*Nettavisen* Livsstil.

Erlend Elias er skuffet over anmeldelsene: - De har misforstått boka

Erlend Elias Bragstad:

GIR UT BOK: Kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad har akkurat gitt ut boken «Fra Tysfjord til Tigerstaden», og har allerede motatt flere tilbakemeldinger. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Erlend Elias Bragstad mener anmelderne ikke har gjort hjemmeleksen sin.

06.05.19 18:57

Mandag lanserer kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad (36) boken «Fra Tysfjord til Tigerstaden», en selvbiografi han har holdt på med i over et år.

Boken, som har vært til salgs en ukes tid, har allerede fått tilbakemeldinger, ifølge Bragstad.

- Jeg har fått tilbakemeldinger på at det er en bok med en historie flere kjenner seg igjen i. Jeg fikk også en melding fra en mann som skrev til meg at han har endret sitt syn på homfile, forteller Bragstad til Nettavisen.

- Det er de tilbakemeldingene jeg bryr meg om, legger han til.

Hard kritikk

Dagbladet og VG har nemlig ikke vært like rause i sin omtale.

For mens VGs anmelder omtaler boken som «Tynn, men sjarmerende» med en fire på terningen, er Dagbladet enda hardere i sin kritikk og gir boken en treer. «Ukebladaktig flatt, dødt og motstandsløst», skriver Dagbladet.

- Jeg er skuffet over at anmelderne ikke har gjort hjemmeleksen sin, og gjort ordentlig research. VG skriver blant annet at jeg tilhører kategorien «mest kjent for å være kjent», men det er helt feil. Jeg har jobbet lenge med psykisk helse, og har jobbet som stylist i media i 10-12 år, sier han.

Ifølge Bragstad har anmelderne misforstått boken.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRØDRE: Erlend Elias Bragstad skriver blant annet om sin lillebror Erik Anders Sæter, og hvor mye de har betydd for hverandre. Her er brødrene på den røde løperen under Gullruten i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Ingen selvbiografi

I boken skildrer Bragstad en oppvekst preget av fordommer, utfrysning og hvordan det er å være annerledes i en liten by. Han åpner også opp om da han opplevde å bli seksuelt misbrukt da han var liten, og sin aller første forelskelse.

Ifølge Bragstad er boken mer enn en selvbiografi.

- Jeg ville skrive en bok som ville engasjere og inspirere. Målet var ikke å skrive side opp og ned med historier fra livet mitt. Da hadde de reagert på det også. Jeg ville ta opp vanskelige problemstillinger som jeg vet andre mennesker sliter med, og vise at det går an å vende det negative til noe positivt, uansett hvor tungt livet kan være, sier Bragstad.

- Det er synd at anmelderne ikke evner å se det, og henger seg opp i det overfladiske, legger han til.

For kjendisstylisten er den nye boken hans en bok som kan hjelpe andre i samme situasjon til å ikke føle seg alene, og til å få folk som ikke har opplevd noe liknende til å forstå.

- Jeg håper denne boken kan bidra til læring, sier Bragstad.

Kjent fjes

Da Bragstad var 20 år gammel flyttet han til Oslo, uten å egentlig ha en plan for hva han skulle gjøre. I dag er nordlendingen, som er kjent for sitt smittende humør, en veletablert stylist og TV-profil over hele landet.

I tillegg til å ta på seg stylingjobber, holder 36-åringen flere foredrag. Han har også vært å se på TV i ulike realiykonsepter som «Skal vi danse», «71 grader nord», «Farmen kjendis» og «Camp Kulinaris».

I 2014 ble han kåret til årets Nordlending og i 2015 ble han kåret til Norges mest innflytelsesrike homofil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag