Det var tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen (34) som måtte forlate Mesternes mester i kveldens episode, etter å ha tapt nattesten mot Kari Mette Johansen (41).

- Det var kjedelig å ryke ut, mest fordi det var en drøm å være med i Mesternes mester. Virkelig! Utrolig god stemning og fine folk, så det var bare moro i tre uker, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

- Damene er gode

Jentene fortsetter å slå ut gutta i nattestene - uke etter uke. Nå som Hegle Svendsen er ute, er det kun to menn igjen i konkurransen: Odd-Bjørn Hjelmeset (47) og Eirik Verås Larsen (43).

De skal bryne seg mot fire damer i de gjenværende ukene: Kari Mette Johansen (40), Kjersti Buaas (37), Margaret Knutsson Aase (31) og Ingvill Måkestad Bowim (38).

- Damene er gode! De er spreke og flinke, så de er tøffe konkurrenter, sier Hegle Svendsen.

Dette er den ellevte sesongen av Mesternes mester, og så langt er det bare én kvinne som har vunnet konkurransen, nemlig Gro Hammerseng Edin i 2018.

Hegle Svendsen tror imidlertid på ny kvinnelig seier.

- Da jeg forlot konkurransen, tenkte jeg at Margaret skulle stikke av med seieren. Hun er sinnsykt sterk, sier Hegle Svendsen.

Hadde spesialtrent

Hegle Svendsen la opp våren 2018, og var derfor i relativt god form til Mesternes mester.

- Jeg hadde spesialtrent litt på øvelsene jeg visste om, men det er vanskelig å forberede seg til Mesternes mester, sier den tidligere skiskytteren.

I kveldens episode så vi ham slite seg gjennom «90-graderen» (se video i toppen av saken).

- Ja, det var tungt. Der jobba jeg ekstra hardt, ler Hegle Svendsen.