Så langt i årets sesong av «71 grader nord – Team» har seerne fått være vitne til den interne konkurransen mellom tidligere håndballspiller Frank Løke (42) og hockeygutta Anders Myrvold (47) og Martin Laumann Ylven (34).

Fra første episode har de to hockeygutta jobbet hardt for å komme under huden på den tidligere håndballspilleren, blant annet med å servere spydige kommentarer i Løkes retning og med små brytekamper i lyngen.

Les også: Avslører forventningspress i «71 grader nord»: – Tror vi kan så sykt mye

I torsdagens episode tøyer de imidlertid strikken enda lenger når de bestemmer seg for å forstyrre Løkes dobesøk.

Måtte vaske av seg avføring

Ikke lenge etter at alle deltakerne har kommet i mål og utført sesongens første etappe, står det første ordentlige dobesøket på tur for samtlige av deltakerne.

I den anledning er det satt opp telt som deltakerne kan sitte i mens de gjør fra seg. For Løke blir det alt annet enn hyggelig da erkefiendene bestemmer seg for å snike seg bort til 42-åringen og løfte opp teltet han sitter i.

Løke er imidlertid ikke flau og blir sittende på do, men så går det galt. Løke ramler nemlig over ende, med doen veltende etter.

Selv om det er en stund siden programmet ble spilt inn, husker Løke hendelsen godt. Da Nettavisen møtte han under premieren på «71 grader nord – Team» forrige uke, kunne han fortelle hva som skjedde.

– Jeg satt på en slags plaststol, så det ene beinet gir etter når jeg er midt i bæsjen. Også velter jeg ned da, minnes Løke.

– Så jeg måtte en tur ut i vannet og fikk vasket meg. Det ble en ekstra svømmetur, bare sånn i tilfelle, legger han lattermildt til.

Se klipp av hockeyguttas «prank» på Frank Løke i videoen under:

Satt på plass

Ylven og Myrvold forteller til Nettavisen at de hele tiden forsøkte å hisse opp Løke under innspillingen av programmet. Og da de så at han satt3 seg inn i teltet, var de begge enige om at de ikke kunne la dobesøket gå ubemerket hen.

– Vi tenkte vi skulle sette han litt på plass, og det føler jeg gikk ganske bra. Men Frank ble jo sittende og ta alt med et smil, han eier jo ikke skam, så det ble litt vanskelig å drite han ut, sier Ylven.

Myrvold legger til at det er viktig å fremheve at de klarte å komme under huden på lagkonkurrenten flere ganger mens de var på tur.

– Vi har klart å forvirre han flere ganger. Han er god på kart og kompass og løpe i terreng, men vi fikk pesa med han skikkelig før start, sier 47-åringen.

Løke legger på sin side ikke skjul på at han ble overrasket da teltet plutselig ble nappet over hodet hans.

– Jeg ble overrasket da de stakk av med teltet, den så jeg ikke komme. Men jeg burde gjort det. De hockeygutta var under huden på meg, og det var de faktisk fra første stund, sier Løke.

– Prater mer enn de leverer

Til tross for at de tre deltakerne stadig er i tottene på hverandre, forteller Ylven at det var god stemning hele tiden.

– Frank elsker å bli driti ut selv og drite ut andre. Jeg synes «pranken» vår sier litt om hvordan stemningen og sjargongen har vært. Så det har vært superkult å være på tur sammen, sier han.

Løke er enig, men legger ikke skjul på at de to plaget vettet av han. I tillegg mener han det er viktig å få fram at de var to mot en.

– Jeg er ganske kjapp i replikken, men hver gang jeg kontret med et eller annet rakk jeg så vidt å fullføre før han andre skøyt inn fra siden. Han ene var fysisk mens han andre var verbal, og sånn hamret de løst på meg hele veien, minnes han og legger til:

– Men vi får se underveis i konkurransen, for de prater mye. Jeg syntes de prater mer enn de leverer, ler han.