*Nettavisen* Livsstil.

Emilie danset seg til 39 poeng i «Skal vi danse»: - Deilig crazy

 

PASO DOBLE: Emilie Nereng og Santino Mirenna under lørdagens Halloween-inspirerte sending. Foto: Espen Solli / TV 2

Dansen holdt til 39 poeng for Emilie og Santino i kveld, og paret ligger foreløpig øverst på poenglisten i det niende programmet av «Skal vi danse».

26.10.19 20:48

Siste dansepar ut i kveld var Emilie Nereng og Santino Mirenna. De danset paso doble til "Toxic" i 2Wei-versjon.

- Det var utrolig kraftfullt og fint. Det var deilig crazy, og det er fint å se deg gå inn i denne rollen, sa dommer Tore Petterson, som ga henne 10 poeng.

Også de andre dommerne hadde mye positivt å si om Emilies danseferdigheter.

- Du var så feminin! Du hadde mange fine og flotte bevegelser, sa Egor Filipenko.

- Du gikk inn i en karakter, og det er det det handler om. Nå var du langt utenfor komfortsonen, og det treffer, sa Merete Lindgjærde.

Totalt fikk danseparet 39 poeng, da Trine Dehli Cleve var litt mer gnien på poengene - og ga Emilie 9 poeng, i motsetning til de andre dommerne som ga 10 poeng.

Dehli Cleve skrøt imidlertid av dansen:

- Jeg tenker at noen ganger er livet sånn at man må bli pisst og forbannet og trå til. Og nå gjorde du det vi har etterlyst nesten hele sesongen - med det du gjør. og det gjorde du i dag, sa Trine.

Da hun ga henne 9 poeng sa hun at Emilie danset mye bedre enn i forrige uke.

Vant fellesdansen

Selv etter at alle parene hadde danset, var det fortsatt mulig å få høyere poengscore. Alle parene måtte nemlig på parketten samtidig og danse jive, for å kjempe om å karre til seg flere dommerpoeng.

Under dansen gjorde dommerne fortløpende vurderinger, og danseparene måtte én etter en forlate parketten. Til slutt sto ett par igjen:

- Victor trakk det lengste strået denne gangen, sa Dehli Cleve.

Victor og Rikke får nå fem ekstra poeng, og ligger nå på en andreplass - bak Emilie og Santino - som fikk tre ekstra dommerpoeng.

Aleksander og Nadya fikk ett ekstra dommerpoeng etter fellesdansen.

Les også: Emilie Nereng tør såvidt hilse på dommerne etter kritikken: – Jeg angret veldig

Må jobbe med holdningen

Som fjerde dansepar i lørdagens sending underholdt Christian Strand og Marianne Sandaker med tango til "Heroes" av Måns Zelmerlöw.

Det var imidlertid litt varierende tilbakemelding fra dommerne. Trine Dehli Cleve påpekte at Christian må jobbe mer med holdningen sin gjennom dansen.

- Du er veldig opptatt av en side av gangen, den siden du fører med. Det må du jobbe med, sa hun.

Totalt fikk Christian og Marianne 32 poeng. Dehli Cleve og Egor Filipenko ga 7 poeng, mens Merete Lindgjærde og Tore Petterson ga 9 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.  

JOKER: Christian Strand som Jokeren under lørdagens program. Her er han med dansemakkeren Marianne Sandaker. Foto: Espen Solli / TV 2

- For høye skuldre

Dansepar nummer tre var Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya, som danset wienervals til "A thousand years" av Christina Perry.

- Dere er et bra par, og dere danser i takt. Jeg blir hele tiden imponert over hvordan du har evne til å skape linjer med kroppen din. Men om jeg skal være litt pirkete kunne jeg tenkt meg å sett litt større bevegelser, sa Merete Lindgjærde etter dansen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VAMPYR: Aleksander Hetland var vampyr under lørdagens Halloween-inspirerte sendning, hvor han og Nadya Khamitskaya danset wienervals.  Foto: Espen Solli / TV 2

Også de andre dommerne påpekte hva Aleksander bør jobbe mer med, blant annet påpekte Trine Dehli Cleve at han bruker litt for mye kraft i armene slik at skuldrene blir litt for høye gjennom dansen.

