Det er mange grunner til at «Game of Thrones» regnes for å være en av verdens største TV-serier. Det er ikke bare de rekordhøye summene som går med i produksjonen av hver episode, men vel så mye at serien skaper et troverdig univers som tar både publikum og seriens historie på alvor.

Her holdes ingenting tilbake når det gjelder maktkamp, vold og sex, helter skrives inn og ut av serien med et enkelt sverdslag, og skuespillerne har måttet stille opp i de mest provoserende nakenscener.

Les også: (+) Dette er alt du må vite om «Game of Thrones»

Blant skuespillerne som har stilt i nettoen stort sett gjennom hele serien er Emilia Clarke. Hun spiller rollen som Daenerys Targaryen.

Etter å ha holdt tilbake på de eksplisitte scenene i et par sesonger, endret Clarke holdning i sjette sesong av «Game of Thrones». Ifølge skuespilleren er det greit å stille naken dersom historien krever det.

15. april 2019 er det klart for den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones».

I forkant av finalen forsvarer Emilia Clarke nakenheten i serien. Skuespiller Kit Harington skapte overskrifter med sin nakne bakende i 7. sesong av serien, men Clarke avslår argumenter om at slike scener er spesielt toneangivende for «Game of Thrones».

Kit Harington spiller rollen som Jon Snow.

- Kits rumpe, noen andres rumpe, min rumpe. Det spiller ingen rolle. Det er ikke det serien handler om. Det er ikke det noen form for skuespill handler om, sier Clarke til nyhetsbyrået Associated Press.

- For min del kan jeg telle på en hånd antall ganger jeg har vært naken, fortsetter hun.

Les også: (+) De drøyeste sex-scenene i «Game of Thrones»

«Game of Thrones» har opp gjennom seriens historie fått sin andel kritikk for å både være kvinnefiendtlig og for å presse seksualisert vold til nye høyder.

Det vil verken Emilia Clarke eller medskuespillere Sophie Turner og Maisie Williams være med på. Turner og Williams spiller søstrene Sansa og Arya Stark.

- Jeg kan snakke om kvinnenes viktige betydning i denne serien hele dagen. Landskapet i industrien er forandret, sier Clarke til AP.

Gjennom de syv sesongene av «Game of Thrones» har vi fulgt utviklingen av Sansa og Arya Stark fra små jenter til sterke og sentrale kvinnefigurer.

Til NTB sier Sophie Turner at hun er stolt over å ha fått spille en så sterk rollefigur i nesten ti år.

Williams likeså og understreker at slike rolle fremdeles er sjelden vare.

– Selv om ting begynner å bli bedre, er slike roller stadig som å finne nåla i høystakken. Å få anledning til å spille den så lenge, er helt utrolig, sier Maisie Williams til NTB.

Den siste og 8. sesongen av «Game of Thrones» starter på HBO Nordic den 15. april 2019. Du finner alt vi skriver om serien på temasiden Game of Thrones.