(Melk & Honning): Strømmegigantene slapp den ene serien etter den andre under koronapandemien i fjor, gudskjelov.

Serier som «Emily in Paris» med sin tvilbare mote og romantiske eventyr, «The Undoing» med en utspekulert morder, «The Queen’s Gambit» som gjorde oss hekta på sjakk og ikke minst «The Crown» med kongelig drama, bød på deilig virkelighetsflukt.

Les også: Synnøve Skarbø avslører ny kjæreste

Tidligere i år skrev Melk & Honning at det er Elizabeth Debicki som skal spille prinsesse Diana i neste sesong av «The Crown». Hun tar med det over stafettpinnen etter Emma Corrin, som trollbandt tv-tittere med sine tolkninger av prinsessen med det blyge smilet.

Men hvem er egentlig det nyeste tilskuddet til «The Crown»-besetningen?

Elizabeth Debicki er kjent fra filmer som «The Great Gatsby», «Tenet» og «Man from U.N.C.L.E». Og den australske skuespilleren er faktisk forbausende lik den ekte «lady Di».

– Det er en drømmerolle. Hun er et så bemerkelsesverdig menneske og hun lever virkelig videre i hjertene til så mange, har 30-åringen tidligere uttalt til The Mirror.

Debicki ble født i Paris, men flyttet til Melbourne da hun var fem år gammel.

Ville bli arkeolog

Australske Vogue påpeker at hun har hatt en noe uvanlig karrierestart.

For mens det gjerne må flere små og ukjente filmer til før mange australske skuespillere debuterer i Hollywood (som for eksempel Margot Robbie), ble Debicki oppdaget av en anerkjent regissør allerede etter sin første filmrolle, påpeker magasinet.

Det lå imidlertid ikke alltid i kortene at 30-åringen skulle bli skuespiller.

Les også: Findings 2021 er avlyst

Med en mor som drev en danseskole og en far som nå jobber i teater, «drømte hun selv om å bli arkeolog, så hun kunne grave etter ting og ha på seg kakibukser», skriver Vogue.

Skuespilleren begynte med dansetimer som barn, men da hun var 16 år gammel var hun altfor høy til å kunne bli en ballerina. Debicki er nesten 190 cm høy på strømpelesten.

Spilte mot DiCaprio

Høydeproblemet dyttet henne inn i moderne dans, før hun begynte på teaterlinjen ved Victorian College of the Arts.

I 2013 trollbandt hun i rollen som Daisy Buchanan i filmatiseringen av «The Great Gatsby».

Her spilte hun mot store navn som Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Isla Fisher og Tobey Maguire.

Les også: Jennifer Aniston hyller eksmannen med lettkledd bilde: – Elsker deg

I disse dager er 30-åringen i gang med innspillingen av femte og sjette sesong av «The Crown».

Da vi møtte en purung og uskyldig Diana Spencer i fjerde sesong, hadde hun en keitete og herlig naiv klesstil. Mot slutten av sesongen hadde hun utviklet stilsansen, og var blitt et moteikon.

Etter nye innspillingsbilder å dømme, ser det ut til at det er prinsessens forkjærlighet for blazere, blå jeans og 80- og 90-tallspermanent vi får se, ifølge Harper’s Bazaar.

Slutten av 2000-tallet

Hva sesongen vil fokusere på, gjenstår imidlertid å se.

Manusforfatter Peter Morgan har imidlertid uttalt at sjette sesong «ikke vil bringe oss nærmere nåtid – den vil rett og slett la oss studere den samme perioden mer detaljert», ifølge Town and Country.

Det kongelige dramaet vil gi seg på slutten av 2000-tallet. Ifølge Morgan skal de siste sesongene ta for seg perioden hvor John Major var britisk statsminister fra 1990 til 1997, og Tony Blair fra 1997 til 2007. Men det er enda ikke sikkert hvor femte sesong slutter og den sjette vil begynne.

Den tragiske dødsulykken til prinsesse Diana i Paris i 1997 vil dermed (garantert) spille en sentral rolle.