise, er skuespilleren Leah Remini, kanskje mest kjent for mest kjent for rollen som Carrie Spooner-Heffernan i TV-serien «Kongen av Queens».

Leah Remini hadde på grunn av morens kobling til kirken vært medlem av Scientologikirken i 35 år, men greide å bryte med kirken i 2013.

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

Tom Cruise er derimot fortsatt medlem av den kontroversielle Scientologikirken, noe som får Remini til å gå hardt ut mot filmhelten.

Les også: Tidligere scientolog hardt ut mot Cruise: - Manipulerte barna til å kutte kontakt med Nicole Kidman

- Tom Cruise vet nøyaktig hva som foregår

I en melding på Twitter gir Remini støtte til sin venninne Claire Headley, som har skrevet et Facebook-innlegg der hun angriper Cruise «for å promotere en farlig kult som ødela min familie», skriver Insider.

– Så, nei, jeg kommer ikke til se filmen, jeg vil heller ikke støtte eller gå god for denne svindelen av en mann, skriver Headley på Facebook.

– Stol på meg, Tom Cruise vet nøyaktig hvem han støtter og misbruket som denne organisasjonen opprettholder, skriver Headley.

Se hele Facebook-meldingen til Claire Headley her:

I sin støtte på Twitter, takker Remini sin venninne for å stå opp mot Tom Cruise og Scientologikirken.

- Takk til min venn @claireheadley for ditt mot. Til tross for gjentatte angrep fra Scientologien så har du fortsatt å snakke ut. Og som Claire sier i sin melding under, Tom Cruise vet nøyaktig hva som foregår i scientologien. Ikke la filmstjerne-sjarmen lure deg, skriver hun.

– Personen bak masken

Dette er ikke første gang Remini går til offentlig angrep på Cruise.

I forbindelse med et arrangement for Reddit i 2017, sa Remini blant annet følgende:

– Det finnes en offentlig persona av fyren som stirrer deg rett i øynene og som tar deg i hånden, som klemmer deg og som gir deg oppmerksomhet, og så er det personen bak masken som er en totalt forskjellig person.

Les også: - Scientologene er en farlig sekt

Remini har flere ganger tidligere beskyldt kirken for å ha misbrukt sine medlemmer og har også gått hardt ut mot kirkens leder, David Miscavige.

- Skilte seg for å beskytte datteren

Selv om andre kjendiser som Elisabeth Moss er blitt koblet til kirken, er det Tom Cruise som har tatt den største støyten i offentligheten, skriver Insider. Hans rolle i kirken ble også et hett tema da han skilte seg fra Katie Holmes i 2012.

Mange spekulerte i om det var Toms tilknytning til Scientologikirken, og hans ønske om å innrullere datteren, Suri (den gangen 6 år), i den strenge religionen som fikk begeret til å renne over for Kate, og at hun skilte seg fra Tom for å beskytte datteren.

Bruddet: - Til slutt ble det rett og slett for mye

– Alle religioner høres bisarre ut

En av dem som har uttalt seg offentlig til støtte for kirken, er Kirstie Alley:

– Jeg tror at trolig alle religioner høres bisarre ut overfor de som ikke praktiserer dem. For meg er det veldig normalt, og trolig rundt 90 prosent av de helt sjuke tingene jeg hører, er ikke sanne. Jeg har vært en scientolog i over 30 år. Jeg tror at mange av disse tingene er overdrevet, sa Alley til Entertainment Tonight tilbake i 2012.

Les også: 21 ting du neppe visste om Tom Cruise

Insider har vært i kontakt med representanter nær både Remini og Cruise, men ingen av dem har ønsket å kommentere saken.

Ifølge Celebrity Net Worth skal Tom Cruise i dag være god for rundt 600 millioner dollar, eller rundt seks milliarder norske kroner.