Tore Petterson synes dansen var bra, men han hadde ett ønske:

- Jeg skulle ønske du brukte musikken mer og bandt det sammen mer, sa han.

Aleksander og Nadya fikk totalt 34 poeng etter dansen. Trine Dehli Cleve og Tore Petterson ga 8 poeng, mens Egor Filipenko og Merete Lindgjærde ga danseparet 9 poeng.

Må bruke hele kroppen mer

Dansepar nummer to lørdag kveld var Victor Sotberg og Rikke Lund, som danset slowfox til "Youngblood" av 5 seconds of Summer.

- Kul koreografi, og du er en skuespiller! Slowfox er den vanskeligste dansen ever, og forventningene til deg er store. Du har kraft og bevegelser, men noe du konstant gjorde gjennom dansen var å løfte deg litt for mye. Det blir derfor litt hakkete, sa Egor Filipenko etter dansen, og påpekte at han nå var litt pirkete med tilbakemeldingene.

Trine Dehli Cleve var enig med Egor, og påpekte at slowfox er litt utfordrende når man ikke har vokst opp med å danse den dansen. Hun mente imidlertid at dansen til Victor og Rikke var nydelig.

Også Merete Lindgjærde påpekte hva Victor må jobbe med, og forklarer hvordan han brukte kroppen slik at han ikke klarte å bruke føttene nok under dansen.

- Det er kjempevanskelig, sa hun, og forklarte at Victor må jobbe med hvordan han bruker hele kroppen samlet under dansingen.

Tore Petterson skrøt av dansen.

- For en danser og skuespiller du er. Man kan ikke annet enn å bli dratt inn i det, sa dommeren etter dansen.

Victor og Rikke fikk totalt 33 poeng. Alle dommerne ga 8 poeng, unntatt Tore Petterson som mente dansen holdt til 9 poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VARULV: Victor Sotberg utkledd som en varulv under lørdagens sending. Her med dansepartner Rikke Lund. Foto: Espen Solli / TV 2

- Bør stramme til

Jørgine Vasstrand og Jørgen Nilsen var først ut under lørdagens sending, og de danset paso doble til "Bad Guy" av Billie Eilish.

- Nå nærmer vi oss kvartfinale, så da tenker jeg vi bør stramme til, sier Trine Dehli Cleve etter dansen til Jørgine og Jørgen.

Hun legger til at Jørgine burde ha brukt mer kraft både i kroppen og armene.

- Effekten i skjørtet er ikke nok, sier Cleve, og viser til hvordan skjørtet til Jørgine beveget seg.

Merete Lingjærde mener derimot Jørgine har vist en stor forbedring fra forrige uke.

- Du hadde fin dynamikk, varierte kraften, og det var smidighet gjennom det hele, sa hun etter dansen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

KONSENTRERT: Her er Jørgine Vasstrand i full konsentrasjon under dansen med Jørgen Nilsen lørdag. Foto: Espen Solli / TV 2

Jørgine og Jørgen endte med 34 poeng etter dansen. Trine Dehli Cleve og Egor Filipenko ga 8 poeng hver, mens Merete Lingjærde og Tore Petterson ga 9 poeng hver.

Les også: Isabel Raad ute av «Skal vi danse»

Dette danser parene i kveld

* Christian og Marianne danset tango til "Heroes" av Måns Zelmerlöw.

* Aleksander og Nadya danset wienervals til "A thousand years" av Christina Perry

* Emilie og Santino danset paso doble til "Toxic" i 2Wei-versjon.

* Victor og Rikke danset slowfox til "Youngblood" av 5 seconds of Summer.

* Jørgine og Jørgen danset paso doble til "Bad Guy" av Billie Eilish.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag