Märtha Louises kjæreste og norgesvenn Durek Verretts la søndag ut et Instagram-innlegg, der han erklærte at han er et reptil fra en annen planet.

– Romøglene er her for å hjelpe menneskeheten å finne sann frigjøring, skrev Durek Verrett på Instagram.

Men Instagram-innlegget som ble omtalt av en rekke norske medier, er nå ikke å finne. Det har nemlig blitt slettet.

Les også: Durek Verrett hyller kjæresten og Norge: – Jeg elsker å være her

– Er her for å røske løs systemet

I innlegget skrev Verrett at han var forberedt på at enkelte kan være uenige i budskapet, men at han likevel ville forsøke seg på en forklaring:

– Jeg er en hybridart av romøgle («reptilian») og Andromedia (prinsesse fra gresk mytologi, journ.anm), og jeg innehar også eldgamle ånder fra den gamle verden. Det har blitt fortalt løgner om vår art som jeg ønsker å adressere. Vi er en klynge av vesener, og det betyr at vi har kommet hit for å skape strukturer som hjelper mennesker til frigjøring. Romøgler er her for å røske løs systemet på en betydelig måte. Alt som er låst i strukturer som faktisk begrenser eller hindrer folk fra å se frigjøring ryster vi ved. Vi kommer som forstyrrere for å forstyrre frekvenser, skrev den selverklærte sjamanen på Instagram, ifølge ABC Nyheter.

Etter å ha erklært seg selv om en øgle fra verdensrommet angrep han også 5G-nettet.

– De som trellbinder planeten, om du vil gå inn på et mer udefinert synspunkt, er de grå. De har tatt mennesker bort fra planeten for å lære om vår svakhet, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss. De har lært hvordan å forstyrre våre frekvenser ved å sende bestemte frekvenser, som 5G og alt det som blir puttet inn, skrev han på Instagram.

Les også: Åpner seg i podkast: - Er perioder jeg ikke kan tenke på uten å kaste opp

– Han mener verden styres av øgler

De «grå» er ondsinnede utenomjordiske av den typen vi kjenner fra mange UFO-beretninger og var ifølge Verrett, de som egentlig styrer verden.

– Det er ganske spesielt. Det høres ut som det tar utgangspunkt i ideene til David Icke. Han mener verden styres av øgler fra verdensrommet, og av hybrider mellom mennesker og øgler, som er det Durek altså mener at han er, forklarer John Færseth til ABC Nyheter. Færseth er frilansjournalist og har skrevet flere bøker om konspirasjonsteorier.

David Icke er tidligere sportsjournalist, men er mest kjent for reptil-teorien sin. Han har skrevet et 20-tall bøker, og har tilhengere over hele verden.

Icke sa allerede i 2001 at den britiske dronningmoren var reptil, og så sent som i 2016 at hele den britiske kongefamilien er det. En rekke mektige politikere og familier har blitt beskyldt for å være øgler, deriblant Bush-familien.

– Jeg var på et foredrag med Icke i Oslo, der han tydelig forsøkte å knytte seg til alt-right-bevegelsen, og snakket om hvordan hvite menn blir undertrykt. Mange mener også at «øglene» er kodeord for jøder. De siste par årene har han også inspirerthærverk mot 5G-master og angrep på montører. Icke er farlig, mener John Færseth.

Les også: Durek Verrett ber vestlige leger om «å holde kjeft» - dette svarer Wasim Zahid

– 5G er mindre morsomt

5G-stråling spiller en viktig rolle for mange koronafornektere, noe som også var tydelig under demonstrasjonene i Oslo i vinter. I Storbritannia har disse forestillingene ført til hærverk og til dels alvorlige personskader, påpeker han.

– Durek må gjerne rable i vei om utenomjordiske, men når han trekker inn dette blir det litt mindre morsomt, sier Færseth til ABC Nyheter.

Færseth tror den selverklærte sjamanen er ute etter å få oppmerksomhet.

– Det hadde vært ganske morsomt hvis han ikke hadde kastet seg på det med 5G, som ikke er så veldig morsomt lenger etter at det ble en del av korona-konspirasjonene. Det er faktisk ganske alvorlig, sier Færseth til NRK.

Etterlyste uttalelse fra Slottet

– Det med 5G er faktisk såpass alvorlig at det hadde vært fint om Märtha eller Slottet kunne sagt fra at de ikke stilte seg bak dette, ettersom Durek er et assosiert medlem av kongefamilien.

Slottet vil ikke kommentere Durek Verretts utsagn overfor verken ABC Nyheter eller NRK. Prinsesse Märtha Louises sekretær, Carina Scheele Carlsen, sier de heller ikke ønsker å kommentere saken.