Den siste tiden har matprofil og influenser Emilie «Voe» Nereng (26) flere ganger tatt til Instagram, der hun blant annet har rettet kritikk mot flere store butikkjeder. Denne gang er det imidlertid TV 2 som får kjørt seg på 26-åringens Instagram-profil.

Les også: «Farmen»-Hanne tar et oppgjør med TV-seerne: – Kan være greit å ha i bakhodet

– Ja, la oss kickstarte den nye måneden med å fremprovosere litt ekstra i vinterdepresjon i folk, skriver Nereng på Instagram til et bilde av en TV 2-reklame med følgende budskap:

«Denne høsten øker prisene på mat, strøm og drivstoff. Det blir krevende for et flertall av oss, og bedriftene frykter det de beskriver som et helvete».

Hevder de spiller på frykt

Den siste tiden har det norske folk fått merke både høyere råvarepriser, dyrere strøm og drivstoff, noe TV 2 påpeker på sine nye reklameplakater, som står plassert rundt om i byen.

Nereng mener imidlertid reklameplakatene bidrar til lite positivt i samfunnet.

– Dette er bare min mening, men jeg synes virkelig mediene bidrar helt enormt om dagen til å øke bekymringen folk allerede kjenner på. Slike plakater bidrar ikke til en dritt positivt, skriver hun på Instagram.

Hun forklarer videre at hun selv gjør alt hun kan for å unngå vinterdepresjon i år, og mener denne reklamen bidrar lite på den fronten.

– Å spille på frykt for å få flere klikk synes jeg er respektløst og umoralsk. Hvis det er noe vi trenger nå så er det optimisme og gode løsninger. Ja takk til mer av det.

Emilie Nereng har foreløpig ikke besvart Nettaisens henvendelser.

– Hverdagen lar seg ikke pynte på

Derek André Bjølgerud, sjef i TV2.no, forteller til Nettavisen at reklameplakaten bare er ett av flere uttak i en kampanje rundt TV2.no. De ønsker med reklamen å understreke det som ofte er utfordringen i dagens «informasjonskaos».

Han er enig i at tittelen kan være hardtslående, men påpeker at det ligger mer kontekst bak.

– TV 2 er opptatt av å få frem at vi skal gi deg som leser overskriften, konteksten – og holde deg oppdatert i det som er en krevende og uoversiktlig tid. Dette visuelle grepet er på linje med en forside på hvilken som helst av de store norske nettavisene, skriver Bjølgerud i en e-post til Nettavisen.

Nyhetskanalen mottatt både positive og negative tilbakemeldinger på reklamen, og setter pris på engasjementet.

Les også: Dette har «Farmen»-deltakerne manglet i 20 år: Nå gjør TV 2 endringer

Bjølgerud påpeker også at det er en del av jobben som nyhetsmedium å opplyse om hva som foregår i verden:

– Vi har forståelse for at plakaten kan vekke ulike reaksjoner. Samtidig har vi som nyhetsmedium et ansvar å speile verden slik den faktisk er, skriver han og legger til:

– Det er en krevende tid med krig i Europa, energikrise og en strammere økonomi for folk og bedrifter. Den hverdagen lar seg ikke pynte på.