Onsdag annonserte talkshow-dronningen Ellen DeGeneres (63) at hun gir seg som talkshow-vert.

«The Ellen DeGeneres Show» er for tiden inne i sin 18. sesong, og neste sesong blir den siste. Altså skal 63-åringen fortsette på skjermen i ett år til – før hun gir seg for godt.

I torsdagens episode satte hun seg ned med Oprah Winfrey (67) over videochat for å snakke om slutten.

Les også: Katie Holmes bekrefter brudd

Saken er omtalt av blant andre Fox News.

– Det var tårer. Det var veldig vanskelig, for jeg elsker alle her. Vi har et nært forhold. Jeg kommer inn her hver dag, og dette er både mitt liv og deres liv, sier hun om øyeblikket hun fortalte de ansatte i talkshowet at de skal gi seg i 2022.

– Men jeg ville gi dem et år. Jeg ville gi dem nok tid. Jeg ville gi dem et år å feire med meg, legger hun til.

Forsvinner ikke helt

Oprah Winfrey har selv vært i samme situasjon som DeGeneres. I 2011 ble «The Oprah Winfrey Show» lagt ned etter 25 sesonger, så hun vet godt hva DeGeneres føler.

– Jeg kjenner til disse følelsene. Og jeg kjenner også til følelsene som har ledet opp til det. Så det å høre deg si at du har tenkt lenge og hardt på det, og at du ikke tar noe lett på det... Det å innse at det er på tide, det er en prosess, sier hun.

Les også: Ellen DeGeneres slutter etter 19 sesonger

Overfor talkshow-kollegaen forteller DeGeneres at hun allerede for tre år siden visste at sesong 19 skulle bli slutten.

Hun forsvinner imidlertid ikke helt fra konseptet.

– Som et kreativt menneske er det andre ting jeg føler jeg må gjøre. Vi vil fortsatt ha Ellen Tube digitalt, det er enormt. Vi har originale show som skal fortsette, og våre sosiale medier fortsetter. Jeg kommer fortsatt til å være veldig involvert med alt det digitale, forsikrer den populære talkshow-verten.

Dårlig arbeidsmiljø

Nedleggelsen av talkshowet kommer i kjølvannet av et svært turbulent år innad i produksjonen.

I 2020 ble nemlig Ellen DeGeneres beskyldt for å fostre et «giftig» arbeidsmiljø, og anklagene gikk blant annet ut på systematisk rasisme, frykt og trusler. Som følge av kritikken fikk tre ledere sparken, og DeGeneres beklaget til de ansatte.

63-åringen hadde da fått kritikk for å ha lukket øynene for det dårlige arbeidsmiljøet i altfor mange år.

Les også: «Game of Thrones»-stjernen Maisie Williams er ikke til å kjenne igjen med ny look

– Jeg er en person med flere lag, og jeg prøver å være den beste personen jeg kan være. Jeg prøver å lære av mine feil, sa hun til sine ansatte i en videokonferanse, ifølge People.

– Jeg har fått høre at noen føler jeg ikke har vært snill mot dem, at jeg har vært for kortfattet og utålmodig. Jeg beklager dersom jeg har såret noens følelser på noen måte, la hun til.