Det sier en sjokkert Erlend Gunstveit etter at han fredag kveld stakk av med seieren i finalen av The Voice 2021, som ble avholdt i H3 Arena på Fornebu.

Gunstveit, som er fra Grimstad, vant mot Hortens-jenta Maria Petra Brandal (20) i superfinalen.

Der overbeviste han seerne med sin versjon av Joni Mitchells klassiker «Both Sides Now». 25-åringen har imponert seerne og mentorene med sin dype og særegne countrystemme gjennom hele konkurransen.

Gunstveit sang seg til superfinalen med sin versjon av Mumford & Sons-hiten «I will wait».

Les også: «Friends»-gjengen ble endelig gjenforent, men det skjer trolig aldri igjen

Mens vinneren var målløs og slet med å finne ord, var det en helt annen lyd fra mentoren hans.

- Det er så Team Matoma. Det er full fres, ropte Tom «Matoma» Stræte Lagergren da seieren var et faktum. Matoma har vært Gunstveit sin mentor i programmet helt siden første «blind audition».

Gunstveit tar med seg en platekontrakt fra Universal og en bil hjem til Sørlandet etter seieren.

En god nummer to

Brandal, som endte som nummer to i konkurransen, har på sin side vært en del av Espen Lind sitt lag i konkurransen.

20-åringen kom seg til superfinalen etter å ha fanget seernes gunst med Lalehs «Some Die Young». I superfinalen dro hun frem «House by the Sea» av den norske visesangeren Pål Moddi Knutsen, kjent under artistnavnet Moddi.

Fire deltakere startet finalen, men Natan Dagur (21) og Sofie Fjellvang (20) måtte se seg slått av Gunstveit og Brandal i kampen om å nå superfinalen.

Les også: Kardashian-familien måtte stenge ned reality-produksjonen etter smitteutbrudd

I forkant av finalen var det islandske Natan Dagur som var oddssetterens favoritt. Vinneren slo på sin side kraftig tilbake mot oddssetterne, som hadde plassert sørlendingen med dårligst, eller høyest, odds blant de fire finalistene.

Seersuksess

Under årets finale opplevde TV2 å få inn rekordantall stemmer i den norske versjonen av The Voice. Det nederlandske sangtalent-konseptet gikk første gang på norske TV-skjermer i 2012. Årets sesong er den sjette i rekken.

«Madcon»-profilen Yosef Wolde-Mariam er den eneste av årets fire mentorer som har vært med helt fra starten av. I tillegg til nevnte Stræte Lagergren, har også Espen Lind og Ina Wroldsen vært med å utgjøre denne sesongens mentorkvartett.

Les også: Ina Wroldsens brutale møte med musikkbransjen: – Du må gå ned i vekt