Straks banker desember og adventstiden på døren, noe som betyr at USAs førstedame tradisjon tro har dekorert Det hvite hus med ekstravagant julepynt.

Hvert år viser nemlig presidentens ektefelle fram en julepyntet presidentbolig tidlig i adventstiden. Julepynten har de senere årene vist seg å bli et heftig samtaleemne i sosiale medier, på godt og vondt.

Les også: Jill Biden blir historisk i Det hvite hus

I fjor ble den nåværende førstedamen, Jill Biden (71), hyllet i sosiale medier for sin innsats, mens forgjengeren Melania Trump (52) fikk slakt for sine juledekorasjoner årene i forveien.

«Blodige tampong-trær»

Av alle førstedamene som har pyntet til jul i Det hvite hus, er det trolig ingen som har fått like mye kritikk for sin dekorering som Donald Trumps (76) kone, Melania Trump (52).

Spesielt i 2018 fikk 52-åringen gjennomgå i sosiale medier for sine valg av juledekorasjoner i presidentboligen.

Les også: Melania Trump vil ikke vise Jill Biden hvor hun lagrer sitt dekor i Det hvite hus

Den daværende førstedamen var ikke selv til stede da juledekorasjonen skulle presenteres for pressen. Det var av den enkle grunn at hun ønsket at juledekorasjonen skulle tale for seg selv, ifølge en uttalelse fra hennes pressetalsperson, Stephanie Grisham.

Juledekorasjonen vekket umiddelbart reaksjoner, og ifølge The Washington Post ble den beskrevet som «skummel», «en korridor av juletidsmordere» og «aveny av blodrøde trær».

Det var spesielt de 40 røde juletrærne, som var stilt på rekke og rad langs en korridor, som vakte oppsikt. De ble etter kort tid døpt til «blodtrærne» i sosiale medier.

«Melania og hennes blodige tampong-trær,» skrev blant annet en på Twitter.

Meningene om juledekorasjon var imidlertid delte. For mens noen mente dekorasjonene var smakløse, mente andre at det var den stiligste julepynten noen sinne, ifølge Sky News.

«Tusen takk for at du gjør Det hvite hus så vakkert» ,skrev en på Twitter.

Les også: Slik reagerte Melania Trump på sexskandalen

Totalt var det 225 mennesker som hadde bidratt med juledekoreringen. Dekorasjonen besto av blant annet 6000 meter med julebelysning, 12.000 sløyfer, 40.000 pyntegjenstander og 40 juletrær.

«Hallo, normale jul i Det hvite hus. Jeg har savnet deg»

Etter at Trump hadde hatt ansvar for juledekorasjonene i løpet av de fire årene ektemannen var president, ble det knyttet ekstra stor spenning til da den nåværende førstedamen Jill Biden (71) skulle vise fram sin innsats for første gang.

«Inspirert av handlinger av godhet, og opplevelsene som løftet motet vårt i år, reflekterer de dekorerte rommene i Det hvite hus gavene fra hjertet som bringer oss alle sammen. Familie, vennskap, kunst, læring, naturen, takknemlighet, tjenester, fellesskap, fred og samhold», skrev førstedamen om juledekorasjonene på Twitter i fjor.

Med hele temaet offentliggjort og muligheten til å ta en virtuell rundtur i den juledekorerte presidentboligen, så brukerne i sosiale medier ut til å sette mer pris på Bidens smak enn de hadde gjort årene i forveien.

«For et nydelig tre! Vakkert og lyst, med et hjertevarmt tema. Smak og klasse er tilbake i Det hvite hus, og blir reflektert gjennom denne nydelige julepynten. Takk», skrev en om julepynten.

«Hallo, normale jul i Det hvite hus. Jeg har savnet deg», lød et annet innlegg på Twitter.

Ifølge nettstedet Elite Daily hadde Biden vært svært involvert i planleggingen av julepynten. Det kom også tydelig fram at personlige bilder og julestrømper prydet et av de mange juletrærne som var satt opp.

Førstedamen hadde også bidratt på kjøkkenet med å bygge pepperkakelandsbyen som ble laget for å hylle alle de som har jobbet ekstra hardt i forbindelse med koronapandemien. Totalt veide utstillingen over 158 kilo.

I motsetning til Trumps juledekorasjon, trengte Biden «bare» 100 frivillige og dekorasjonen besto blant annet av 25 kranser, 41 juletrær, 300 stearinlys, 1830 meter bånd, 10 000 pyntegjenstander og nesten 80 000 stearinlys for å gjøre «Gaver fra hjertet»-temaet levende.

Se Jill Bidens julepynt fra 2021 i videoen under:

Gikk for gjenbruk

Før både Melania Trumop og Jill Biden gikk løs på julepynten i Det hvite hus, var det Michelle Obama som i åtte år hadde ansvar for dekoreringen. I motsetning til sin ettergjenger, fikk Obama skryt år etter år for sin dekorering.

Les også: Én detalj ved Michelle Obama vekker oppsikt: - Sendte en tydelig beskjed

Da hun og familien i 2016 skulle feire sin siste jul i presidentboligen, slo førstedamen virkelig på stortromma. Og det var ingen tvil om at det betydde mye for den daværende førstedamen.

– Før jeg knekker helt sammen, la meg offisielt sparke i gang vår siste jul i Det hvite hus, sa hun gråtkvalt foran gjestene.

I tillegg til 8000 julesløyfer rundt om i boligen, et nesten seks meter høyt juletre, og 62 «mindre» juletrær og 32 snømann-figurer, var et av de store høydepunktene de 56 pepperkakehusene som alle var bygget opp av legoklosser.

Et team med profesjonelle lego-byggere fra Connecticut hadde brukt over 500 timer på jobben, og hadde brukt intet mindre enn 200.000 legoklosser.

Pyntingen i 2016 fikk skryt i flere mediehus, deriblant Good Housekeeping, og den var også miljøvennlig. Ifølge People var 90 prosent av pynten laget av dekor som var blitt brukt tidligere år.

Jobben ble utført av 100 frivillig arbeidere, og de skal ha brukt ti dager på å få ferdig alt, ifølge Vogue.

Begynte med Jackie

Tradisjonen med å pynte Det hvite hus startet ifølge Vogue tilbake i desember 1800, da president John Adams bestemte seg for å arrangere et juleselskap for sitt fire år gamle barnebarn.

Likevel var det ikke før mye senere at tradisjonen om å pynte de forskjellige rommene i Det hvite hus med festlige flora begynte.

Les også: Brøt ut i frustrasjon etter ti år med ellevill sammenlikning: – Det er ikke meg!

Det første juletreet ble satt opp i det ovale rommet først under Benjamin Harrison-administrasjonen, men det var ikke før Jackie Kennedy at tradisjonen med å velge et tema for det offisielle treet i det blå rommet begynte.

Dekorasjonene har som man kanskje har skjønt til nå blitt elsket og hatet, og julen har satt sitt preg på Det hvite hus i mange år. Se bildene nedenfor: