Emilie Nereng (25) er gjest i denne ukens episode av Nettavisen-podkasten «Schendis» – der hun snakker om alt fra blogging og karriere til privatlivet og fremtidsplaner.

25-åringen slo seg raskt opp som landets største blogger under bloggnavnet «Voe» i 2009, og har siden den gang vært å se i flere tv-produksjoner. Blant annet har hun vært med i både «Bloggerne» og «Skal vi danse» på TV 2, og nå for tiden er hun å se i tv-programmet «Sunt og digg» på Matkanalen.

I tillegg er hun aktuell med kokeboken med samme navn, og matgleden har i dag blitt levebrødet hennes. På Instagram deler hun både oppskrifter og tips, og i podkasten «Foodies» tar Nereng ukentlig for seg ulike temaer innen mat og helse.

Med andre ord later mye til at alt går på skinner for Nereng om dagen, men slik har det ikke alltid vært.

Les også: Spøker med helseproblemene til Selena Gomez i ny TV-serie: – Usmakelig

– Så dumt og så vondt

På spørsmål om hva hun angrer på, svarer Nereng at hun angrer på hvordan hun tenkte om og behandlet seg selv i mange av ungdomsårene. Denne tiden får hun aldri tilbake.

– Jeg tok meg veldig, veldig nær av alle de stygge kommentarene jeg fikk, så jeg brukte ekstremt mye tid på å stå foran speilet og hate ulike deler av kroppen min, sier den tidligere toppbloggeren åpenhjertig i «Schendis»-episoden.

Les også: Se den nye krimserien «Outlier» hos Nettavisen

Hør hele episoden med Emilie Nereng her:

Hun legger til at hun en periode straffet seg selv ved å trene ekstra mye fordi hun ikke følte hun var tynn nok, noe hun nå ser tilbake på som unødvendig bruk av ungdomsårene sine.

– Det er så dumt og så vondt å ha det sånn.

– Et ekstremt snill pike-syndrom

Nereng påpeker at selv om hun i stor grad tillot seg selv å være ungdom, var det vanskelig når hun følte at alle som var rundt henne var opptatt av å følge med på hva hun gjorde.

Hun beskriver seg selv som veldig streng i ungdomstiden, noe som igjen påvirket hvordan hun hadde det. Kun de nærmeste visste hvordan Nereng egentlig hadde det, og hun holdt det meste inni seg. Først i 20-årsalderen tok hun grep.

Les også: Fansen jubler over Jennifer Lopez' nakenbilde

Nereng gikk til psykolog, og fikk et klart bilde:

Den tidligere toppbloggeren hadde skapt fire vegger for seg selv, der hun hadde en liste med ting hun tillot seg å være. «Ekstremt snill pike-syndrom», beskrev psykologen det som.

Derfra var det ikke lange veien før Nereng skjønte at det hun drev med var mer skadelig enn nyttig.

– Det er en veldig beskyttelsesmekanisme å være litt sånn streng og ordentlig og flink pike, for da kan jeg ikke få noe kritikk. Så det er noe jeg har gjort for å beskytte meg selv mot ytre fiender og kritikk, sier Nereng, som siden har klart å bryte ut av dette mønsteret og som nå har det mye bedre.

I forrige episode av «Schendis» var det Leah Isadora Behn som var gjest: