Førstkommende mandag returnerer «Bloggerne» på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo – der sesong 13 byr på to nye profiler.

En av dem er 18 år gamle Emma Ellingsen. Hun er på ingen måte et nytt ansikt for seerne, og har tidligere medvirket i både «Født i feil kropp» og «Generasjon Z» på samme kanal.

Les også: Meghan bryter kongelig tradisjon: – Vet hvordan det føles å ikke ha en stemme

I begge de ovennevnte programmene har Ellingsen gitt et innblikk i hvordan det er å være født i feil kropp, og i «Bloggerne» får seerne følge veien videre – som blant annet innebærer å gjennomføre en kjønnskorrigerende operasjon.

Etter planen skulle operasjonen ha funnet sted i august, men overfor Nettavisen forteller 18-åringen at den er utsatt.

– Nei, jeg har ikke tatt den ennå. Den ble utsatt på grunn av korona, sier Ellingsen til Nettavisen i anledning den kommende premieren på den nye sesongen av «Bloggerne».

– Gruer meg ikke

Foreløpig vet ikke Ellingsen når hun skal opereres, men hun håper imidlertid det blir i løpet av starten på neste år.

– Det er så klart litt kjipt. Det er rart å tenke på at jeg skulle vært operert nå, sier hun.

Ventetiden er hun imidlertid godt vant med. Helt siden Ellingsen var 16 år gammel har hun ventet på en operasjon. I Norge er det nemlig ikke lov til å opereres før man fyller 18.

Med andre ord har hun hatt god tid til å forberede seg.

– Jeg er veldig godt forberedt, men det er klart man blir litt ekstra nervøs av å vente hele tiden, innrømmer 18-åringen.

– Men det er ikke noe jeg gruer meg til, legger Ellingsen til.

Røper flytteplaner

Dette er som nevnt Emma Ellingsens første sesong i «Bloggerne». Hun har tidligere blitt fulgt av kameraene i «Generasjon Z», men tror dette blir en annerledes serie.

– Det blir jo mye av det samme, men jeg føler «Bloggerne» kanskje er litt mer modent, sier hun til Nettavisen.

Gjennom serien får man et unikt innblikk i de ulike profilenes liv. For tiden bor Ellingsen hjemme hos foreldrene sine i Tønsberg, der hun også har søsknene sine tett på.

Som tante til to barn, da både storesøsteren og storebroren har fått barn, trives Ellingsen godt i hjembyen. Likevel kan hun avsløre at hun for tiden ser etter leilighet i hovedstaden.

– Jeg har lekt litt med tanken om å flytte, og jeg har sett litt på leiligheter. Nå som det skjer mer og mer, og det meste av jobben er i Oslo, er det mer praktisk å bo i nærheten enn å bruke en hel dag på å dra til Oslo for en times jobb, sier hun.

I første omgang er 18-åringen ute etter å leie en leilighet for å se hvordan hun trives i byen.

– Etter det har jeg lyst til å kjøpe meg noe eget, legger Ellingsen til, og røper at hun gjerne vil bo ved Majorstuen.

Les også: Prinsesse Dianas brudepike var gjest på Jeffrey Epsteins «sex-øy»: – Jeg var ung og naiv

Fra Tobias til Emma

Emma Ellingsen skjønte tidlig at hun var født i feil kropp. Da hun gikk i tredje klasse på barneskolen sendte hun en melding til moren og sa at hun følte seg som en jente, og allerede året etter byttet hun navnet sitt fra Tobias til Emma.

16 år gammel begynte hun på kvinnelige hormoner, og nå som hun er 18 kan hun altså endelig ta det siste steget.

Med andre ord har Ellingsen ventet lenge, og da hun gjestet Ida Fladens (34) podkast, «Ida med hjertet i hånden», i fjor la hun ikke skjul på hvor mye operasjonen vil bety for henne.

- Det betyr at jeg kan være komfortabel med kroppen min fullt og helt. Jeg føler at den operasjonen er det som holder mye av fremtiden min, og at jeg ikke kan starte livet mitt før jeg har fått den operasjonen. Jeg har bare lyst til å få den operasjonen og gjøre alt for at jeg er helbredet og kan starte med det jeg vil, sa Ellingsen til Fladen da, ifølge Dagbladet.