Forrige uke raste kritikken mot det britiske hertugparet, hertuginne Meghan og prins Harry, etter at de tok seg til den franske feriebyen Nice i sitt eget privatfly.

Fansen var raskt ute med å kritisere, og kalte hertugparet for «miljøverstinger» fordi et privatfly har et mye større karbonutslipp enn et vanlig rutefly. For en knapp måned siden benyttet prins Harry seg av samme fly, da han reiste til den italienske øyen Sicilia. Dette mener fansen er en skammelig bruk av flytransport.

- Med tanke på posisjonen de har inntatt offentlig, hvor de sier at de bryr seg om klimaet, så er dette en anomali som de burde se på. Jeg finner dette svært overraskende, siden det ikke passer med deres offentlige standpunkt om at alle burde bry seg mer om planeten og miljøet, uttalte politiker Teresa Pearce, medlem av det britiske parlamentet, blant annet.

Tar hertugparet i forsvar

Nå går imidlertid den verdenskjente talkshowstjernen Ellen DeGeneres hardt ut mot kritikken hertugparet har motatt de seneste dagene.

I et innlegg på Twitter ber hun fansen om å slutte å kritisere Harry og Meghan for alt de tar for seg.

- Portia (Ellen DeGeneres ektefelle, jour. anm) og jeg møtte prins Harry og Meghan i England for å snakke om deres arbeid med naturvern. De var de mest jordnære og engasjerte menneskene jeg har møtt. Tenk å bli angrepet for alt man gjør, når man egentlig bare forsøker å gjøre verden til et bedre sted, skriver DeGeneres.

Twittermeldingen fikk rask respons fra fansen, som imidlertid ikke er helt enige med talkshowvertens mening om hertugparet.

- Du kan skryte så mye du vil av ditt arbeid for klimaendringer, men så bruker du en privatjet fire ganger i løpet av elleve dager? skriver en.

- Det var jeg som betalte

Andre henger seg derimot opp i at det ikke er hertugparet som har betalt for reisen selv, og mener at det da er «innafor» å ta i bruk privatfly på reise.

Tidligere denne uken gikk nemlig den den verdenskjente artisten Elton John ut på Twitter der han tok på seg skylden for den hyppige flybruken.

- Jeg er svært fortvilet over den ondsinnede vinkelen pressen har skapt rundt hertugen og hertuginnens besøk hos meg i Nice forrige uke, skriver han og fortsetter:

- Prins Harrys mor, prinsesse Diana, var en av mine kjæreste venner. Jeg føler en slags plikt til å beskytte Harry og familien fra det unødvendige pressetrykket som forårsaket Dianas død.

Videre skriver Elton John at han ønsket den lille familien en privat og rolig ferie hjemme hos han, etter deres harde arbeid de siste månedene.

- For å ivareta den sikkerheten hertugparet trenger, sponset vi dem med et privatfly, skriver han videre og understreker at flyet var et miljøvennlig fly.

Foreløpig har verken prins Harry, hertuginne Meghan eller det britiske kongehuset kommentert kritikken og støtten de har mottatt de siste dagene.