*Nettavisen* Livsstil.

Én hendelse fikk Lars Monsen til å droppe flaska: - Jeg tenkte «Skjerp deg»

Lars Monsen på «Lindmo»:

Åpenhjertig åpner Lars Monsen opp om livet før villmarkslivet.

13.09.19 09:59

Aller best kjenner vi han som den blide og rause villmarksmannen, som har viet livet sitt til ekstreme ekspedisjoner og spektakulære villmarksturer.

I kveldens sending av «Lindmo» på NRK åpner 56-åringen opp om livet før han oppdaget villmarkslivet.

- Jeg drakk veldig mye i noen år, og jeg drakk veldig mye alene. Jeg hadde kompiser som også var med å festet, men jeg tok den mye lenger, forteller han til programleder Anne Lindmo.

Videre forteller Monsen om et liv i 20-årene de fleste av oss ikke assosierer Monsen med. Den gang handlet livet stort sett om alkohol og festing. Ifølge han selv kunne han drikke opp mot 30 pils før han gikk inn på diskoteket.

Spesielt ett ritualet hadde han før han dro ut på byen. Se klippet øverst i saken!

Fikk en åpenbaring

Ifølge Dagbladet, som har har sett hele episoden, var det èn hendelse som fikk Monsen til å bryte det onde mønsteret.

- Jeg var på vei hjem på natta etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Når jeg begynner ser jeg at det er en annen fyllik jeg tisser på. Da skjønte jeg at dette ikke er noe jeg vil, og tenkte: «Skjerp deg».

Det var etter denne hendelsen han begynte å finne gleden av å gå på tur. Der hadde han nemlig ikke behov for rus, og turene ble stadig lenger.

Ifølge Lars Monsen var det helt tilfeldig at han ble hele Norges villmarksmann.

- Det har aldri vært målet mitt. Det tok lang tid før jeg bestemte meg for å lage TV og jeg hadde ikke noe mål om å bli rik. Målet var å følge drømmene, så har det blitt som det har blitt.

Lars Monsen har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kommer med ny bok

I dag lever Lars Monsen mer eller mindre av naturen. I løpet av de siste 30 årene har Monsen gitt ut titals bøker om friluftsliv, og har med årene inspirert mange til å ta beina fatt å dra til skogs. Snart er han også ute med sin sin nye biografi «Mitt liv».

Ifølge NRK blir boken langt mer personlig enn det Lars Monsen er vandt med. Journalisten Kjetil Østli, som har skrevet biografien har fått tilgang til Monsens bøker, brev og dokumenter. I over to år har han jobbet med boken.

Boken vil bli utgitt i slutten av september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.