Emilia Clarke er aktuell med julefilmen «Last Christmas», men «Game of Thrones»-skuespilleren er åpen for mer hardslående roller igjen.

Daniel Craig forventes å spille James Bond for siste gang når «No Time to Die» har premiere i april 2020, og dermed er det åpent for en ny agent 007.

I media har det vært spekulert i om ikke det kan bli en kvinne.

Via et intervju med filmmagasinet Empire sender Emilia Clarke en åpen søknad.

– Ja, selvsagt. Helvete, ja, svarer hun på spørsmålet om hun kunne tenke seg å spille James Bond.

– James Bond er en av de varemerkene som aldri ikke er kult. Du kunne bokstavelig talt gjøre verdens mest stil- og smakløse James Bond, og det ville likevel vært kult, sier Clarke til Empire.

Det er mulig Clarke er for sent ute.

Den britiske avisen The Guardian meldte allerede i juli at Lashana Lynch har fått rollen som den neste 007-agenten. Lynch spiller rollen som Nomi i «No Time to Die».

En kvinnelig James Bond faller ikke i god jord hos alle. Spekulasjonene fikk blant andre John Berge, redaktør for nettstedet JamesBond.no, til å se rødt:

– Personlig synes jeg det er helt patetisk – idioti. Det er altfor politisk korrekt i en krenkelsesverden deluxe der du knapt kan si noe som helst. Det er helt på trynet, jeg misliker dette sterkt, sa han i et intervju med Aftenposten.

Filmkritiker Asbjørn Slettemark er av motsatt oppfatning og uttalte at han synes det er spennende, gøy, interessant og vågalt om James Bond får en ny kvinnelig karakter av etnisk opprinnelse.

Magasinet Harper's Bazaar fulgte opp The Guardians artikkel, og skriver at Lashana Lynch mer sannsynlig er den neste agent 007, men ikke James Bond.

James Bonds nåværende skytsengel Barbara Broccoli var klar overfor The Guardian i 2018 at James Bond er en mannlig rolle – og kommer til å forbli det.

– Han er en mannlig rollefigur. Han ble skrevet som en mann, og jeg tror han kommer til å forbli en mann. Vi må ikke å forvandle mannlige rollefigurer om til kvinnelige. La oss heller skape flere kvinnelige rollefigurer og skape historier som passer til rollen, sa hun.