Den amerikanske skribenten, produsenten og regissøren Ryan Murphy (55) utvider «American Story»-konseptet, og jobber nå med en spin-off til de populære seriene «American Crime Story» og «American Horror Story», ifølge Vanity Fair.

Tidligere har Murphy tatt for seg rettssaken mot O.J. Simpson og drapet på Gianni Versace – mens den nye serien skal dykke dypere inn i amerikanske kjærlighetshistorier.

Les også: Norske gummibjørner har tatt verden med storm

Serien, som har fått navnet «American Love Story», skal utforske ekte kjærlighetshistorier som fanget verdens oppmerksomhet. Og det er ikke hvem som helst vi møter i første episode. Den handler nemlig om John F. Kennedy Jr. og Carolyn Bessettes «virvelvindromanse» på 1990-tallet.

Vernet om privatlivet

Mens han var sønnen til USAs tidligere president, John F. Kennedy, og Jackie Kennedy Onassis, jobbet hun som PR-agent for motehuset Calvin Klein i New York. De møttes for første gang i 1992, men først to år senere ble de kjærester.

Ifølge Harper's Bazaar var det mye mystikk rundt forholdet deres, da de holdt kortene tett til brystet om det meste i privatlivet. Trolig vekket dette bare offentlighetens nysgjerrighet ytterligere, og tabloidene var svært interessert i det unge paret – som de døpte til «the hunk and his honey».

Les også: Lasse Matberg hyller kjæresten i ny bok

I 1995 forlovet paret seg, noe de lenge holdt hemmelig for å holde pressen unna. For Carolyn Bessette trivdes ikke i rampelyset – i alle fall så det ikke slik ut utad. Hun snakket aldri offentlig, og hun stilte heller aldri opp i et eneste intervju. Og de eneste bildene som finnes av henne er fra arrangementer, eller er tatt av paparazzier som lå i buskene.

Men selv om Carolyn selv unngikk et liv i rampelyset, betydde det ikke at hun ikke var interessant for pressen – snarere tvert imot. Faktisk dukket hun på et tidspunkt opp på forsiden av en avis der hun ble avbildet mens hun plukket opp hundebæsj da hun var på tur med parets hund, Friday.

Kom med bønn til pressen

I 1996, ett år etter at de forlovet seg, ble John F. Kennedy Jr. og Carolyn Bessette erklært mann og kone.

Bryllupet fant sted på en liten øy utenfor Georgia i september 1996, og kun brudeparets nærmeste familie og venner var til stede som bryllupsgjester. Bruden bar en kjole i silke av tidligere Calvin Klein-designer Narciso Rodriguez.

Les også: Adrian Sellevoll avslører ny kjæreste

Vel hjemme fra bryllupsfesten kom ekteparet en bønn til pressen. På trappene utenfor leiligheten deres i Tribeca, New York, stilte det nygifte paret opp i håp om å få litt mer privatliv. Ifølge Harper's Bazaar argumenterte presidentsønnen med at kona var en «vanlig borger» som aldri hadde søkt et liv i offentligheten, men dette hjalp ikke.

Medieinteressen økte, og paparazziene bodde nærmest på gata utenfor leiligheten deres. Som følge av dette valgte Carolyn Bessette å trekke seg helt bort fra sitt offentlige liv.

Trakk seg tilbake

Det at hun trakk seg tilbake sørget imidlertid bare for enda flere skriverier om forholdet deres.

I pressen var det oppslag etter oppslag med utroskapsrykter om både presidentsønnen og kona, og det gikk også rykter om både rusmisbruk og ekteskapsproblemer. Selv holdt de to involverte tyst – og verken avkreftet eller bekreftet ryktene.

Les også: Kanye West hinter om utroskap i ekteskapet

Carolyn Bessette ble malt som en iskald, misfornøyd kone, og det hjalp ikke at det samtidig gikk rykter om at hun hadde søkt trøst hos sin tidligere ekskjæreste, Calvin Klein-modellen Michael Bergin. Han skrev for øvrig i 2004 boken «The Other Man: A Love Story», der han hevdet han hadde hatt et forhold til Bessette mens hun var gift med Kennedy.

Om det er hold i disse ryktene og påstandene, får vi imidlertid aldri vite. I 1999 var nemlig ekteparet involvert i en tragisk ulykke som endte opp med å koste dem livet.

Mistet livet i flyulykke

Ifølge forfatter Edwin Klein, som i mange år fordypet seg i blant annet Kennedy-familien – hang ekteskapet til Carolyn Bessette og John F. Kennedy Jr. i en tynn tråd før ulykken.

I en artikkel publisert hos Vanity Fair i 2014 viste han blant annet til en telefonsamtale mellom Kennedy Jr. og en kamerat – bare få dager før førstnevnte og kona mistet livet.

– Jeg vil ha barn, men hver gang jeg tar det opp med Carolyn snur hun seg bort og nekter å ha sex med meg. Det handler ikke bare om sex. Det er umulig å snakke med henne. Det er som om vi ikke kjenner hverandre, skal Kennedy Jr. ha sagt.

Bessette skal angivelig også ha hatt problemer med å omgås den berømte Kennedy-klanen, og da ektemannens kusine, Rory Kennedy (52), giftet seg i Port Hyannis, måtte Kennedy Jr. overtale kona til å bli med. Bessette ble med på én betingelse: At søsteren hennes, Lauren, også fikk være med.

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen» 2021

Kennedy Jr. fløy selv småflyet som skulle frakte dem fra New York til Port Hyannis. Men det var dårlig sikt den aktuelle dagen 16. juli 1999, og noe gikk helt galt. Så styrtet småflyet.

Alle de tre døde i ulykken. John F. Kennedy Jr. ble bare 38 år gammel, kona Carolyn ble 33 og søsteren hennes 34.

«Tapet av disse tre, unge menneskene – som vi elsket så høyt – har for alltid forandret livet vårt. Vi sørger, og velger å ta vare på det som er igjen av privatlivet vårt», het det i en uttalelse fra Carolyn og Lauren Bessettes mor etter ulykken.

Og med det fikk 90-tallets mest omtalte kjærlighetshistorie en svært brå slutt.