Charlie Sheen (56) fikk mandag medhold fra en domstol i Los Angeles i at han ikke trenger å betale barnebidrag til sin ekskone, Denise Richards (50), for deres to døtre Sam (17) og Lola (16).

Bakgrunnen for høringen er at Sheen mener at han ikke trenger å betale barnebidrag til Richards fordi han har hatt det fulle ansvaret for døtrene siden april. Tidligere hadde det eksparet blitt enige om delt ansvarsrett frem til Sheen tok over tidligere i år, ifølge han.

Skuespilleren møtte sammen med sin advokat i retten i Los Angeles mandag, da dommeren endret barnebidragssummen til «null».

– Jeg mener det som skjedde i dag er helt rettferdig, sa Sheen til US Weekly da han forlot retten mandag og legger til at avgjørelsen er historisk.

Les også: Åpnet opp om rusmisbruk i fjor. Nå lanserer Justin Bieber sitt eget cannabis-produkt

Ifølge Daily Mail gir også avgjørelsen for å ikke måtte betale barnebidrag tilbakevirkende kraft til 1. april 2021, som var da han begynte å ta seg av døtrene på heltid.

Prosessen om å få endret barnebidragsummen har vært lang, da Sheen søkte om å få endret summen tilbake i desember 2019. Det ble bemerket under høringen mandag at Richards ikke har levert noen sluttinnlegg etter denne søknaden.

Ekskona var ikke tilstede

Richards var ikke tilstede under høringen mandag, da hun angivelig skal være på jobb i en annen stat.

I følge en kilde nær Richards skal hun også ha blitt tatt på senga av både datoen for høringen og avgjørelsen.

– Denise fikk aldri vite datoen for denne høringen. Charlie søkte om dette for to år siden, men har utsatt høringen flere ganger, så Denise ble veldig overrasket over at det skjedde nå på mandag da hun var utenbys på jobb, sier kilden til US Weekly og fortsetter:

– Denise har spurt om datoen for høringen flere ganger, men Charlie har avfeiet spørsmålet. Han utsatte den gang på gang da han ikke ville at barnebidragene han fortsatt betaler Brooke (Mueller) skulle ha noen innvirkning på saken, ettersom at han tidligere gikk med på å betale dem begge likt, hevder kilden.

Sheen var gift med skuespiller Brooke Mueller fra 2008 til 2011, og de har tvillingsønnene Max og Bob sammen.

Les også: Koreansk mann blir nedringt av «Squid Game»-fans. Netflix tvunget til å ta grep

Ikke betalt barnebidrag på fire år

Videre hevder kilder at Sheen ikke har betalt Richards barnebidrag de siste fire årene, og at han faktisk skylder henne penger.

– Han skylder henne penger. Og dessuten så bor Lola sammen med Denise, men når hun er utenbys på jobb, så bor Lola sammen med faren og søsteren, sier kilden og legger til at når Richards er tilbake i byen vil yngstedatteren flytte tilbake til henne igjen.

Sheens advokat hevder derimot at skuespilleren har betalt for mye i barnebidrag og at det faktisk er Richards som i utgangspunktet skylder han penger, men at det vil ikke Sheen prøvde å få tilbake.

Les også: Harry Styles bekrefter myteomspunnet teori

I 2016 gikk også Sheen rettens vei da han hevdet at han ikke hadde råd til å betale barnebidrag. Selv hevdet han at han inntektene hans er ble dramatisk redusert etter at han sto frem som hivpositiv, og at han hadde brukt høye summer både på medisiner og betalt folk for å holde tett om at han var hivpositiv.

Derfor søkte han i følge VG i 2016 om å få barnebidragene redusert, da han mente han ikke hadde råd til å betale ekskonene Richards og Brooke Muller 55.000 dollar – eller rundt 467.000 kroner – hver seg i barnebidrag i måneden.

Også i 2018 gikk Sheen rettens vei og sendte inn en forespørsel om å få redusert barnebidragene. Denne gangen var det også fordi han ikke hadde råd, da han mente han hadde blitt svartelistet i underholdningsbransjen og derfor ikke fikk jobb.

Turbulent ekteskap

Forholdet mellom eksparet Charlie Sheen og Denise Richards har helt siden de skilte lag i 2006 vært turbulent og duoen har ved en rekke anledninger kommet med oppsiktsvekkende beskyldninger mot hverandre.

Blant annet anklaget Richards eksmannen for å ha hatt sex med prostituerte mens de var gift, i tillegg til at eksparet var svært uenige hva gjaldt deres to døtres helse. Spesielt uenige skal de ha vært om vaksinering, der Sheen nektet å vaksinere døtrene sine fordi han mente det ville skade dem i senere år.

Richards hevdet også i rettsdokumentene at Sheen slet med både gambling- og rusproblemer.

Les også: Isabel Raad lovet seg selv én ting etter bruddet. Slik gikk det ikke